*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
495 prispevkov • Stran 32 od 331 ... 29, 30, 31, 32, 33
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Okt 2013, 17:49 

No, ker se odločam za začetek za 2x12 me zanima tale boks, pa če se kdo najde ko bi lahko povedal iz katerih marerjalov je kej izdelan ? je iz istih materijalov kot Marshall 1960 ? glede na to da mam doma še en Vintage 30, bi lahko dal eno 75-ko ven, in naredil kombinacijo G12 75/Vintage 30... to je tale MR1936: http://www.thomann.de/gb/marshall_mr1936_stereo_box.htm . je to iz plywooda ali iverke ali mdf plošče ? hvala.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4803
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 24 Okt 2013, 18:51 

Glede na to, kolk ti kompliciraš z boxom in zvočniki, se temu boxu raje izogni... Sploh novemu.
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 13 Nov 2013, 17:51 

Ve kdo kolk približno stane menjava zvočnika pr serviserjih v slo ? mam samo enga za zamenjat v Blackheart kombotu, pa bi mi prov pršla kašna informacija, da vem kolko približno skalkulirat za naslednji mesec :roll: Sama menjava, zvočnik že imam ! aja... pa še kolko da mi preveri lampe stopnjo obrabljenosti ?
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6035
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 13 Nov 2013, 20:45 

Menjaj sam. Če so luknje prave, je to kot bi menjal baterije v avtu na daljinsko, edino malo več šraufanja.

poslano preko Tapatalk
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 17:38 

Am, mislm da je pr temu kombotu mal prezakomlicirano, pa še prvič bi to delal. mislm, sm že hotu menjat lampe, pa še do tja ne pridem.. sej odprem celotno zadnjo stran, sam ne pridem niti do območja lamp, kaj šele do zvočnika :roll: mislm, sicer sm opazu da so not JJ lampe in so čist okej, tko da edino zvočnik bi bil za zamenjat :roll: pa vrjetno bi DDV še dodatno nabil ceno, zato pa sprašujem informativno kr sm na short s kešem:peace: za primerjavo pri HT-5 kombotu sm na easy menjal 12ax7 lampico z Tung Soil, pr temu tanku pa ne pridem in ne pridem niti do lamp, kaj šele do zvočnika ! mislm sej cilj mi je itak samo pridet do zvočnika in ne do lamp ker so kul ! pa predvsem nebi rad karkol uniču z svojim neznanjem !
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 18:32 

Ne vem kaj bi blo tak hudo kompliciranega. Kabli od ampa do zvočnika verjetno niso lotani, ampak so najverjetneje povezani s "sankami", zvočnik je pa prišraufan not s štirimi vijaki. Zadnjo plato dol, odstraniš sanke (zabeleži si kje je bil plus in minus), odšraufaš zvočnik, vzameš ven - tu je edin del "procesa" kjer moraš po mojem pač bit previden - daš nov zvočnik not, sanke nazaj gor in ajde.
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 19:10 

Kot sem že dejal, je nekolk bolj komplicirano... fak, zdj mam lih tolk mal cajta. bom odprl zadaj pokrov, pa postal sliko da bote vidl kolk je v resnic zajebano. nej poudarm še enkrat to je kombo, in pred zvočnikom je postavljena celotna elektronika ter območje lamp, tko da dejansko pokriva več ko pol zvočnika, in je težje pridt z izvijačem do druge polovice, no morm postat da vidte za kaj se gre :roll: elektronika in področje lamp dobesedno stoji še na enem delu lesa pritrjena in ni nikjer ni več privijačeno, zgleda je sam prilimano z nečem, jst sm hotu dobit vse skupi ven ko sem gledal za lampe, pa prasica ni šla in ni šla ven, niti na silo ne. probal semže štirkrat. v kratkem pošljem dejansko fotko :peace: in ja, kabli so prilotani.. pri jet city-u majo sanke sam. to pa je blackheart petnajstka, kombo.
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3708
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 19:21 

Mogoče je pa zvočnik privijačen odspredaj...
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 19:25 

Morm pogledat še enkrat.. nism čist siguren, da tisto prekriva zvočnik icon_e_confused odpiral sem ga pred dvemi meseci, zato sm že malo pozabu, kje je glavna ovira icon_e_confused
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 14 Nov 2013, 22:41 

No ok sej ne vem kako tvoj kombo zgleda ampak večina kombotov ki sem jih jaz videl od zadaj (Fender, Marshall, Mesa, še Roland) ima čist na simpl narejeno za menjat speakerje. Ne vem kaj Blackheart tolk ščiti ta njihov speaker :?
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6035
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 15 Nov 2013, 09:26 

Potem pa malo poslikaj to čudo. Kater model maš?
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2013, 00:32 

Se opravičujem, ampak menjava zvočnika pr temu ojačevalcu je čist preprosta. Ravno sem dal ven internal eminence/blackheart speaker, in nato noter ta celestion g12h30. na žalost stock zvočnik nima sank, ampak je prilotan. Vglavnem žičke sem prerezu tko da zdj bi mogu al zlotat, kar neznam, al pa nekje dobit ta kabel z sankami in ga sam pričvrstit na zvočnik. Se opravičujem še enkrat in hvala za vse nasvete !
Zadnjič spremenil LuKC, dne 22 Nov 2013, 16:59, skupaj popravljeno 2 krat.
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2013, 19:27 

Update post: ravnokar sem špilal na G12H30 :D iz HT5 combota sm vzel kabel z sankami od 1x10 speakerja in ga tudi odstranil, ker ga večino časa itak ne uporabljam. konektu na zvočnik od BH15, mal odrezu zadej kovinsko mrežo, ker je kabel krajši, dal med mrežo in kabel malce pene za zaščito. privijaču zadnjo ploščo in prižgal.
Ne morm povedat kašna razlika, tale zvočnik je ko ulit za BH15. moram sprobat še external Vintage 30 kombinacijo... ampak prvi vtisi so odlični :) uglavnem, work done well icon_e_smile
 
 
 
 
quis.ut.deus
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 313
Pridružen: 31 Jan 2011, 21:14
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 03 Mar 2014, 13:48 

mneje rabim...na egnater rebel 20, kater 212 box pi prklopl, ?

v originalu majo Egnater boxi Custom Voiced Egnater Celestion™ Elite-80 Speaker in V30...ampak tega se lih ne dobi kar tako pa tud stane preveč za moje pojme :)

se pravi kaj naj vzamem da bo čim cnej in čim bolj? :)

hvala
https://www.facebook.com/mookiepj
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1564
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 03 Mar 2014, 16:32 

Lahko ti en dan harley benton v30 pripeljm za probat v izolo (ce si se tam).
 
 
495 prispevkov • Stran 32 od 331 ... 29, 30, 31, 32, 33
 
 
Pojdi na: