*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
202 prispevkov • Stran 12 od 141 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 28 Jun 2012, 16:09 

če bi imel 5 kanalni switcher bi lahko kontroliral vseh pet stvari na ampu vključno s reverbom in edgom, a potem je potrebno narediti kabel, za priklučitev na vhod za FC.
gmajor ti kvečjemu v tvoji konfiguraciji lahko krmili dve stvari. tudi to lahko probaš če imaš stero Y kabel v dva mono. stereo gre v gmajor (kjer piše switch) mono pa vsak v eno luknjo. nato na tcju ročno preklapljaj med open in close parametrom pri switch 1 in switch 2.
 
 
 
 
Lukson
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 605
Pridružen: 17 Maj 2011, 14:32
Kraj: Sežana


Odgovor Objavljeno: 28 Jun 2012, 16:13 

če pa mi je dovolj da preklapljam samo 3 kanale(za tiste kar ima amp 3 mono izhode), potem tisti switcher(ki ima sicer 5 kanalov, ampak uporabim samo 3) komot preklaplja te tri kanale...!?:)

ja tisto z Y kablom razumem, samo rabim 3 preklope...

meni ni problem kupit midi switcher, sem že skoraj dogovorjen za rabljenega, cekinčke zdej mam...bi rad biu samo siguren da bo funkcioniralo...:)
"Boljše zaigrat 3 tone z občutkom,kot 30 brez"
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 10:55 

Imam sansamp psa 1.1, sedaj pride pa še g major in bi potreboval nek controller. Sedaj imam od Tech21 midi mouse.

Od sansampa trenutno uporabljam 3 kanale (clean, distortion 1, distortion 2), sedaj bi pa imel še en distortion in clean z efekti iz g majorja. Se da ti dve zadevi zvezati na en controller, da bi pač 1x pohodil in bi mi prestavilo kanal na sansampu in vključilo efekte?
Pa, če se da dobiti kaj manjšega od recimo FCB1010 :)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1271
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 13:35 

use se da samo ratajo tej midi controlerji precej dragi. behringer je še najbolj poceni obcija
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 13:45 

Je poceni, ampak mi je prevelik, pol preveč kot rabim :)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1271
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 15:11 

vem, sem imel isti problem. škoda ker behringer ne dela še manjše verzije midi controlerjev. ker bi šel sigurno v promet. pač mogoče z samo enim expresion pedalom ali pa morda celo brez in samo z eno vrsto swichev. toliko sem jaz takrat potreboval ampak za tak controler bi moral odštet cca 300€ kar mi je bilo preveč in sem raje prodal rack in kupil pedale topane
 
 
 
 
Lukson
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 605
Pridružen: 17 Maj 2011, 14:32
Kraj: Sežana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 15:25 

kupiš 1x in je mir...jst mam engla z12...200€...dela kot je treba:)
"Boljše zaigrat 3 tone z občutkom,kot 30 brez"
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 15:32 

Lukson napisal/-a:
kupiš 1x in je mir...jst mam engla z12...200€...dela kot je treba:)


Se ga da tako nastaviti, kot sem prej napisal?
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2208
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 15:55 

midi muse je po moje čisto OK za to kar rabiš.

Samo g majorja poveži z Tech21 psa in ima da špila:)
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 16:01 

To že, ampak jaz bi, da ko pohodim gumb, da mi prestavi kanal na sansampu in vključi efekte na g majorju. Ne bi rad, da mi g major non stop šopa efekt.
 
 
 
 
Lukson
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 605
Pridružen: 17 Maj 2011, 14:32
Kraj: Sežana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 16:04 

ja bilokateri midi kontroler(načeloma) ti lahko upravlja oboje, samo moraš povezat efekt in preamp skupaj...po navadi je to iz efekta na preamp midi thru/in...in si nastaviš preset na efektu, če nočeš efektov, jih pač ne uklopiš....in midi moose je res boj primerna varjanta, če res potrebuješ samo 4 nastavitve...

naj me kdo popravi če sm bleknil neumnost(pri meni je blo tako) :)
"Boljše zaigrat 3 tone z občutkom,kot 30 brez"
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Sep 2012, 16:11 

Ja nič, potem bom pa poskusil se malo igrati pa vse skupaj usposobiti :)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4797
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 04 Sep 2012, 13:10 

Lih to je fora in prednost rackov... Poigraj se. Skoraj 100% se da. Govorim na pamet, ampak poglej v g-major navodila, kako nastavit in povezat, da ti g-major krmili vseskupaj, tudi psa-ja. Npr, pod "preset 1" na g-majorju naj bo zraven vklopljen "xy kanal" na psa-ju.
 
 
 
 
Kitajc
Made in China


Prispevkov: 844
Pridružen: 12 Feb 2006, 21:27

Odgovor Objavljeno: 04 Sep 2012, 20:04 

Kupiš BOSS GT-3 ali GT-5 za manj kot 100 EUR in imaš kontroler in še multiefekt s pedalom hkrati. Ti multiči imajo zelo dobro podporo za midi...

pa narejeni so kot tank!
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 04 Sep 2012, 22:00 

Ali pa prodaš gmajorja pa kupiš line6 m13 pa imaš isto vse v enem. Pa tam lahko imaš 12 presetov na dosegu enega gumba. Jaz mojega sploh nisem rabil nastavljat, vse je delalo iz prve.
podpis
 
 
202 prispevkov • Stran 12 od 141 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
 
 
Pojdi na: