*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
202 prispevkov • Stran 3 od 141, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14
 
 
simy_
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 738
Pridružen: 15 Mar 2006, 23:32
Kraj: prevalje


Odgovor Objavljeno: 09 Feb 2007, 17:56 

Mogoče pa je to bolj posledica določenih slabih izkušenj s to firmo. Saj jaz osebno ne pravim da je slab, ampak nimam pa ga namena kupit, ker pač ne zaupam, čeprav je čisto možno, da ga bom konec koncev moral ker bo denarja zmankalo :D.

Lp S
 
 
 
 
Kitajc
Made in China


Prispevkov: 844
Pridružen: 12 Feb 2006, 21:27

Odgovor Objavljeno: 09 Feb 2007, 19:17 

Tudi navodila pri Behringerju so cisto v redu, samo zelo počasi in natančno jih je treba prebrati! Čisto vse piše. Problem je samo to, da razumeš to šele po tretjem ali četrtem branju. So pač skrajno racionalna in niso za totalne buteljne...
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 09 Feb 2007, 19:26 

se strinjam kratko in jedernato. Zadnjič sem še enkrat vsa navodila prebral, ker sem pozabil določene stvari (ko imaš stvari nastavljene ni problema, potem pa zamenjaš band, pa ugotoviš da si že mal pozabil) :lol:
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 09 Feb 2007, 19:41 

yamaha MFC10 je tak luxuz za programirat, gor ma par gumbkov interface brez navodil ga loh sprogramiras, pa se lepe vlke zelene stevilke ma :)
res, vse CCje za keks nastimas... edin kar me mot je xpression
 
 
 
 
simy_
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 738
Pridružen: 15 Mar 2006, 23:32
Kraj: prevalje


Odgovor Objavljeno: 09 Feb 2007, 20:05 

Zakaj pa expression? Kolk je to kej uporabna reč na yamahi?

Lp S
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 12 Feb 2007, 13:46 

Mene pa zanima, kaj točno so CC-ji? Mam Digitecha 2120 pa ne štekam najbolje... :roll:
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 12 Feb 2007, 16:26 

Zato ker bi raje mel da bi bil controller 40e cenejsi pa brez expressiona in si pol sam dokupis expression po zelji :)

CCji oziroma Control Change se uporabljajo za izklapljanje efekt blockov, tap tempo, tuner mute in podobno saro.
Preset change so zgolj za menjavo stevilke presetov.

CCji se nastavijo tako da ponavad na kontrolerju stisnes 'function'.

ponavadi je tako da CC value do 60 pomeni 0(off) vec od 60 pa 1(on).

expression deluje tako da a na enem CCju (recimo cc07) spreminja value od 0-127.

vse kar ni menjava presetov se na efektu dela s CCji.
programirat jih je pa odvisno od efekta do efekta, na TCju mas Modifier menu recimo. navodila poglej :)

ne podpirajo vsi kontrolerji CCjev!

vecina efektov ma 'learn' funkcijo. ko stisnes CC na kontrolerju se efekt 'nauci' katerega si stisnu. to je za lazje konfiguriranje, na kakih Behringerjih ko imajo malo zakomplicirano konfiguriranje CCjev.
Zadnjič spremenil Ploki, dne 12 Feb 2007, 16:28, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
john7
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 335
Pridružen: 21 Feb 2006, 13:20

Odgovor Objavljeno: 12 Feb 2007, 16:26 

CC messages so ukazi ki jih MIDI kontroler pošlje v efekt procesor. S temi CC messages lahko npr. vklapljaš in izklapljaš FX bloke (npr. delay on/off), lahko določaš tempo (tap tempo), kontroliraš parametre (delay mix, volume on/off, tuner out on/off ....itd....).
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2007, 23:28 

Mhm, torej sem prav razumel. Le, da moj Digitech uporablja za to funkcijo assign.... CC-je ma pa spet posebej. Zato mi ni nč jasno... :roll:
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7269
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2007, 23:46 

control change je standarden midi parameter
 
 
 
 
jonsson
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 718
Pridružen: 25 Sep 2004, 19:56
Kraj: Šdrsca


Odgovor Objavljeno: 04 Maj 2007, 13:11 

A je res da midi controlerji, ko pritisneš na gumb, imajo mal zamude, preden se vklopi recimo nek efekt?
 
 
 
 
RockVoice



Odgovor Objavljeno: 04 Maj 2007, 13:25 

ja minimalna zamuda je. ni pa moteče, sploh če imaš recimo rocktron allaccess, kjer je ta zamuda res mikromajhna. bolj je problematična zamuda pri nekaterih preampih..
 
 
 
 
WickedOne
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 187
Pridružen: 25 Jan 2005, 17:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 07 Maj 2007, 09:43 

Metropolis napisal/-a:
Mhm, torej sem prav razumel. Le, da moj Digitech uporablja za to funkcijo assign.... CC-je ma pa spet posebej. Zato mi ni nè jasno... :roll:


Digitech v kombinaciji z Control One oziroma z njegovimi kontrolerji ne uporablja MIDI protokola ampak neki svoj protokol :)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 10 Maj 2007, 11:59 

Ja, to sem opazil že pri jacku. :? Torej CC-je uporablja zgolj, če uporabiš drug footcontroler?
 
 
 
 
WickedOne
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 187
Pridružen: 25 Jan 2005, 17:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 09 Jun 2007, 10:58 

tako je. Namrec tako ali tako ima digitech za svoj FC posebej vhod .. torej MIDI je pa MIDI in lahko nan njega obesis kar ces :)
 
 
202 prispevkov • Stran 3 od 141, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14
 
 
Pojdi na: