Switch to full style
Vse o akustičnih kitarah
Napiši odgovor

Nakup kitare - izkušnje

12 Jan 2015, 09:26

Pozdravljeni!

Kupujem novo akustično kitaro. Ker sem na tem področju bolj kot ne začetnik (kitaro igram kakšne 2 leti, prej bolj poredkoma, sedaj kar intenzivno), bi potreboval kakršnokoli mnenje glede dveh kitar, ki sem jih nekako gledal.

Gre namreč za Flight AD 200 (elektro-akustična) in pa Crafter MD 58/BK. Če ima kdo kakšne izkušnje z omenjenima proizvajalcema ali pa mogoče celo s tema modeloma kitar, bi bil zelo hvaležen, če mi lahko pomaga pri izbiri.

Najlepša hvala in pozdrav! :)

Re: Nakup kitare - izkušnje

12 Jan 2015, 09:49

Da so Crafter kitare zelo solidna roba za svoj denar je na tem forumu že kar nekaj napisanega.
Sam si lastim nekoliko dražji model SM-BUBINGA, ki je stal okoli 700€ in lahko rečem, da se kitara lahko kosa s precej dražjimi modeli.
No, pred nakupom se včasih splača pogledati tudi rabljeno robo, saj se dandanes stvari prodajajo tudi do 50% ceneje in tudi več.
Če se ti ne mudi preveč, je pametno počakati na kako akcijo in unovčiti kak konkreten popust. Glede tega se pozanimaj v Music Maxu ....
Zadnjič spremenil Gringo, dne 12 Jan 2015, 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.

Re: Nakup kitare - izkušnje

12 Jan 2015, 10:58

Na forumu sem zasledil kar nekaj mnenj, vendar nisem vedel kako je kaj s tem cenovnim razredom :) Najlepša hvala za mnenje.

Re: Nakup kitare - izkušnje

12 Jan 2015, 11:41

Kot je že zgoraj napisano, so Crafter dobre kitare z ne preveč visoko ceno. Razlika med modeloma, ki si jih napisal je verjetno v tem, da je Crafter made in Korea, AD200 pa China. Pa kot si napisal ima prva tudi elektroniko, Crafter pa je akustična. Najboljše, da sprobaš, kaj ti bolj paše.

Re: Nakup kitare - izkušnje

12 Jan 2015, 12:04

V petek grem preizkusiti obe kitari v MAX Music. Hvala za info, mislim da z nakupom Crafter kitare ne bom nič zgrešil :)

Re: Nakup kitare - izkušnje

21 Jan 2015, 13:17

Po nekaj urah preizkušanja sem našel eno zadevo zase :) Nad Crafterjem nisem bil najbolj navdušen, Flight me tudi ni prepričal, tako da sem odšel še v Hartman in našel Epiphone AJ-220SCE.

Hvala za vse informacije in nasvete.

Lep pozdrav!
Napiši odgovor