*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
1 prispevek • Stran 1 od 1
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 258
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 25 Jul 2016, 12:31 

(magari postam še na tale forum, čeprav so najbrž že vsi vidli post na trzalici :D)

Zdravo, iščem morebitne interesente, ki bi radi ustvarjali glasbo na malce drugačen način :p

Do sedaj smo s pevkami in pevci ustvarjali v triphop žanru, loungeu, downtempu - na teh treh žanrih je še vedno največji poudarek/največ idej - synthwaveu in electropopu - rad bi se pa sprobal še v drugih zadevah, naprimer v(post)americani, dreampopu, future zadevah, drum and bassu, orientalu, fusionu raznih žanrov, večglasja itd. Ustvarjava/mo lahko zgolj v enem žanru, tistemu, ki ti je najbližji, lahko pa se seveda sprobamo tudi v drugih.

Način dela je drugačen; ni tipičnih "vaj" (razen v ekstra primerih), v naprej pošljem idejo/ogrodje komada za katerega se pove če je kul (če ni pač rečeš ne hvala, ne bo noben jezen :p) in se potem pripravi ideje. Sledi ura ali pa dve na placu, kjer posnameva te ideje in dorečeva kje, kaj in zakaj in se potem en drug dan posname do konca, ko jaz dodatno pripravim komad in je to to. Torej bolj tak session pristop. Lahko se zmenimo zgolj za en komad, lahko tudi kak krajši EP in nato tudi live nastopanje, če bi se nam zdelo, da je nek potencial za več. Možnost tudi dela na daljavo :) Ves morebitni zaslužek se porazdeli med sodelujoče glasbenike (tj. bandcamp, youtube, itd.)

Plac je v centru ljubljane, fleksibilen urnik, mikrofone mam jaz, rabiš samo dobro voljo, glas pa lyricse (ki so lahko v kateremkoli jeziku, kakršnekoli dolžine) - te lahko načeloma tudi jaz priskrbim :p Kar se melodije tiče, potrebuješ za začetek le neko osnovno idejo, vse ostalo oz. nadaljevanje komada pa nadgradiva in izboljšava s sodelovanjem oz. tudi če nimaš začetne ideje, ti lahko dam par napotkov kako začeti :) Dobrodošli ste vsi, ki bi vas mogoče zanimalo - tudi če se še nikoli niste s tem bolj resno ukvarjali oz. tudi če niste intimno seznanjeni z zgoraj omenjenimi žanri :p

Seveda sem pa odprt za pogovor in vprašanja; jan.hajsen@gmail.com

Pa seveda, veliko veselega ustvarjanja :D

LP Jan
PS: če kdo pozna koga, ki bi ga morebitno zanimalo se priporočam :p


edit: tekstopisci so tudi dobrodošli :)primeri končanih komadov s petjem;

(triphop);

(lounge);

(future lounge/downtempo);

(downtempo);

(synthwave);
 
 
1 prispevek • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: