*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
20 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2014, 17:26 

V roke sem dobil rabljeno kitaro in je bridge malo dvignjen. Zdj pa ne vem a to mora tako bit al je to treba nest na popravilo?

Slika
Slika
Zadnjič spremenil flex567, dne 12 Jun 2014, 20:01, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1638
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2014, 19:15 

Ni ok.
Zadaj imaš vzmeti. Zategni nosilec vzmeti, da bo poravnano s trupom. Še prej malo strune sprosti.
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2014, 19:57 

kako pa zategnem nosilec vzmeti? A to pomen da privijem te vijake na sliki?
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2014, 21:12 

Slika
 
 
 
 
Troy
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 533
Pridružen: 14 Avg 2004, 19:17

Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2014, 21:13 

Slika

mislil je ta dva vijaka, ki sta na sliki označena.
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 01:32 

aha samo to je na drugi strani kitare, na hrbtni strani ?
Je treba dat najprej pokrovček dol
 
 
 
 
Troy
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 533
Pridružen: 14 Avg 2004, 19:17

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 01:41 

Drži.
 
 
 
 
tunek
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 414
Pridružen: 28 Jun 2007, 14:23
Kraj: Prekmurje


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 07:11 

očitno je bila kitara nastavljena na "tanjše" strune...ko si dal oz. je prejšnji lastnik dal debelejše gor je tremolo dvignilo...nič hudega...malo sprostiš vijake na hrbtni strani kitare kot je označeno pa je...čeprav bo treba malo paziti pri tem...poglej si kakšen dober video na to temo...
 
 
 
 
vid92
predskupina


Prispevkov: 155
Pridružen: 30 Avg 2010, 16:53
Kraj: Lovrenc


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 07:22 

Drugace pa se lahko tudi vintage tremolo nastavi tako da floata... ;) vendar pa vecina serviserev tak tremolo zategne tako, da lezi na trupu saj s tem dosezes vecjo stabilnost uglasitve...
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 10:05 

tunek napisal/-a:
očitno je bila kitara nastavljena na "tanjše" strune...ko si dal oz. je prejšnji lastnik dal debelejše gor je tremolo dvignilo...nič hudega...malo sprostiš vijake na hrbtni strani kitare kot je označeno pa je...čeprav bo treba malo paziti pri tem...poglej si kakšen dober video na to temo...



Zakaj pa je treba paziti, a se lahko kej uniči pri tem?
 
 
 
 
fendercube
one man band


Prispevkov: 59
Pridružen: 19 Feb 2011, 07:59
Kraj: Kranj


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 10:59 

tunek napisal/-a:
očitno je bila kitara nastavljena na "tanjše" strune...ko si dal oz. je prejšnji lastnik dal debelejše gor je tremolo dvignilo...nič hudega...malo sprostiš vijake na hrbtni strani kitare kot je označeno pa je...čeprav bo treba malo paziti pri tem...poglej si kakšen dober video na to temo...


Ravno obratno. Če hočeš tremolo bolj k trupu je potrebno vijake zategniti ali pa celo dodati še kako vzmet.
 
 
 
 
Borut
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 9588
Pridružen: 13 Avg 2004, 09:20

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 11:04 

pa vzmeti morajo biti vzporedne
 
 
 
 
tunek
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 414
Pridružen: 28 Jun 2007, 14:23
Kraj: Prekmurje


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 14:46 

fendercube napisal/-a:
tunek napisal/-a:
očitno je bila kitara nastavljena na "tanjše" strune...ko si dal oz. je prejšnji lastnik dal debelejše gor je tremolo dvignilo...nič hudega...malo sprostiš vijake na hrbtni strani kitare kot je označeno pa je...čeprav bo treba malo paziti pri tem...poglej si kakšen dober video na to temo...


Ravno obratno. Če hočeš tremolo bolj k trupu je potrebno vijake zategniti ali pa celo dodati še kako vzmet.



Seveda, obratno! Sem ze zatipkal...vzmeti morajo potegniti tremolo bliže trupu, zato je treba vijaka priviti...paziti pa je treba, da približno enakomerno zateguješ oba vijaka, to sem mislil (čeprav je to prav posebna znanost, kar se tiče števila vzmeti, pa kako morajo ležati)....
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1638
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 15:18 

Borut napisal/-a:
pa vzmeti morajo biti vzporedne

Tole niti ni ravno nujno, je pa boljše da so vzporedne, kot da bi bile tako, kot so na sliki.
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2014, 15:46 

Na youtubu sem videl da je nekdo povečal število vzmeti iz 3 na 5. A bi blo dobr da bi to tud jst naredu?

https://www.youtube.com/watch?v=sfWGkmc ... -&index=24
 
 
20 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: