*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
58 prispevkov • Stran 1 od 41, 2, 3, 4
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 08:29 

Po dolgem času, se spet lotevam enega izmed bolj zabavnih projektov. Prvoten cilj je bil nakup originala + izdelava kopije, in potem primerjava, da vidimo kolk blizu/daleč smo. Ampak razmere na trgu so to preprečile tako, da bo to prišlo v igro nekoliko kasneje(upam). Skratka, kdor ne ve, Soldano slo 100, naj bi bil eden izmed najbolj cenjenih ojačevalcev, kar jih lahko kupimo. V tej temi pa bom vodil dnevnik izdelave.

Nekaj osnovnih podatkov:
Podatke sem pridobival iz foruma slocloneforums.com(zelo dober forum, z veliko koristnih informacij glede gradnje).
Nakup materiala-banzai music...(draga trgovina ampak edina, ki ima skoraj vse kar potrebujem)

Material pa je najboljši glede na kvaliteto in ceno :
-Upori so Beyschlag-0,6W z 1% tolerance in Royal.
-Kondezatorji orange drops.
-Kondenzatorji elektroliti(Mallory,Sprague in F&T).
-Input/output jacki- Switchcraft.
-Switchi - Miyama in Carling

Prva stvar, ki za katero sem porabil kar nekaj časa je šašija:

Slika

Slika

PCB - to se imam zahvaliti forumašem tega foruma, ki so mi svetovali kako naj izdelam.
Print z lasercem na povoskan reklamni papir...

Slika

Potem se to "zalika" z likalnikom na max na pcb ploščico. In vrže v vodo, tako da se papir odmoči, ostane pa skoraj lep print na pcbju.

Slika

Slika

Kjer se ni zalikalo ok je bilo potrebno malo popraviti (z lakom za nohte :D...)

Slika

Slika


Jedkanje...Solno kislino dobil v mavrici, peroksid dobil od prijatelja, voda izpod pipe. Mešanica 1:1:1

Slika

Slika

Na koncu sem ploščico še premazal z mastjo za jedkanje in jo pocinil. Je pa zanimivo, potem, ko naneseš cin, dele ploščice pogreješ z
fenom za vroče sušenje, in obrišeš s cunjo, tako da dobis po celi ploščici enak nanos cina. To sem pa naredil zato, da baker ne oksidira...sicer vem, da ne bi bilo nič narobe....ampak vseeno :D

Slika¸

Slika

Evo tudi material je prišel domov (tukaj so me precej upalili z poštnono in davkom cca 60...) :roll:

Slika

Luknje...precej zoprno opravilo, če nimaš pravega orodja, ampak sej gre :) Skratka šasija je narejena iz 2mm aluminij pločevine. Zakaj aluminij??? ker naj bi bolje izoliral šume/brume in ker sem ga lahko dobil :D. Vse luknje za knofe sem zvtal z samostoječo vrtalko, luknje za lampe pa s stožičastem svedrom, ki se ga najceneje dobi od prijatelja :D ali nastproti cityparka "inter" nekaj... za 17€.

Slika

Knofi so mi pa čist hudi, so identični kot jih uporablja Bogner... "rounded pointer knobs" taki malo večji. Skratka, kar se tiče zunanjosti ni cilj narediti čimbolj podobno originalu, ampak tudi dodati svoj pridih.

Slika

Slika

Slika

Sedaj narejena power sekcija in delno zlotano vezje. Žal so mallory kondezatorji "out of pruduction", in so sedaj 5x predragi(cca 30€ na kos 200uf-300V, pa še težko jih je dobit) tako, da sem kupil F&T.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
Zadnjič spremenil Am_I_Evil, dne 01 Dec 2013, 11:38, skupaj popravljeno 8 krat.
 
 
 
 
DIO
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 454
Pridružen: 12 Avg 2009, 06:56
Kraj: Izola


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 11:24 

Se kar prijavim za ogled nadaljevanke! :peace:
 
 
 
 
tarotmilan
terasna legenda


Prispevkov: 105
Pridružen: 02 Feb 2010, 17:16

Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 11:51 

Pozdrav.
Odlično.Lepo bi prosil še kratke opise ob slikah za izdelavo vezja.Skratka za čim več opisa po postopkih, lahko na kratko.Tako marsikomu ne bo potrebno iskati kako izdelovati vezje.Skratka vse informacije na enem mestu.
Se priporočamo za nadaljevanje.
LP.
 
 
 
 
uros55
Uporabniški avatar
muzejski primerek


Prispevkov: 2911
Pridružen: 05 Feb 2007, 19:33
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 15:43 

Subscribed


Katere pote si uporabil ?
 
 
 
 
jule553648
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 153
Pridružen: 07 Feb 2011, 17:34
Kraj: Vipavska dolina


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 19:26 

1pokovka
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3708
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 22:43 

+1
:punk:
 
 
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2013, 23:45 

uros55 napisal/-a:
Subscribed


Katere pote si uporabil ?


Alpha, se mi zdijo najboljši kar se tiče price/performance... ostali so potem 10€ 1facepalm, kar pa se mi ne zdi vredno.
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2013, 09:43 

Lepo. A napajanje imaš na istem pcbju ali boš to naredil na dodatnem vezju? Sprašujem, ker mislim, da imam še en PCB za napajanje pa ti ga lahko odstopim.

Lušten projekt ampak bodi pozoren, da boš grounding speljal pravilno pa da boš kjer se da uporabil žice z opletom (iz konektorja na vezje, FX loop, itd) drugače zna povzročati precej težav, ground loopi, oscilacije, šumi itd.... Jaz pri prvem buildu nisem imel nekih posebnih težav, z drugim buildom pa klub temu, da sem skoraj 1:1 naredil grounding ni špilalo ok in sem moral malo spremeniti ampak nič hujšega.

Za drugič, če uporabiš te pote se kar izplača, ker so res kvalitetno narejeni in vzdržljivi (kar najbrž veš): http://www.musikding.de/Bourns-Pots-24mm
Tud Alpha niso slabi (so cenovno ugodni) ampak samo tako za info...

Zdej je odvisno koliko imaš budgeta predvidenega ampak jaz sem prvi build naredil z uporabo boljših (tudi dražjih) komponent in se mi je izplačalo. Amp je delal iz prve, nič šuma... Medtem ko pri drugem sem uporabil bolj komercialne komponentne (pač the most common) pa sem imel probleme, ker eden od kondenzatorjev ni delal ok, en pot je šumel itd... takoj se pozna. Potem če računam čas, ki sem ga porabil za razhroščevanje je bilo isto ali še držaje kot če bi že takoj uporabil preverjene komponente in bi delalo... ni pa nujno, tudi med njimi se kdaj pa kdaj najde kakšen "vsiljivec".


A trafote že imaš? Jaz imam viška trafote od inMadOut (samo so za 50W verzijo)


Ko boš končal amp in ga boš priklopil na dober box bo ves trud poplačan. Res je dobro zveneč amp. Se pa priporočam, da narediva potem kakšno primerjavo. Bi ju bilo zanimivo slišati.
 
 
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2013, 15:31 

Živ, sem videl na sloforumu, da jih prodajaš, bi te že klical, če bi bili 100W ;) .Kar se tiče napajanja imam, že narejeno, vendar ni poslikan postopek.... Trafelce sem pa sedaj naročil pri TRM/mcinku navezi. Ali slučajno veš kakšna je dušilka pri original SLO100?


p.s.
Za probo sem pa vedno :D
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
Zadnjič spremenil Am_I_Evil, dne 22 Nov 2013, 19:04, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2013, 18:22 

Ok kul. Na originalu je 10H. Nižja vrednost vpliva na zvok tako, da zvok ni tako kompakten (ne vem če je to pravi sl. izraz) - tight.
 
 
 
 
mcinku
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1884
Pridružen: 17 Avg 2007, 11:35
Kraj: Tm k so vsi ta ohrni doma!?


Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2013, 22:31 

Če bi bil na tvojem mestu bi za filter kondenzatorje namestil turret-e ali eylett-e... namreč čez "n" let jih bo treba zamenjat in pol bo treba tele PCB-je demontirat. Tako pa boš lahko vse naredil v 10minutah.

;)
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2013, 23:10 

+1

To je dobra ideja, ja. Sam sem to spoznal potem ko sem zadevo popravljal in res vzame čas to popravljati na PCBju.
 
 
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 25 Nov 2013, 18:21 

mcinku napisal/-a:
Če bi bil na tvojem mestu bi za filter kondenzatorje namestil turret-e ali eylett-e... namreč čez "n" let jih bo treba zamenjat in pol bo treba tele PCB-je demontirat. Tako pa boš lahko vse naredil v 10minutah.

;)

Hja... vem, ampak je spodaj premalo "mesa", če zvrtem luknjo ne bom mogel turreta dobro prilotati, tako, da bom naredil (verjetno), da se bo dalo ploščico po potrebi obnit. Bomo videli kako bo slo naprej...
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 11 Jan 2014, 13:40 

Evo spet smo mal delal :)

Slika
Slika
Slika
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
 
 
Am_I_Evil
reverb fanatik


Prispevkov: 354
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 10:10 

Po dolgem času spet malo napredka.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
58 prispevkov • Stran 1 od 41, 2, 3, 4
 
 
Pojdi na: