*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Borut
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 9592
Pridružen: 13 Avg 2004, 09:20

Odgovor Objavljeno: 26 Apr 2006, 16:37 

http://WWW.KITARIST.SI – PRAVILA OBNAŠANJA

Pozdravljeni na http://www.kitarist.si! Na tem forumu boste našli obilo uporabnih informacij o kitarah, basih, ojačevalcih, efektih in podobnem. Lahko se udeležujete zanimivih debat o glasbi, glasbenih skupinah, koncertih, kitaristih, aktualnih dogodkih v svetu in pri nas ter še marsičem. Vaše možnosti so skoraj neomejene, vendar pa si v izogib konfliktom vzemite čas in preberite pravila obnašanja, ki naj vas vodijo pri uporabi foruma, da bo ta prijazen tako za vas kot za ostale uporabnike.

Za pošiljanje sporočil se je potrebno registrirati. V izogib generiranim registracijam vsako posebej odobri administrator. Običajno je za odobritev potrebno počakati dan ali dva. Registracija vam omogoča tudi dodatne možnosti pri pregledovanju foruma, namesto vseh tem lahko na primer pregledujete le tiste, ki so se spremenile od vašega zadnjega obiska. Da bi vaša izkušnja ob uporabi foruma bila čim boljša, vam registracijo toplo priporočamo.

Vsa sporočila, objavljena v tem forumu, izražajo mnenja in poglede avtorja sporočila, in ne mnenja in pogleda upraviteljev, moderatorjev ali administratorja (razen za njihova lastna sporočila) in zato za objavljena sporočila niso odgovorni. Z registracijo se obvezujete da boste spoštovali naslednja pravila.

Upravitelj strani si pridržuje pravico, da vam kadarkoli, trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do forumov (lahko obvesti tudi vašega ponudnika interneta). Zaradi tega so IP številke vseh objavljenih sporočil shranjene, da se uredijo sporni primeri. Strinjate se, da ima administrator, upravitelj ali moderator tega foruma pravico odstraniti, popraviti, premakniti ali zapreti katerokoli temo, ko se mu zdi to potrebno. Kot uporabnik se strinjate, da se vsi podatki, ki ste jih vpisali shranijo v bazo podatkov. Podatki ne bodo posredovani tretji strani brez vaše privolitve upravitelju strani. Upravitelj, administratorji in moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitni poskus vdora v bazo, ki bi ogrozil te podatke.

Upravitelj foruma je FelX. Trenutni moderatorji so: Uroš, Bipo Larni, Dayser, JohnsonVoltage, Diodibuh in matrix. V primeru težav ali nejasnosti se lahko obrnete na njih. Ti uporabniki bdijo nad forumom in skrbijo, da se neprimerna sporočila brišejo ter da se spoštujejo pravila, ki jih pravkar prebirate.

Za lažji dostop s pametnimi telefoni in tablicami je na voljo podpora Tapatalk (naprave iPhone, Android, webOS, Windows Phone 7 and BlackBerry).


1. SPLOŠNI NAPOTKI ZA OBNAŠANJE NA FORUMU

- Čeprav je http://www.kitarist.si spletna skupnost, in se večina identitet skriva za psevdonimi, to še ne pomeni, da za forum ne veljajo podobna pravila obnašanja kot v resničnem življenju. V svojih sporočilih ne bodite žaljivi, vulgarni, ne izražajte rasističnih, nacionalističnih in ksenofobičnih nagnjenj, ne grozite in ne bodite obrekljivi, sovražni ali obsceni. Ne vsiljujte svojega mnenja, ne ponižujte ostalih uporabnikov, poskusite se vključiti v konstruktivno debato, podkrepljeno z dobrimi argumenti. Poskušajte posredovati čim bolj točne in uporabne podatke, tudi vprašanja zastavljajte kar se da razločno, da boste na njih lahko dobili primerne odgovore. Neargumentirani posti so nezaželjeni, namensko zavajanje drugih uporabnikov pa bo sankcionirano. Podajanje informacij naj bo na podlagi izkušenj iz prve roke oz. naj bo v nasprotnem primeru naveden vir informacije.

- Enovrstični posti v stilu ‘’lol’’ niso dovoljeni, razen v temah, kjer to ne moti debate, npr. ‘’Izba smeha’’.

- Golota in pornografija nista zaželjeni, ker mnogi uporabniki ta forum pregledujejo na delovnem mestu ali še niso polnoletni. Če že morate objaviti kaj takšnega, temo opremite z ustreznim opozorilom (+18 ). Naj bo tudi v meji dobrega okusa. Mejo dobrega okusa določajo moderatorji.

- Poskusite se čim bolj držati slovenskega pravopisa. To ne pomeni, da morajo biti vse vejice v povedi pravilno postavljene, vendar pa razlikujte med ‘’oglaševanjem’’ in ‘’uglaševanjem’’ kitare. Poleg tega se izogibajte slengovskim in narečnim izrazom, še posebej ‘’l33t’’ govorici, ker forum pregledujejo uporabniki vseh starosti in iz vse Slovenije ter tudi od drugod. Želimo, da bi objavljena sporočila bila razumljiva vsem uporabnikom.

- Pred objavo nove teme uporabite funkcijo ‘’Išči’’, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu in je označena s povečevalnim steklom. Vpišite ključno besedo in če tema s podobno vsebino kot bi jo objavili vi že obstaja, pošljite sporočilo v to temo.

- Ta forum ima mnogo razdelkov z opisi tematike, ki je zajeta v razdelku. Razdelki so tu zato, da je forum čim preglednejši. Objavljajte teme v relevantih razdelkih.

- Privatni pogovori spadajo v domeno zasebnih sporočil.

- Ne objavljajte piratskih vsebin in povezav do njih.

- Vsi uporabniki, ki se teh pravil ne bodo držali bodo sankcionirani. Njihova sporočila ali teme bodo izbrisane brez predhodnega opozorila. Večkratno neupoštevanje teh pravil se sankcionira z banom, to je prepovedjo pošiljanja na forumu in izbrisom uporabniškega računa. Pred tem skrajnim ukrepom boste sicer opozorjeni, vendar ne izzivajte moderatorjev foruma. Njihova odločitev je namreč dokončna in pritožba ni mogoča.


2. RAZDELEK MALI OGLASI

Pravila za oglaševanje so dostopna tukaj.

3. AVATARJI

Avatarji so podobe, objavljene pod vašim uporabniškim imenom. Ne smejo biti večje od 60x60 pikslov. Vse podobe, ki se te norme ne bodo držale bodo avtomatično izbrisane.

V podpisih so prepovedane slike.

4. OGLAŠEVANJE NA FORUMU
Oglaševanje trgovin in storitev na forumu je brez predhodnega dovoljenja upravitelja foruma prepovedana. To zajema tako podjetja, trgovine in delavnice, kot tudi razne ‘’dilerje’’ in ‘’fušarje’’. Po predhodnem dogovoru z upravljavcem foruma je možno oglaševanje v obliki banner-ja.
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6191
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 10 Maj 2011, 09:52 

Glede prve registracije na forum:

V zadnjem času se pojavlja kar nekaj generiranih/izmišljenih prijav iz tujih strežnikov. Večinoma preverim po IP-ju vsakič ali gre za legitimno registracijo ali ne, včasih pa ocenim že po nadimku. V izogib temu, da spregledam kakšno legitimno registracijo, novim uporabnikom priporočam, da izberejo nedvoumne nadimke. Če izberete nekaj v stilu: geokmooeqh, FreeDg, Alterebeet, Skasesoinnats, Lamsoofsgow, Spoopsnig, Robertaer0B2C, golealfMobVag, Lyncincomma, dwendarmanIe, ieTregSr... je velika verjetnost, da bom račun izbrisal pred pogledom.

Običajno račune odobrim tekom dneva, dveh, oz. v redkih primerih (dopust ipd.) traja kak teden. Če v takšnih časovnih okvirih vaš račun ni registriran vas prosim, da ponovite registracijo.
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE'))) Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
 
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: