Objavljeno: 28 Jun 2018, 14:42 |
DIO napisal/-a:
nadcar Sem pa mislil, da si bolj električen tip....anyway wow
Pa saj v bistvu (Beastvu hehe) sem bolj električen tip. Bom ob priložnosti naredil še eno gasilsko fotko vseh električnih kitar, samo nimam vseh doma.
Akustike/klasike so bolj ali manj prišle same do mene. Morrisa in Ovation sem podedoval po prezgodaj umrlem stricu. Yamaho so mi kupili za v glasbeno šolo, ko sem bil star 10 let. Takamine 12-strunko sem z doplačilom zamenjal za eno akustiko, ki sem jo za razmeroma majhen denar kupil na sejmu v Frankfurtu od Kitajcev. Banjo sem dobil za 30-letnico od družine. 1/2 klasika je bilo darilo za hčerko, tako da tehnično gledano ni moja (čeprav jo igram več kot ona).
No, Furcha sem kupil sam, pa še to se je zgodilo bolj po naključju. Imel sem že denar za Gibson Songwriter Deluxe, pa mi je prijatelj rekel, da pozna nekega zbiratelja, ki ima preveč kitar. In sem se z njim dobil, mi je prinesel na ogled tega Furcha, ki je ustrezal mojim željam (masiven palisander, izrez). Bila sva v neki garažni hiši, zabrenkal sem nekaj akordov in bil navdušen. Mi je rekel, naj jo odnesem na probo za teden dni. Čez tri dni sem ga klical in rekel, da bi ostala pri meni, če jo da za razumno ceno. Super kitara. V resnici je to edina moja akustika, primerna za resno rabo (studio, oder). Pogojno še Ovation za kakšen solo.
Ostalo je, strogo rečeno, bolj revščina. Ampak je moja revščina.