*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
103 prispevkov • Stran 5 od 71, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2009, 11:29 

super je. :)
sem ga hotel prodat pa kupit MARK IV, zaradi kompaktnosti, pa nekako ne morem.
(Here to disappear.)
 
 
 
 
thelycandraven
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 315
Pridružen: 21 Avg 2007, 19:25

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2009, 20:18 

...bolje quad v roki kot mark IV na strehi :D :D
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2009, 21:27 

Eno vprašanje... Js bi rad iz Studio preampa, furam ga iz senda... to se prav je mono... bi rad priklopu na stereo končno 50/50... To sm včasih počel tk, da sm dal v gmajorja pa pač izhod od gmajorja je bil stereo in ni blo problema... Zdj sm pa pač ugotovu, da mam boljši zvok, če ne uporabljam majorja...


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 10:16 

dobi splitter, 50/50 se ne da bridgat se mi zdi, 2:50 se da
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 11:35 

Kak pa to zgleda? Če maš kako idejo... Nebi pa rad kako stvar dal vmes, da bi mi žrl signal... Ker mam George l's kabl... in bi rad nekak to uporabu :)


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 14:02 

Cak, zakaj ga pa iz Senda furas?!
furaj ga iz main outputov..

pasivn splitter ti razdeli signal v 2, na vsakem od novih signalov zgubis 6dB (ne dosti)
zlotas Female Mono jack (lukno) v 2x male mono jack.
fora je da dobesedno vzames pol zick in jih nalotas na vsak jack.

aktivn splitter ima not se amp, ampak rabi strom.
(podobna zgoba kot Active/passive D.I.)

se vedno pa nevem zakaj ga iz senda furas na koncno
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 15:59 

Zvok iz senda saj pr Studiu je boljši... Pač bolj definiran, čist zvok... Ne znam ti pojasnit men enostavno ni bil všeč zvok iz main izhodov... Ka pa če dam pač sam Y adapter?


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 17:23 

Y adapter je marsikaj
tudi splitter je neke vrste Y adapter.
dosti Y adapterjev je L in R v Stereo.. tak ti nebo delal. (signala ne "splitta" ampak iz TRS (tip ring sleeve) jacka poslje v dva TR (tip ring), na vsakega svoj kanala, ubistvu stereo na Dual Mono pretvorba)
prpopaj kabl not in probaj kakega mas :)

zvok iz senda boljsi? sej lahko na wiring diagramu vidis kje peljes sound ven, mislim da vsaj pri quadu je FX Send pred izhodno lampico.. (pomeni da ti signal gre cez eno lampo manj) morda zamenjas output lampo s kako cistejso ? 12AT7 (ecc81) ali 12AU7 (ecc82)
(Here to disappear.)
Zadnjič spremenil Ploki, dne 23 Nov 2009, 17:25, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 17:25 

Baje se izogneš Recording pač vezju... Bom probu da vidim :) Mam en y adapter, ko pač se da pač 2 kitari laufat na en ferš... Sam dvomim da je to to


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 17:26 

verjetno da je, sej itak dela v obe smeri, pa kitarski vhod je praviloma mono. :)

recording vezju iz sendov? ampak na Main Outih nej nebi blo recording vezja, tist nej bi blo samo ce gres cez recording out?
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 17:29 

Baje to ni res... Ne vem točn.. Sm bral na Mesa Boogie forumu... Pa sm probu pa je bil zvok bolši... Drugač pa hvala :)


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 20:33 

no, probaj dat direkt v zvocno karto Main Out al pa Recording out pa bos slisal kaka je razlika. ;)
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 20:36 

To je druga... Sam pač nekak ko sm probu na 50/50 pač iz preampa furat prek maina al pa recording.. Mi zvok ni bil všeč... Sm pa dal prek senda je bil pa zvok, agresivn, masivn, poln, mal bolj temen... ko najdem link ti pošlem


Lp
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 20:39 

dej
ceprav najlazje bos razliko v zvoku slisal ce bos dal direktno v zvocno, ker barva powerampa je vse kej druga kot zanemarljiva.

Quad main out direkt v zvocno je tako oster kot da bi z nozem rezal, recording out je precej precej mehkejsi.
verjetno je Send se se bolj oster ravno zaradi tega ker signal odpeljes pred zadnjo lampo
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Tim
one man band


Prispevkov: 55
Pridružen: 16 Dec 2006, 11:39

Odgovor Objavljeno: 23 Nov 2009, 22:19 

Main out ne smeš peljati direktno v zvočno. Signal je premočan in lahko kaj skuriš. Recording ima veliko manj izhoda in simulacijo zvočnika.

http://img694.imageshack.us/img694/3892 ... ordout.jpg

http://yfrog.com/jastudiorecordoutj

Lahko odciniš recording oupute, kot je na sliki, da ti ne bodo delali loada na main output, če jih ne uporabljaš.hi
 
 
103 prispevkov • Stran 5 od 71, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Pojdi na: