*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
26 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7310
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2011, 16:39 

HiFi ampi se radi izklapljajo, če dobijo kakšen peak noter, kar se pri vokalih komot zgodi.
 
 
 
 
Sabbath_84
gospodar strun


Prispevkov: 759
Pridružen: 03 Jun 2011, 16:49

Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2011, 20:04 

No, jst rabm neki švohnejšga. sem pogledal malo za temi aktivnimi zvočniki in se dajo dobit res pocen, sam se bojim da so premočni. cifre kot so 300 in celo 400 watov mi mal velke delujejo... al pa se motim in se pri aktivnih zvočnikih jakost meri drugače? hvala.
The pick of destiny...
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7310
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2011, 21:43 

ni ne vem kaj, vendar solidno. Pa še mikser imaš gor vgrajen
http://www.bolha.com/ozvocenje/aktiven- ... 1276564043

tole je pa že precej solidna zadeva

http://www.bolha.com/ozvocenje/aktivni- ... las1862785
 
 
 
 
Sabbath_84
gospodar strun


Prispevkov: 759
Pridružen: 03 Jun 2011, 16:49

Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2011, 18:43 

Pa je to primerno za sobno jakost, kr jst mam zdj kitare vezane na okrog 15 do 30 watov tranzistorske moči?
The pick of destiny...
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1580
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 12 Nov 2011, 01:06 

Tako kot večina ostalih zadev ima volume potenciometer ;)
 
 
 
 
Sabbath_84
gospodar strun


Prispevkov: 759
Pridružen: 03 Jun 2011, 16:49

Odgovor Objavljeno: 12 Nov 2011, 11:29 

Dobr, bom vzel pol nekaj cenejšega. hvala za priporočila !
The pick of destiny...
 
 
 
 
Sabbath_84
gospodar strun


Prispevkov: 759
Pridružen: 03 Jun 2011, 16:49

Odgovor Objavljeno: 13 Nov 2011, 14:16 

Em, še eno vprašanje... lahko vgradim v roland cube 20x tranzistorc mic funkcijo: vhod za mikrofon? se da tko stvar zmodificirat? bi raje mel vse v enem, kr mam stisko s prostorom in dnarjem. dovolj močnega stolpa pa tud nimam, in ubistvu mam zvezan mini stolpič z ojačevalcem prek aux vhoda in ko je vezan feršt ful poveča jakost volumna in zvok je tudi bolši.. lahko dogradim mic funkcijo na cube, se da to nekako uredit? mam pa shure mikrofon in hot wire kabel pa še stojalo. hvala.
The pick of destiny...
 
 
 
 
kenny
bodoča legenda


Prispevkov: 708
Pridružen: 23 Jun 2008, 12:09
Kraj: Stari trg pri Ložu


Odgovor Objavljeno: 16 Apr 2013, 22:53 

Lep pozdrav. Potrebujem nekaj za ozvočitev pevke na vajah v malo večji garaži. Kakor sem gledal bi bila najboljša izbira 1 aktivni zvočnik/monitor z mic preampom. Uporabljen bi bil tudi za predvajanje glasbe na kakšen partyju. Nimam pa pojma glede velikosti, moči ali znamk. Seveda iščemo malo bolj budget varjatno, seveda rabljeno (mogoče se kaj takega komu valja doma ?) do 200€.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 467
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 16 Apr 2013, 23:30 

Mi imamo proel 200w 12". Dosti močno, da se te vseeno sliši kljub bobnom in kitari.
Najboljša postavitev monitorja je pa pravokotno na mikrofon. Torej recimo levo ali desno v višini mikrofona. Tako prihaja do najmanjše mikrofonije in posledično dopušča večje glasnosti. :)
Z drugimi pa nimam izkušenj. Če se kaj takega nahaja na bolhi bi morda bilo to to kar iščeš.
 
 
 
 
kenny
bodoča legenda


Prispevkov: 708
Pridružen: 23 Jun 2008, 12:09
Kraj: Stari trg pri Ložu


Odgovor Objavljeno: 17 Apr 2013, 15:50 

Kaj takega kot je to bi bilo ok ?
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avd ... 1366024354
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 467
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Apr 2013, 17:44 

Ne poznam.
Ampak videt nima mikrofonskega predojačevalca. Če tega ni, moraš imeti ločen predojačevalec (mešalka recimo), drugače zna bit kar dost tiho vse skupaj.
Poišči enega takega, ki ima mic input. Glede na to, da iščete samo za en mikrofon (vsaj za zdaj) bi ga potreboval.
 
 
26 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: