*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
66 prispevkov • Stran 3 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Mrkush
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 268
Pridružen: 14 Sep 2005, 09:16
Kraj: Cerkno


Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 10:58 

Aha, se pravi, da bi morala stvar delovati prek usb-midi pretvornika. Sm gledal po netu pa vidim, da se pretvornik dobi tudi že za 35 evrov. A si ti to stvar že preizkusil?
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 12:03 

imam oba kabla (oziroma, tistega z gameportom sem posodil in ne vem če ga bom še kdaj videl-tako je to če posojaš stvari- še ena stvar več ki se ne sme posojat poleg žene, avta in zobne ščetke,...) :)
Oba delujeta.
jaz upobljam za vse komponente, ki imajo editorje in do zdaj so mi še vsi delali (izprobane komponen0e s vojimi editorji: gnx, pod2, axon, motif, 2120, g.major, ) problem pri enojnem je, da lahko samo eno stvar na enkrat imaš priklopleno.
če maš več komponent potem se dobijo midi pretvormiki z večimi midi vhodi in izhodi.
 
 
 
 
Borut
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 9554
Pridružen: 13 Avg 2004, 09:20

Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 12:05 

z midi-usb kabli tudi odsvetujem delati razne firmware upgrejde na line6.
 
 
 
 
Mrkush
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 268
Pridružen: 14 Sep 2005, 09:16
Kraj: Cerkno


Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 12:53 

Hvala za informacije :) zdej tuhtam a bi se lotu zadeve sam delat al bi rajš kupu. Sem se malo pozanimal glede tega pa sem dobil dva načrta (eden je nepopoln) za izdelavo teh dveh kablov.

Gameport-Midi: http://www.synthdiy.com/show/file/?id=1002 (enostavna verzija)
USB-Midi: http://home.comcast.net/~rblang/midiator/midiator.htm (tu bi blo potrebno pa mal več znanja)
 
 
 
 
Turob
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Mar 2008, 08:21

Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 16:15 

Jaz nadgrajujem rack in pedaljerke kar iz snemalne zunanje zvočne kartice CREATIVE Audigy 2 :D ima nasrečo tudi midi in aut :D ,pa mi je najenostavneje za nadgradnje! Za sint....in ADRENALINN II pa imam naročen usb-midi, da bo lahko stalno priklopljen na prenosnik in ! :wink:
 
 
 
 
Lucas
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 869
Pridružen: 16 Okt 2006, 20:41
Kraj: Istra


Odgovor Objavljeno: 10 Apr 2008, 16:34 

Borut napisal/-a:
z midi-usb kabli tudi odsvetujem delati razne firmware upgrejde na line6.

So tudi pri G-Majorju kakšni problemi glede tega? Ker imam drugače M-Audio midisport 1x1 in me zanima, če bom moral kupovati slučajno kaj drugega (kar se tiče MIDI -> PC)? Obstaja morda za Yamaha MFC10 kakšen editor?
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 11 Apr 2008, 09:33 

jaz nisem delal na podu nikdar nobenega upgrade. sem pa zato na tc (mislim da sem ta iupgrade delal še s starim kablom, ki je bil priklopljen na game port)in axonu (tu pa sem delal preko usb-ja). stvar je taka. nekaterim rata brez problema, nekaterim se pa kaj sfiži.
jaz nisem imel nobenih problemov, v najslabšem primeru se ti lahko zgodi da se ti sistem sesuje in rabiš njihov suport. v vsakem primeru moraš prej narediti kopijo sys, če hočeš obdržati presete, ker se z upgradom g-majoru cel eprom zbriše in na novo konfigurira.
jaz imam zdaj verzijo 1.27, če se ne motim.
pri axonu pa je bil uprade nujno potreben saj mi ni preklapljav patchov pravilno oz. je velikokrat obstal. zdaj dela tako kot mora.
predno greš delat upgrade si dobro preberi navodila za delo (ni noben bav bav) in drži prekrižane prste med tem ko se bo uploadal. ;)
 
 
 
 
dejx
gospodar strun


Prispevkov: 988
Pridružen: 05 Mar 2005, 19:21
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 11 Apr 2008, 10:58 

Malo offtopic, ampak enako je z upgrejdanjem boss gt-8 bilo.
 
 
 
 
Mrkush
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 268
Pridružen: 14 Sep 2005, 09:16
Kraj: Cerkno


Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2008, 21:02 

Sm lih probau kako deluje program real major z usb midi kablom. Zadeva ga kar malo serje včasih, namesto da bi mi dalo na g majorja preset mi da glasnost na mute al me pa flikne kar na en x preset. Zgleda da je malo nedodelana zadeva al kaj.
 
 
 
 
dejx
gospodar strun


Prispevkov: 988
Pridružen: 05 Mar 2005, 19:21
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2008, 22:05 

GT-8 se je dal updejtat z navadnim Windows Media Player
 
 
 
 
Tejč
one man band


Prispevkov: 88
Pridružen: 25 Maj 2008, 16:42

Odgovor Objavljeno: 01 Avg 2008, 12:44 

Kako se pa z G-major naredi Bulk Dump? ker meni ne gre in ne gre
 
 
 
 
Tejč
one man band


Prispevkov: 88
Pridružen: 25 Maj 2008, 16:42

Odgovor Objavljeno: 01 Avg 2008, 17:46 

OKej .. že gre..
 
 
 
 
Tejč
one man band


Prispevkov: 88
Pridružen: 25 Maj 2008, 16:42

Odgovor Objavljeno: 12 Avg 2008, 16:07 

Sedaj še eno vprašanje...

V manual-u sem bral da lahko z midi kontrolerjem tudi kanale na ojačevalcu menjuješ če povežeš G-major in ojačevalec. Rabiš za to poseben kabel ali to lahko gren tudi z navadnim kitarskim kablom.. in kako se to nato rihta kje boš mel vlean in kjer overdrive..
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 13 Avg 2008, 09:55 

če imaš midi ojačevalec, rešiš to z midi kablom. drugače pa s stereo jack kablom. s TC-jem se da kontrolirat 4 switche (2x2). funkcija releswitch 1 in 2 (open/close), druga dva pa s funkcijo eksternega pedala. vse piše v manualih. :arrow:
 
 
 
 
Tejč
one man band


Prispevkov: 88
Pridružen: 25 Maj 2008, 16:42

Odgovor Objavljeno: 16 Avg 2008, 11:51 

hvala :)

kaj pa naprimer G-major in Rocktron Intellifex Xl bi se dala skup vezat da bi oba uporabljal?
 
 
66 prispevkov • Stran 3 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: