*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
66 prispevkov • Stran 1 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 784
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 14 Okt 2007, 23:11 

Te teme še nisem zasledil, se mi zdi fajn odpret glede na svojo popularnost zadne cajte..(če že obstaja se opravičujem)
Vsak bi lahko dodal če je kaj novega, mogoče kak software, v glavnem pa pomoč novim lastnikom kot sem sam :peace:
ena uporabna stvar :punk: :
http://hem.bredband.net/gmajor/download.htm - pregleden software za programiranje preko pcja

In takoj problem :oops: :
Svoj g-major kontroliram z behringerjevim fcbjem, problem se pojavi pri nastavljanju Whammy efekta, namreč zmeraj kadar nastavim koliko hočem da mi expression pedal zviša ton(PIT Pitch 1-100%), se ob prvem premiku pedala efekt izklopi, oz dela samo v okviru 1% nastavljene vrednosti, torej 2h oktav :x .. šel sem 100x skoz navodila, probal vse živo in mi nikakor ne gre v glavo icon_frown ..je možno da je kaj narobe z behringerjem?
anyone? help? :roll:
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 15 Okt 2007, 08:46 

sicer dvomim, ampak morda je to.. poglej ce mas nastiman behringerjev expression pedal na istem CCju kot pitch block fx on/off. pol pac spremeni stevilko pitch fx on/off pa je to to
 
 
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 784
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 17 Okt 2007, 23:11 

preveril, ni to to, nastavil sem mod2, pod njega cc10, kot je na mojem controlerju ta pedal, predal nastavil, pod pitch whammy in PIT Pitch 100%. ko premaknem pedal, pade na osnovni ton in ga z pedalom samo višaš še 1%, znov in znova. + tega mam še dodaten problem, vsakič ko g-majorja vgasnem in potem ponovno prižgem mam global out na -100.. dobivam slutnje da je nekaj narobe t procesorjem :? ?
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 17 Okt 2007, 23:53 

katero verzijo softwera imaš na TC-ju?
si probal že narediti kakšen update z novo verzijo?
si sigurno preveril, če je pravilno nastavljen FCB in TC in da nima na istem CC še kaj druga, pravilne min. in max. vrednosti.
meni te svari delujejo normalno.
global out in preset ki je bil prisoten zadnji pred ugasnitvijo mora biti isti po ponovnem vklopu.
nastavljaš ročno TC ali ga imaš prikljopjenega na editor preko računalnika?
probaj izklopiti vse ostale funkcije razen enega ex. pedala na katerem eksperimentiraš in shrani preset na fcb.
 
 
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 784
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 18 Okt 2007, 09:38 

nič nisem update-al, piše 1.27 ko ga vklopim. preko računalnika sem samo probal kako deluje pol pa delal vse ročno ker samo tako lahko čuješ sound ki ga delaš(slaba stran za programiranje preko pc). V bistvu sem posumil tudi da mi kakšna druga midi naprava pošilja kak neželjen signal, trenutno zgleda vse skupaj takole: FCB midi out, v boss gx-700 midi in, iz tega midi through v g-majorja midi in, iz tega pa midi through v midi in na Hughes&kettner triampu. Vse skupaj sem nastavil na Omni. Na behringerju sem vklopil oba expression pedala, en je nastavljen kot volume, drugi naj bi bil whammy na tem presentu, volume dela, drugi pa ne.. nastavil sem pedal calibration, pri whammyju pa PIT Pitch 100%, že preden sem shranil, sem premaknil pedal in videl kako se je na zaslonu kjer je pravkar pisalo 100% napisalo 1% in deluje v tem obsegu.. to z oudputi pa se je začelo šele odkar se veliko ukvrajam z efektom, sem skoraj siguren da je posledica kake nastavitve ali povezave, nimam pa blage veze kaj.. kje se pa dobi kak nov update in kako ga spraviš na efekt? je možno da je narobe kaj z fcbjem icon_frown icon_frown ?
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 30 Okt 2007, 15:39 

1.27 je zadnja verzija, glede outputa pa nevem... fcb se je ze ene par ljudi pritozvalo nad njim, programibilnost pa to.
men dela zadeva z yamaho MFC10 tip top
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 26 Nov 2007, 18:45 

sva z "nolimitom" rešla situcijo. pokazalo se je, tako kot mnogokrat, da lahko človeški faktor neznanja dostikrat pusti posledice na samem človeku: po 12 ur razmišljanja, vrtenja gumbov in tapkanja, branja manualov in še vedno ne gre... potem začneš nabijat z glavo v zid pa spet ne gre...in potem greš na forum zidaric in poiščeš formaša dr777, ki je pripravljen pomagati.... :wink: :arrow:
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 27 Nov 2007, 00:06 

do konca posta sm caku da poves v cem je bla fora. :D kaj je torej blo? :D
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 27 Nov 2007, 01:09 

Treba je poznati osnove midija. kako se nastavijo patchi na FCB in exp. pedali, ter na TC-ju kako linkaš CC program masage. that is it. simple as .... ;) ne boš verjel, kako preprosti so lahko še tako težavni problemi, če ti nekdo drug pokaže pot :arrow:
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2136
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 27 Nov 2007, 16:12 

se opravicujem za spam:

ampak dr777 je mislim da najvecji mojster programiranja rack komponent v slo...
ce ne bi bilo njega bi verjetno zapravil na kupe kesa za pedalcke in bi mi vse šumel...
tko pa zdj veselo switcham vse iz beringerja in v miru soliram :kitarist:

tko da thanx se iz moje strani

lp
uros
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 05 Dec 2007, 15:37 

hvala uros za spam in komentar :), ampak tile tvoji naj.... naj....naj.....so pa čisto pretiravanje na kvadrat... ;)
rock on
 
 
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 784
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2007, 18:07 

uros.planinc napisal/-a:
dr777 je mislim da najvecji mojster programiranja rack komponent v slo...
ce ne bi bilo njega bi verjetno zapravil na kupe kesa za pedalcke in bi mi vse šumel...

dejansko! 8) vsaj 12 ur sem zgubil na tem da mi je sploh blo jasno kako deluje vse skupaj in kako vse povezat, potem še vsaj 2x toliko z efekti in nastavljanjem na behringerju, pa še vedno ni blo rezultatov, potem pa se je oglasil dr777 in v pol ure mi je blo vse kristalno jasno! še enkrat hvala! pa da omenim da je tud zelo dober kitarist poleg midi masterja :twisted: :wink:
 
 
 
 
dark_wizard
kitarski heroj


Prispevkov: 1340
Pridružen: 28 Apr 2005, 12:45

Odgovor Objavljeno: 23 Dec 2007, 13:51 

Da si malo sposodim temo..

Imam cheap rack preamp(Behringer V-amp PRO), ki ima midi input ter output. Imam pa še EMU 0404 zvočno kartico ki ima tudi midi vhod ter izhod. Zanima me, če lahko preko tega krmilim vse skupaj(prestavljanje kanalov). Saj nima neke uporabne vrednosti, samo malo bi se z MIDI-jem igral..

EDIT: Kot totalen noob: Je vedno trema met dvosmerno komunikacijo? Ali bo dovolj ce dam v zvocni samo OUT v IN od preampa...
 
 
 
 
dark_wizard
kitarski heroj


Prispevkov: 1340
Pridružen: 28 Apr 2005, 12:45

Odgovor Objavljeno: 23 Dec 2007, 14:14 

Nevermind, že dela.

Simple. Samo priključiš skupaj, pritisneš MIDI na V-ampu, na PC-ju scan. In to je to :)
 
 
 
 
Night Crawler
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 433
Pridružen: 16 Feb 2006, 13:14

Odgovor Objavljeno: 07 Jan 2008, 22:45 

Kar tu napišem. Kako je kaj ta tc electronic g major uporaben? Se ga splača kupiti rabljenega za 300€? Verjetno dela fajn na clean zadevah, kaj pa na bol odprtih gain zadevah? Pa s katerimi drugimi fx rack zadevami ga lahko primerjaš oz. raje kaj drugo kupiti za ta denar (300€ - 400€)?

Tnx!
 
 
66 prispevkov • Stran 1 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: