*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
286 prispevkov • Stran 18 od 201 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20
 
 
Bruc
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 657
Pridružen: 07 Feb 2006, 11:16
Kraj: Tolmin - Šmarje Sap


Odgovor Objavljeno: 13 Avg 2007, 07:45 

Noise gate niti nima kaj dosti veze s tem. Če recimo udarim en ton in med zvenenjem obrnem knof iz dry na wet 100%, glasnost pade. Je to normalno?
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2008, 16:55 

Kdo kaj ve o tejle zadevi?

http://www.midisolutions.com/prodr8.htm

Sam cena 399$ za tole je pa mal too much pomoje :S
 
 
 
 
irenej
živa legenda


Prispevkov: 1688
Pridružen: 03 Apr 2007, 12:23
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2008, 17:07 

A si ziher da rabiš 8 relay switchev? Kaj pa bi to preklapljal?
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2008, 14:14 

Mesa/Boogie Quad Preamp.

A kdo ve, kako bi se dal Quada modad tko, da bi imel MIDI?
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 24 Jun 2008, 12:47 

dej kej bol poceni...
js mam Nobels MS8

drugac pa dva taka http://www.nobels.com/en/index.htm
al pa rockman midi octopus al pa rocktron patchmate

edit: za moddanje; ziher bi se dalo, pac switcher vgradis predn grejo ven switch inputi , pa nasraufas not en midi input.
sam ze nekje rabis prostor za programiranje :)
je ful bol convenient ce mas en frontend spredaj.
(Here to disappear.)
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 30 Jun 2008, 14:28 

No, končno sem kupil Nobelsa MS-8. Kakorkoli obrneš, je to najboljša zadeva za razumno ceno. Rocktron Patchmate je predrag, Rockman Octopus pa ni dovolj širok za rack, čeprav dela enake stvari.
 
 
 
 
Tejč
one man band


Prispevkov: 88
Pridružen: 25 Maj 2008, 16:42

Odgovor Objavljeno: 16 Jul 2008, 00:06 

dr777 napisal/-a:
lastnike peaveya 50/50 prosim, če zaupajo katere lampe trenutno uporabljajo v svojih končnih. lahko tudi ostali formaši s končnimi drugih znamk. napišite tudi kako vam je zvok všeč, ste probali že kakšne druge lampe, slabe izkušnje,..

trenutno imam
pre: engl 530
amp: peavey 50/50 clasic JJ (8 EL84, 2 12AX7, 2 12AT7)
prej sem imel sovtek lampe, ampak so bile že stere in temne.
JJ je dokaj midlast in svetel, kompakten brez iztopanja določenega frekvenčnega spektra, dokaj mehek zvok, ampak mi vseno zveni nekoliko preveč podoben telefonskemu efektu v sredjem delu, kar me moti.
naslednjič bi rad probal druge lampe, če prej ne prešaltam na meso ali vht. :lol:



Ok to je že rest star post apmak bom vseeno vprašal :)

Razmišljam o podobni kombinaciji (e530, peavey 50/50 pa še G-major zraven)

ME zanima kako se je tebi zdela ta kombinacija .. kaki sound si mel.. bolj metal ali bolj rokerski?
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 22 Jul 2008, 11:25 

nekje vmes med rockom in metalom. mogoče je ta končna malo premehka za metal, iz engla pa spraviš prej ven zvok za metal, kot za rock.
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 22 Jul 2008, 14:39 

Peavey 50/50 je precej "nevtralna" končna stopnja. Ni "kompresirana" kot M/B s 6L6 lampami, ali "crunchy" kot npr Marshall s EL34. Ima lep, čist, poln zvok, je zelo tight tud pri podnu (ampak tega večina ljudi ne sliši, ker nimajo dovolj dobrih boxov hehe), ima dober response. Verjetno bo še kar nekaj časa v mojem racku, ker ji prav nič ne manjka. Nanjo igram metal, rock, blues itd... Pač končna kot končna, omenil bi relativno majhno težo in zelo dobro izdelavo.

ENGL je kul preamp, bojda je Slapšak naredil svoj Tubetec preamp po 530ki, vendar mu ni uspelo hehe. Mogoče bi pogledal še za kakšno ADA MP-1?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4803
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 22 Jul 2008, 17:31 

Mene pa zanima, kere zvočnike nej obesim na dotično končno stopnjo(Peavey)... Definitivno bojo vintage30, zdej sam ne vem, al nej vzamem 2x8 al 2x16 ohmov. Šlo bo za dva 1x12 boksa. Fajn bi blo, da bi lahko uporabljal oba skupaj stereo, kot tudi samo enega mono. V navodilih je sicer priporočeno 16 za stereo... Sam potem izgubim možnost za mono. Damn! Je mogoče kdo probal razlio v soundu 8/16?
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 22 Jul 2008, 17:55 

Folk, help me! Zdej sem končno uspel najt čas, da se mal pozabavam z Nobelsom in Quadom in imam velike probleme. Tip iz Nobels fabrike me je opzoril, da so lahko stari Quadi občutljivi na MS-8, vendar je moj novejši, zato mi ni jasno, kaj je narobe: z Digitechom sicer lahko prestavljam kanale na Nobelsu, vendar lučke na Quadu zgolj utripnejo in ne ostanejo prižgane na pozicijah. Ker to delam doma, sem za končno stopnjo uporabljal 20w Marshalla in ko sem na clean kanal pritisnil poleg EQ1 še EQ2, je začelo nekaj brneti, šumeti itd. Vse skupaj sem izkopil, Marshall dela u redu, kaj se je zgodilo pa Quadu pa raje nočem vedeti. Uspelo mi je nastaviti le prvi kanal, da je gorela LEDica od cleana, ko sem preklopil na crunch (2), lead (3), lead II (4) pa niso gorele nobene LEDice več. Potem je še tista na prvem kanalu nehala delat. Have I fucked it up?
 
 
 
 
satchie
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 797
Pridružen: 23 Jan 2005, 12:43

Odgovor Objavljeno: 23 Jul 2008, 13:48 

Isto sem imel jaz s svojim nobelsom težavo... Fora je samo v temu, da ga imaš trenutno nastavljenega na "temporary" in zato lučka samo utripne, kar v praksi pomeni da imaš vklopljen kanal 0,5sec, potem se pa spet ugasne. V menuju se da nekje nastavit, ne vem kje točno ker je že dolgo od tega ko sem se s tem zafrkaval. Napedenat moraš tako, da ko vklopiš 1 switch ta tudi ostane vklopljen. To moraš narest za vseh 8 switchov, se pravi vsakega posebej sprogramirat. Najboljše da si malo prebereš manual...
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Jul 2008, 14:59 

Ok, tnx. Lepo je dobit response od MS-8 userja, kijeimel enake probleme. Hja, očitno bom moral res prebrati manual.
 
 
 
 
marko89
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1973
Pridružen: 15 Jul 2006, 11:35
Kraj: Turnišče ( okolica Murske Sobote)


Odgovor Objavljeno: 06 Okt 2008, 23:47 

I has question.

torej, gledal sem englov preamp Engl E 530.. vprašanje pa je sledeče. Preamp ima 2 x 1,5 Wattov moči solid state seveda. A je to dovolj za 1x12 box moči 30W? Za domačo uporabo? Ali je pa teh 2x1,5 watta dovolj samo za slušalke?
 
 
 
 
irenej
živa legenda


Prispevkov: 1688
Pridružen: 03 Apr 2007, 12:23
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 07 Okt 2008, 07:35 

V navodilih piše, da lahko stvar priklopiš na katerikoli boks z impedanco 4, 8 ali 16 ohm. Bo dovolj tud za 30W, mogoče vprašaj malo uporabnike s Smokey (in podobnimi) ampi (mislim da je to blo pod rubriko DIY), kako to zveni, kolk se spomnim kar dobro.
 
 
286 prispevkov • Stran 18 od 201 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20
 
 
Pojdi na: