Alo, PB ja sem si lastil kake 2 leti z modom powerlimita od brunettija, ki ga je spravil na 25 in 5W (class A). Odličen amp, basov v nedogled kakor tudi gaina. Igral sem ga preko XXL a z V30. Skratka - powerlimita sploh ne potrebuje, saj igra odlično tudi potiho - nehal sem ga uporabljati, bass bost - sem nehal uporabljati ker ga je bilo že tako in tako preveč. MID boost funkcija je ok, vendar premalo efektivna (subjektivno mnenje).
Tako sem prinesel domov savaga in ga primerjal s PB-jem sam (dokaj neodločen), ko smo pa z bendom jih primerjali sem po prvem testu vedel, da žal je romanca s PB-jem končala. Edino kar pogrešam je clean, ja clean od PB-ja (kdo bi si mislil ).
Kraj: Postojna
Objavljeno: 16 Feb 2012, 13:58
Meni ni ne engl v večini primerov, ne ibanez
Drgače ta preamp sem igral parkrat skozi JCM900 končno in v 1960 box z g12/75. Zvok se da res enostavno nastavit, clean mi je bil kar fajn, hi gain tudi, crunch pa bolj ne. Marsikater drugi preamp se mi je bolj dopadel. Ampak za 400€ al koliko je pa ni slaba zadeva.
Kraj: Postojna
Objavljeno: 16 Feb 2012, 14:47
Tale Engl je bomba! Sploh za tak lep, mehak hi gain lead, jst temu pravim "žametni ton". Špica za roknrol in vse, kar ma rock al pa metal v besedi. Na tem videu sicer niti približno ni tak mehek, kot je meni všeč... Je pa re, da morda rabi "mamo". Engl končno, torej. Ravno en kolega prodaja Tubeteca, ker mu ne sede zraven...
evo, tole je Engl 530 sound, ki meni seka (začetek, pa potem ena špura kitare):
Kraj: Tolmin - Šmarje Sap
Objavljeno: 15 Mar 2012, 16:34
Bom kar sem postavil svoje vprašanje, in sicer: imam vprašanje glede angleščine, in sicer na netu je nekje napisano series loop, nekje pa serial loop - ali je to isto? Pa še dodatno vprašanje glede razlage loopa pri Englu Blackmore: na nekem forumu sem prebral, da je paralel (kar je razvidno tudi iz navodil - spodaj link), če pa daš na 100% wet, je serial - ali je to možno? Nabavil bi si ISP Gstring, kjer je navodilo, da mora biti loop serial, pa zdej ne vem, ali vse skupaj dobro razumem. :-)
ja, je možno. S potenciometrom ponavadi dodajaš wet signal (se pravi vzporedno), če ga pa daš do konca pa gre lahko čez kompleten signal. Precej ampov ima ta feature.
Kraj: Pohorje
Objavljeno: 12 Jun 2012, 00:03
No ok, noise gate sem si zapomnil zgleda ostalo pa ne.
Men pri ENGLih malo moti da se morš tepst za srednje tone. Sej jih ma, samo tam nekje spodaj, low midi. Sem igral Fireball 100ko in z vgrajenim Mid Boostom se čuje svetovno, tak temn svinjski drive, ampak s tem zgubiš clean kanal ker se čuje zadušen, in morš stiskat najprej kanal pol pa še Contour če hočeš spodobn clean (2 stompa zame nista ravno praktična ker pojem zraven itd)... zato sprašujem glede Retro serije ker kolk sem preko videov videl (ok sej vsi vemo kolk so videi reprezentativni ampak ajde to je vse kar sem slišal do zdaj) je malo bolj "sredinast", v dobrem smislu.