*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
5 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 28 Dec 2014, 20:20 

Že večkrat sem na tem forumu (in tudi drugod) zasledil kar nekaj besed o 'power conditioners', vendar je vsak prišel samo do tega, da jih je fajn imet, nikoli pa ni nihče povedal kaj več o njih. In ker se mi dozdeva, da bi znanje o obstoju tega čudesa koristila tudi ostalim, bi rad vse uporabnike prosil za kakšno besedo več. Kateri so dobri, kateri so slabi ter predvsem zakaj. Kakšne so razlike med njimi in kje se te razlike poznajo itd.

P.S.: Kako se tej zadevi sploh reče po slovensko?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4824
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 29 Dec 2014, 00:28 

Napajalnik? Stabilizator napetosti? ugibam...
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2340
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 29 Dec 2014, 10:16 

Na elektriki ki jo dobiš iz vtičnice lahko imaš "smeti" to so motnje ki nastanejo na omrežju zaradi drugih porabnikov (padec ali nihanje napetosti, razne motnje sinusa ipd...) power conditioner ti to porihta da boš imel isto in "čisto" napetost ne glede ali boš igral na veselici kjer bo na isto fazo priklopljeno še 15 hladilnikov, roštilj, naprava za tetoviranje, molzni stroj ipd... ali pa v tvoji domači sobi. Zato pri vseh večjih ali bolj profi setupih vidiš te naprave...

verjetno najboljši na trgu so Furman

http://www.furmansound.com/index.php?div=03


Pa če se da komu še brat je tu razlaga v našem drugem maternem jeziku:

FAQs - Who needs a Power Conditioner?
The answer: any and every owner of quality audio/video components who wants top performance from their system.


Why?
AC power, as delivered, is contaminated with noise. Additional noise is added by your everyday appliances, computer power supplies, etc.

Without exception, this degrades the performance of your sensitive audio / video components.

Also, electrical surges and spikes have becomes common-place, occurring on a daily basis. These and other harmful AC events put valuable equipment at risk.

I need one because...
A good power conditioner filters and cleans incoming AC power and dramatically improves your equipment's performance. Audio sounds better and your picture looks cleaner.

It will increase the longevity of your connected components since contaminated AC add wear and tear to power supplies and other internal circuits.

A good power conditioner protects your equipment from damaging AC events such as surges, spikes, lightning and high voltage.

But aren't all Power Conditioners the same?
No, they are not! The average surge suppressor or power strip offers little in the way of protection and doesn't filter or clean contaminated power at all. However, Furman power conditioners always offer a high level of protection and purification.
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 29 Dec 2014, 19:09 

Kakšne pa so kaj razlike med njimi? Sam jih že nekaj časa gledam in ima recimo samo Furman več različnih. Nekateri imajo samo kakšno lučko ali potenciometer več. Upam da ti ni težko (ali komu drugemu) malo razložit kako to sploh deluje. Lahko tudi strokovno, bom se že potrudil razumet. 8)

Zakaj so pa ostali slabi? Thomann ima recimo še enega svojega in dva Samson. Kako se pa kaj ostali obnesejo? Nimajo česa kar Furman imajo (poleg imena)?
 
 
 
 
Crillin
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 695
Pridružen: 26 Feb 2007, 14:41
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 29 Dec 2014, 20:20 

Eni imajo samo EMI/RFI filter (electromagnetic oz. radio frequency interference), da ti razne motnje in šume filtrira, napetostne špice, ki jih povzročajo druge električne naprave priklučene na omrežje ali pa iz okolice... če imaš veliko število porabnikov gor je to velik problem. To so cenejši, dočim res ta dražji modeli ti pa poleg odprave motenj še stabilizira napetost, pa boljši način filtriranja motenj imajo... Če je veliko porabnikov gor ali pa če si nekje za tremi gorami in dolinami doma, sinus nima več 230 V efektivne napetosti ampak manj... pa ti jo dvignejo nazaj na 230 V.
Lučke so ponavadi za osvetljavo v racku in tisti potenciometer je ponavadi samo dimmer za jakost svetlobe tistih dveh lučk regulirat. Eni imajo gor LDC ali pač neki display ali pa samo ledice (kao VU meter) ki ti kažejo vrednost napetosti... ali je npr 230 V ali je pa samo npr 210 V. S taboljšimi pa lahko napetost popravljaš... zato je milijon kontrol gor.
Na netu pa na kaki wiki dosti piše okoli tega pa na strani proizvajalcev piše točno kaj kateri model naredi.
Starejši uporabniki se verjetno spomnejo starih stabilizatorjev (kake 30 let nazaj), ki so jih včasih imeli zraven pri televizorjih če je bil slab štrom v kaki stari hiši kjer je bila prenizka napetost, slaba zemlja itd...
rock'n'roll is my bible
 
 
5 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: