*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
10 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 18:20 

Pozdrav. Če je kitara zalotanja tako kot na sliki, a bi moralo vse delovat? sem tako zalotal in trenutno mi ne deluje en potenciometer za neck pickup. bridge pickup tako ali tako nima potenciometra. kaj sem naredil narobe?

Slika
 
 
 
 
constant mesh
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Mar 2010, 00:12
Kraj: MS


Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 19:00 

Kakšno imaš stikalo? Na neck tone potenciometru ti itak manjka kondenzator, saj tistega na bridge tone potenciometru nimaš v skupni rabi. Vsaj sodeč po sliki ne. To je najbrž vzrok, zakaj ti ne dela.

Daj sliko, bo lažje. :)
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1601
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 19:09 

Zakaj ne uporabiš standardne vezave za stratocaster (3x single coil)?
Standardno 5way (Fender) stikalo.
Slika
Na tvoji sliki, se mi zdi, da bi znala biti težava v črni povezavi, ki gre iz "stikala" na prvi in drugi potenciometer.
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 20:35 

to vezavo sem uporabil, ker je že bla na kitari. zamenjal sem potenciometre. črna žica ki gre iz "stikala" na prvi in drugi potenciometer je ozemljitev, na drugem potenciometru sem pozabil narisati. kondenzator je bil samo eden, tudi na nekaterih drugih kitarah je že bil samo eden.
 
 
 
 
constant mesh
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Mar 2010, 00:12
Kraj: MS


Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 20:55 

Saj ti pravim, da če je kondenzator v skupni rabi, potem ni problema. Ampak na tvoji skici je kondenzator samo na spodnjem potenciometru. Za delovanje z enim kondenzatorjem ti manjka vsaj žica od kondezatorja do #1 pina na neck tone potenciometru.

Če dobro pogledaš Duncanovo shemo, ki jo je dal uporabnik za mano, vidiš, kako je pravilno zalotan kondenzator za skupno rabo.
Zadnjič spremenil constant mesh, dne 20 Apr 2016, 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1601
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 20:57 

Saj vem, kaj je ozemljitev.
Ta vezava, ki je že bila na kitari je, očitno, napačna. :)
Uporabi to shemo, ki sem ti jo dal. Torej, ozemljitev nikakor nikjer ne gre na stikalo.
Tvoj potenciometer, ki ima gor kondenzator, prestavi na drugo pozicijo, vsa ohišja potenciometrov poveži/veži na ozemljitev.
Pa drugi in tretji potenciometer imaš potem še za pravilno povezat.
5 minut dela, pa bo delalo vse.
 
 
 
 
constant mesh
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Mar 2010, 00:12
Kraj: MS


Odgovor Objavljeno: 20 Apr 2016, 21:08 

Slika

To ti manjka.
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2016, 15:56 

aha, super, samo žička manjka. to bom sedaj naredil. stikalo je ozemljeno ob strani. tako čudno stikalo je. bi kdo vedel kako se na teh stikalih naredi,da ima bridge in middle isti tone kontroler? vem,da bi moral še eno majhno žičko dodat, ampak kam?
 
 
 
 
constant mesh
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Mar 2010, 00:12
Kraj: MS


Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2016, 16:37 

Najbrž takole:
Slika

Ker še vedno ne vem, kakšno stikalo je to, lahko samo ugibam.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1601
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2016, 22:00 

Zakaj ne slikaš stikala, da vidimo, kakšno je?
Ali pa greš po shemi, ki sem ti jo dal, če imaš standardno stratocaster 5 polno stikalo?
 
 
10 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: