*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
209 prispevkov • Stran 4 od 141, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14
 
 
zmatej
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1219
Pridružen: 30 Nov 2005, 18:30

Odgovor Objavljeno: 09 Jun 2007, 11:23 

jonsson napisal/-a:
A je res da midi controlerji, ko pritisneš na gumb, imajo mal zamude, preden se vklopi recimo nek efekt?


Zamuda se ponavadi zgodi na procesorju (efekt ali preamp), ne pa na samem controlerju.
 
 
 
 
broken_arrow



Odgovor Objavljeno: 23 Sep 2007, 18:38 

Jaz sem si midi foot controller naredil sam, ker so sicer zelo dragi, sploh ce hoces imet takega, ki poleg midi protokola lahko tudi preklaplja kanale na predojacevalcu. Tale moj ima 4 gumbe za memorijske slote, bank up in bank down, pa se dva releja za preklapljanje kanalov na predojacevalcu; izhodi relejev so programabilni in se jih da assignati na posamezne presete. Narejen je na osnovi atmel avr mikrokontrolerja, firmware pa sem napisal v c-ju. Evo se slikce:

Slika
 
 
 
 
Damc
terasna legenda


Prispevkov: 106
Pridružen: 08 Apr 2007, 14:54
Kraj: Brnica


Odgovor Objavljeno: 24 Sep 2007, 13:31 

LP !
Uf zelo lepo...pa še display-ček si naredu...
...stay heavy... :kitarist:
Petruccimanija
 
 
 
 
mordred
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1056
Pridružen: 24 Apr 2006, 10:46
Kraj: bela krajina


Odgovor Objavljeno: 01 Okt 2007, 10:17 

Mene zanima pa če se da pri nas kje nabaviti kakšen Midi adaptor.

Namreč imam Midi kabel z majhnimi bananicami, rabil bi pa na eni strani večjo bananico.

Ali pa že izdelan kabel na ta način. Gre se za midi 5 kabel.
We might be dead, but we must never give up!
 
 
 
 
john7
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 335
Pridružen: 21 Feb 2006, 13:20

Odgovor Objavljeno: 01 Okt 2007, 17:22 

broken_arrow napisal/-a:
Jaz sem si midi foot controller naredil sam, ker so sicer zelo dragi, sploh ce hoces imet takega, ki poleg midi protokola lahko tudi preklaplja kanale na predojacevalcu. Tale moj ima 4 gumbe za memorijske slote, bank up in bank down, pa se dva releja za preklapljanje kanalov na predojacevalcu; izhodi relejev so programabilni in se jih da assignati na posamezne presete. Narejen je na osnovi atmel avr mikrokontrolerja, firmware pa sem napisal v c-ju. Evo se slikce:

Slika


Bravo! Fajn zgleda... Vsaka čast!

Lp.

\m/
 
 
 
 
satchie
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 797
Pridružen: 23 Jan 2005, 12:43

Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2007, 12:07 

Opa, slovenski Bob Bradshaw icon_e_geek 8)
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1941
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 13 Okt 2007, 14:09 

Tole vprašanje pomoje še najbolj sodi sem.

V rigu uporabljam Rockman MIDI Octopusa za preklapljanje kanalov na M/B Quadu, Rockmana pa kontroliram z Digitechom RP20, ki je multi FX in MIDI kontroler v enem. Problem je, da se med menjavo kanalov pojavlja opazen zamik (lag). Na harmony-centralu piše, da Rockman nima zamika, torej je verjetno problem nekje na poti do Digitecha. Verjetno je kriv 6 metrski MIDI kabel, ki povezuje Octopusa in Digitecha, mozno pa je, da imam v Digitechu uklopljeno kaksno midi funkcijo, zaradi katere se pojavlja zamik. Ali ima kdo kaj pojma, kako se da zadevo rešiti? (V prihodnosti bom kupil Nobelsa MS-8 ali Rocktron Patch matea in rack multiefekt, vendar bomo z bandom verjetno ze prej imeli kaksen spil in v live situaciji je lag med preklapljanjem a BIG NO NO)
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 757
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 13 Okt 2007, 19:50 

broken_arrow napisal/-a:
Jaz sem si midi foot controller naredil sam, ker so sicer zelo dragi, sploh ce hoces imet takega, ki poleg midi protokola lahko tudi preklaplja kanale na predojacevalcu. Tale moj ima 4 gumbe za memorijske slote, bank up in bank down, pa se dva releja za preklapljanje kanalov na predojacevalcu; izhodi relejev so programabilni in se jih da assignati na posamezne presete. Narejen je na osnovi atmel avr mikrokontrolerja, firmware pa sem napisal v c-ju. Evo se slikce:

Slika



Kuk dela si pa imel stem pa če maš kak uporaben link pa kuk si za vse skup dal


Lp
 
 
 
 
broken_arrow



Odgovor Objavljeno: 16 Okt 2007, 11:45 

DemienBeast napisal/-a:
Tole vprašanje pomoje še najbolj sodi sem.

V rigu uporabljam Rockman MIDI Octopusa za preklapljanje kanalov na M/B Quadu, Rockmana pa kontroliram z Digitechom RP20, ki je multi FX in MIDI kontroler v enem. Problem je, da se med menjavo kanalov pojavlja opazen zamik (lag). Na harmony-centralu piše, da Rockman nima zamika, torej je verjetno problem nekje na poti do Digitecha. Verjetno je kriv 6 metrski MIDI kabel, ki povezuje Octopusa in Digitecha, mozno pa je, da imam v Digitechu uklopljeno kaksno midi funkcijo, zaradi katere se pojavlja zamik. Ali ima kdo kaj pojma, kako se da zadevo rešiti? (V prihodnosti bom kupil Nobelsa MS-8 ali Rocktron Patch matea in rack multiefekt, vendar bomo z bandom verjetno ze prej imeli kaksen spil in v live situaciji je lag med preklapljanjem a BIG NO NO)


6-meterski MIDI kabel zagotovo ni kriv. Problematicnost dolzine kabla bi se izrazala kot nepopolna MIDI sporocila - ti bi pohodil pedal, zgodilo se pa ne bi nic. MIDI je tokovna zanka 5 mA, in tok zagotovo ne more zamujati zaradi dolzine kabla, ane, je rekel Kirchoff icon_e_wink. Kvecjemu bi lahko nastal problem, ker je oddajno mesto realizirano s pullup uporom na + napajanju in pulldown uporom na pinu od (vcasih bufferiranega) izhoda UARTa in ker bi bile ohmske izgube v kablu tako velike, da bi tok padel pod 5mA. Ampak ni teorije, da bi se to pokazalo kot zakasnitev.
 
 
 
 
broken_arrow



Odgovor Objavljeno: 16 Okt 2007, 11:50 

Chuck napisal/-a:

Kuk dela si pa imel stem pa če maš kak uporaben link pa kuk si za vse skup dal


Lp


Cena vsega skupaj je okoli 80€. Ce ti programiranje AVR/PIC mikrokontrolerjev ni tuje, potem taksne stvari ni problem zgraditi. Vse, kar moras vedeti o MIDI-ju, najdes na http://www.borg.com/~jglatt/tech/midispec.htm.

Ce zelis izvorno kodo, mi pisi, pa ti jo posljem (tarball). Zraven je tudi makefile. Potrebujes avr-gcc prevajalnik, binutils za avr ter uisp programator. Hardware za programiranje AVR-ja so vsega skupaj stirje upori (glej http://www.linuxfocus.org/English/March ... e231.shtml).

Sicer pa to je kompaktna verzija controllerja, pripravljam pa se novo, izboljsano, ki bo imela 6 slotov v vrsti, bank up/bank down + moznost priklopa zveznega kontrolerja (volume, wah). Ampak ne bo prisla v nahrbtnik icon_e_wink
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4831
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 16 Okt 2007, 12:29 

U, zakon!!! Se bo dalo kej dogovorit za kakšno izdelavo? :D
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2007, 11:44 

broken_arrow napisal/-a:
DemienBeast napisal/-a:
Tole vprašanje pomoje še najbolj sodi sem.

V rigu uporabljam Rockman MIDI Octopusa za preklapljanje kanalov na M/B Quadu, Rockmana pa kontroliram z Digitechom RP20, ki je multi FX in MIDI kontroler v enem. Problem je, da se med menjavo kanalov pojavlja opazen zamik (lag). Na harmony-centralu piše, da Rockman nima zamika, torej je verjetno problem nekje na poti do Digitecha. Verjetno je kriv 6 metrski MIDI kabel, ki povezuje Octopusa in Digitecha, mozno pa je, da imam v Digitechu uklopljeno kaksno midi funkcijo, zaradi katere se pojavlja zamik. Ali ima kdo kaj pojma, kako se da zadevo rešiti? (V prihodnosti bom kupil Nobelsa MS-8 ali Rocktron Patch matea in rack multiefekt, vendar bomo z bandom verjetno ze prej imeli kaksen spil in v live situaciji je lag med preklapljanjem a BIG NO NO)


6-meterski MIDI kabel zagotovo ni kriv. Problematicnost dolzine kabla bi se izrazala kot nepopolna MIDI sporocila - ti bi pohodil pedal, zgodilo se pa ne bi nic. MIDI je tokovna zanka 5 mA, in tok zagotovo ne more zamujati zaradi dolzine kabla, ane, je rekel Kirchoff icon_e_wink. Kvecjemu bi lahko nastal problem, ker je oddajno mesto realizirano s pullup uporom na + napajanju in pulldown uporom na pinu od (vcasih bufferiranega) izhoda UARTa in ker bi bile ohmske izgube v kablu tako velike, da bi tok padel pod 5mA. Ampak ni teorije, da bi se to pokazalo kot zakasnitev.


a mas midi thru na vseh zadevah? se pravi da mas zvezano v midi in pa iz midi thru naprej? ko vcasih ko mas midi out zna kak cudn efekt kake svoje zadeve zravn posiljat :)
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2158
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 02 Nov 2007, 21:14 

damien:
problem je v rp20...kot si opazil ma ze nekaj zamika med preklaplanjem med soundi...
mene to nikoli ni pretirano motl...verjetno zarad glasnih bobnarjev:)
10.8.2018 VELIKI POLETNI KONCERT UPG ŽALEC
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1941
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 06 Nov 2007, 00:48 

Ja, sej se mi je zdel, da je RP20. V planu je nova roba, ampak to pomeni, da moram kupiti Multi FX in MIDI kontroler. Bo treba šparat.
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1941
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Nov 2007, 20:21 

Kdo uporablja Rocktron Midi Mate? V Audio Proju ga imajo za dobrih 200€.
 
 
209 prispevkov • Stran 4 od 141, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14
 
 
Pojdi na: