*
designed by Viva La Echo

7 prispevkov • Stran 1 od 1

Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda

Odgovor Objavljeno: 25 Sep 2017, 22:44 

Sem brskal po forumu za kakšno sorodno temo, pa nisem nič našel, zato odpiram sledeče: ZANIMIVI YOUTUBE KANALI.

Ker je YT nastlan z vso možno kramo, se rado zgubi kaj uporabnega in zanimivega. Tukaj bi lahko lahko nekako izluščili / našli uporabne in zanimive kanale. Seveda neposredno povezane s kitaro.

Začel bi z dvema zadevama, ki jih trenutno najbolj spremljam (nekateri znajo delat zelo dooolge videe, ampak kar padeš not, tako da zmanjka časa za druge). Predlagam da ob vsak video napišemo stavek ali dva kot opis predlagane zadeve.

THAT PEDAL SHOW: predstavitev pedalčkov. Znanih, manj znanih, opreme in kako na posamezen kos opreme določen pedal reagira. Meni nadvse zanimivo kljub dolžini:
https://www.youtube.com/channel/UCnUXq8mGmoHt0e6ItuTs10w

JOHAN SEGEBORN: testira glave, kitare, boxe... zadnje čase eksperimentira (npr. zamenja fender stil in gibson stil vrat, različni les različen zvok...)
https://www.youtube.com/channel/UCyaStghQb7_e51PgH8bUkzg

Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda

Odgovor Objavljeno: 26 Sep 2017, 19:38 

Darrel Braun Guitar: primerjave. Poceni z dražjimi modeli, podobni modeli...
https://www.youtube.com/channel/UClMRGR_QNw4Fm-3FGGyICdw

v spodnjem videu je "sfriziral" Squierco, da bi jo približal Fenderju. V videu pod njim je še primerjava face to face.

Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013

Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Objavljeno: 26 Sep 2017, 20:21 

sem prestavil v tole izbo, je bolj smiselno

irenej
živa legenda

Kraj: Ljubljana

Odgovor Objavljeno: 26 Sep 2017, 22:29 

fajn linki! meni je super guitologist, ma dost amp troubleshootov in popravil. eni videi so malo predolgi in dolgočasni, ampak vmes se najde čist odpičene stvari, kot je npr. moddanje starih radiev v kitarske feršte

Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda

Odgovor Objavljeno: 09 Okt 2017, 22:18 

Mike Bradley še en zanimiv avtor primerjalnih videov. Pa še zanimivo posnet z njegovim "dvojčkom"

Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda

Odgovor Objavljeno: 04 Dec 2017, 22:58 

The Doug and Pat show

Še en zanimiv kanal. Nisem se še poglabljal, amak se mi zdi da znata povedat marsikaj zanimivega...

p.s.: zanimivo, kolikokrat sem uporabil izraz zanimivo v zadnjih dveh postih... 1facepalm

Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda

Odgovor Objavljeno: 09 Apr 2019, 20:53 

še en zanimiv kanal... spremljam že dlje časa in moram rečt, da deluje zelo pomirjujoče.

Kanal predstavlja kar g. Josh Scott od JHS, ki je (normalno) veeelik navdušenec nad kitarskimi efekti. Predstavlja zgodovino efektov, redke efekte, takšne in drugačne zadeve. Seveda tu pa tam predstavi tudi kaj svojega ampak ne daje občutka, da je kanal namenjen le reklami.

Videi niso predolgi, čeprav bi ga lahko poslušal ure in ure.

na koncu vedno ponudi glasbo iz svoje zbirke vinilk, ki po njegovem mnenju predstavljajo trenutno temo iz videa...

7 prispevkov • Stran 1 od 1

Pojdi na: