*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 5 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2015, 16:45 

Metropolis, pol mava skor similaren setup. jst sicer ne morm primerjat, kr še na kšne studijske monitorje niti igral nism, tko da hvala. pr men gre trenutno zgolj za demo posnetke in vajo, coverje, snemanje tega, tko da mislm da bi moglo tole zadostvat za neki cajta. seveda pa bi rad enkrat tud ta prave monitorje preizkusu, sam nej bo zaenkrat je tole čist ok. Duo Capture mam jst kr skoz vklopljen in za poslušat musko in za snemat, vadt in nism mel še nobenih problemov, dela ok.
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 06 Jul 2015, 12:25 

No spet imam eno (mislim da precej neumno) vprašanje :lol:
Kakšen rezultat bi dala katera od teh kombinacij:
1. kitara -> DI box -> računalnik
2. kitara -> EQ -> DI box -> računalnik
ali celo obrnjeno
3. kitara -> DI box -> EQ -> računalnik

Rad bi pa posnel kar se da čist signal električne kitare.
In kam speljat vso stvar v računalnik line in ali mic?
Aja govorimo pa o kitari s pasivnimi magneti in pasinem DI boxu
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7275
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Jul 2015, 12:53 

da enkrat za vedno razčistimo, kaj je d.i. box in kako deluje
d.i. box (direct injection box) pretvori visokoimpedančen nebalansiran signal v nizkoimpedančen balansiran in s tem posledično zviša signal za 6 dB (dvojna amplituda).
V praksi: če imaš kratko linijo in na zvočni karti instrument input, uštekaj kitaro direktno v zvočno. Če nimaš instrument inputa, potem pejdi preko d.i. in uštekaš v mikrofonski vhod na karti. Če so razdalje velike (npr. kitara na odru in potem multicore do mixerja), obvezno uporabiš d.i. box, ker drugače boš imel šum.
EQ - zakaj za hudiča bi ga uštekal pred snemanjem? Saj lahko ekvaliziraš kitaro naknadno v mixu. Zavedaj se, da je najbolj važen izvor - če določenih frekvenc ne boš posnel, jih ni. Lažje jih je potem odstranjevat v mixu.
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 06 Jul 2015, 13:27 

marduk napisal/-a:
No spet imam eno (mislim da precej neumno) vprašanje :lol:

No sej sem že v štartu povedal da bo vprašanje precej neumno :lol:
Tole z DI boxi mi je jasno in na zvočni kartici nimam instrument inputa... zato se mi zdi pametno da kitaro peljem v računalnik prek DI boxa da dobim nek kulturen signal. Kitara vklopljena direktno v zvočno se posname skoraj nič, rad bi pa potem tale posntek reampal.
Zakaj EQ? V kitari imam precej nabrite magnete ki so zelo zelo treblasti... zaigram natural ali pinch harmonicse in evo v reaperju je že vse rdeče...
Tole je sicer posneto čez ojačevalec
Slika
ampak ravno zato kompliciram s kar se da čistim signalom da lahko linijo posnamem čim bolje in pač malce porežem te glasne harmonicse z EQ-jem... ker če se vrnemo par vrstic višje ko bo stvar reampana bo tale peak samo še ojačan :?
V bistvu je tole cilj; vse ostalo prej je zgolj glasno razmišljanje da dobim kak uporaben napotek :oops:
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7275
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Jul 2015, 14:45 

imaš atenuator na D.I. boxu?
Reaperja ne poznam, vendar vsak normalen sw ima za naštimat input signal. Torej na mixerju znižaš input signal ali pa daš kompresor kot insert in ti poreže peak-e.
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 08 Jul 2015, 14:45 

imam atenuator na DI boxu, ki pa ga ne bi rad uporabljal, ker je potem signal čist prešvoh, mislim da bi bil kompresor tu še najboljša rešitev
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 09 Jul 2015, 14:46 

ne kompresorja na kitaro, prosim! :D Input v Reaperju znižaj, kot je rekel Dio...
 
 
 
 
quis.ut.deus
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 316
Pridružen: 31 Jan 2011, 21:14
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 21 Sep 2015, 20:26 

Rabim nasvet...

Se pravi kitara -> ????? -> mac -> software????

Ce prav razumem bi lahko prvi ???? Bil line6 pod, steinberg, focusrite?

In potem kaki software na maca?, al pride kak njihov software ze zravn... Glavn mi je dam mam simulacije ampov in lahko dodam kaksen efekt, pa ko bi snemal da mam lahko neko ritem masino v podlagi....

Se priporicam za nasvet. Hvala.
Lp


Sent from my iPad using Tapatalk
https://www.facebook.com/mookiepj
 
 
 
 
Robi Rob
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 493
Pridružen: 14 Apr 2010, 16:50

Odgovor Objavljeno: 21 Sep 2015, 20:36 

positive grid bias all the way!!! :kitarist:
dejansko kemper v softwareu
Tukaj je prostor za vaš oglas
 
 
 
 
quis.ut.deus
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 316
Pridružen: 31 Jan 2011, 21:14
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 21 Sep 2015, 21:03 

Jah no, res se nisem nikol s tem ukvarjal. Sicer doma ko dete spi preigravam guitar rig v ipada... S racunalniki pa res nimam izkusenj, tko da vljudno naprosam za kak konkreten nasvet.
Tnx


Sent from my iPad using Tapatalk
https://www.facebook.com/mookiepj
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1419
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 22 Sep 2015, 08:15 

quis.ut.deus

Kakršen koli audio interface (Presonus, Focusrite, Steinberg, multiefekt z USB vgrajenim audio interfejsom).... na tone jih je.

V Macu pa instaliraj kakršen koli DAW...ala Logic, Garage Band, Reaper,....Logic ima več ali manj vse potrebno za audio produkcijo v osnovi.

Programje za kitaro na macu pa recimo Guitar Rig, Amplitube, Bias Desktiop,....na tone jih je.,.tudi free plugini so za kitaro itd
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 22 Sep 2015, 13:22 

Jaz uporabljam Steinberg UR22 USB kartico in Reaper doma za vadit, na laptopu za live pa Cantabile Performer. Od pluginov imam pa Fab filter pro G, Line6 pod Tuner, Lepou Legion in Nadir. Dela ko šus. S kartico še nisem imel problemov, pa še draga ni :)
 
 
 
 
Robi Rob
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 493
Pridružen: 14 Apr 2010, 16:50

Odgovor Objavljeno: 22 Sep 2015, 13:35 

quis.ut.deus, če si resen glede svojega sounda in imaš 200eur za dat, vzemi bias-a, ga daj na ipada in nikoli ne bos vec gledal nazaj.
ponavljam: to je dejansko kemper v softwareu

https://www.positivegrid.com/bias-desktop/

vsi top slovenski (in tuji) studijski kitaristi so že na tem btw
Tukaj je prostor za vaš oglas
 
 
 
 
summanus
bobnar


Prispevkov: 9
Pridružen: 23 Jan 2014, 21:57

Odgovor Objavljeno: 30 Nov 2016, 15:53 

Da malce oživim staro temo. Odločil sem se, da še jaz sprobam to čudo od BIAS in imam sedaj nekaj začetniških vprašanj glede hardware-a.

Katere zvočnike bi predlagali za ta namen? Kolikor sem bral na internetu, potrebuješ studijske monitorje (active/pasive?, nearfield/midfield?). Do sedaj sem na PC-ju vedno imel neke cheap logiteche, tako da sem na tem področju totalen zelenec. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu monitorjev? Na računalniku gledam tudi filme, so aktivni monitorji primerni za to? Katere bi predlagali za neko zmerno ceno (100-200€ za par)?

LP
 
 
74 prispevkov • Stran 5 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: