*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 258
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 06 Avg 2012, 03:34 

Pozdravljeni,

že nekaj časa nazaj sem se odločil da bom naredil soundtrack/score knjige Deadhouse Gates, ki je v sklopu desetih knjig Malazan Book of the Fallen (fantazija), in sem zdaj končno našel čas da sem začel z zadevo. Knjiga je dana v puščavsko okolje - kar mene spominja na indijo in egipt, se pravi harmonični moli, kumoi, hirajoshi in podobne lestvice in moduse. Vse to plus fusion drugih žanrov glede na trenutno sceno/poglavje v knjigi.

Če bo šlo tako naprej kakor gre zdaj (zaenkrat vse še v teoriji in jamanju, nič posneto), bo nakoncu pomojem 200 komadov različnih dolžin, od tega mislim da bo 20 tem/motivov, ki se bodo spreminjali (ritmično, v stilu, različni inštrumenti itd). Vse to bo postavljeno v tak "concept album" vrjanto. Način dela trenutno je tak, da berem knjigo sproti, poglavje naenkrat, sproti si pa pišem počutje, naslove tem in podobne zadeve, nakar grem nazaj na začetek in začnem preigravat lestvice in akorde dokler ne najdem nekaj kar se sklada s tem kar sem si zamislil in mislim da bi pasalo v knjigo. Tablistu bi potem pokazal temo/teme, mu povedal kakšno naj bi bilo vzdušje, malo igrala da se najde taprav beat nakar bi se posnelo.

Bolj me zanima če imamo pri nas sploh kakega tablista (predvsem s svojo opremo) in če bi koga (tudi druge inštrumente) zanimalo? Bilo bi session delo, vsake toliko, mogoče enkrat na mesec ker imam druge bende s katerimi se ukvarjam čez teden.

Plac, eni bongosi in bobni, mikrofoni, sampli so že pripravljeni. Sam bi igral bas, kitaro (lastim si tudi EH Ravish Sitar, to je sitar emulator, ki je omgnorodobr), vokale in neke osnovne klaviature (pihala ipd).

Če koga zanima naj me kontaktira na jan.hajsen@gmail.com pa se bomo dobili in pomenili. Snemat pa to bi se začelo v drugi polovici avgusta ker sem trenutno v postopku selitve placov. Plac je blizu Orto Bara v centru.

LP Jan
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 258
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 29 Avg 2012, 22:04 

hvala, zaklep
 
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: