*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
106 prispevkov • Stran 7 od 81 ... 4, 5, 6, 7, 8
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1174
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 24 Avg 2010, 15:23 

alexjump napisal/-a:
RonBeast napisal/-a:
Aja?

Hmmmmm, meni ni tega nikoli delalo :? je bila tudi pri enmu možaku na ogled in je rekel, da je vse tko ko more bit.

Js se na to bolj malo spoznam in nimam pojma kaj bi lahko šlo; EPROM, baterija?

EDIT: Kot je Alexjump omenil, zna mogoce napajanje zganjat probleme - vam niha kej elektrika? Ker so original ameriški prikljički, pa ima un conversion kabel, meni sicer prnas ni nikoli...

upam da bo kdo znal kej več povedat :(


Moja MP1 je tudi za ameriški trg in ima tudi trafo-pretvornik gor iz 120-220V.Mogoče so pa res kriva nihanja v elektriki?


Js mam MP1 tud ameriško z pretvornikom, dvojka je bla tudi pa mi ni nikoli nič delalo narobe ne z eno ne z drugo...tko da mogoce bo res strom
 
 
 
 
Helldragon
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1915
Pridružen: 14 Avg 2004, 13:29
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 24 Avg 2010, 16:31 

Zna bit pol strom ja.
Ma kdo kaksno idejo, kako problem resit? :)
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1174
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 24 Avg 2010, 16:50 

power conditioner? al urihtat strom? :D
 
 
 
 
alexjump
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 345
Pridružen: 08 Maj 2010, 08:14
Kraj: KP


Odgovor Objavljeno: 24 Avg 2010, 18:55 

Helldragon napisal/-a:
Zna bit pol strom ja.
Ma kdo kaksno idejo, kako problem resit? :)


Kot sem ga rešil jaz-najdi kakšno staro aparaturo,ki so jo imele nekoč stare televizije (kot en velik trafo pred električnim vtičom).Služila je ravno za stabiliziranje el.toka.
Ali še boljše-kakšen Furman.
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 01 Sep 2010, 21:35 

Hm... :( Skoda, da zafrkava. Mozna je po moje samo napaka v njenem internem napajanju, ce vam vse druge stvari v placu brezhibno delujejo. :cry:
 
 
 
 
zigabric
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 100
Pridružen: 10 Maj 2009, 11:37
Kraj: Radovljica


Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2010, 01:22 

Vse kar lahko rečem je, da je ADA MP-1 ZAKON! Dobil zadevo prek ebaya za 160€ in jo primerjal z novim Triaxisom za 3000€. Ni bil nek dolg test, tako da ne me zbrcat, ampak vsi prisotni smo se strinjali, da je bolj za 10€ razlike in ne za 2840. ^^
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3707
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2010, 11:00 

Triaxisa dobiš tudi rabljenega za 700eur icon_e_wink
 
 
 
 
Gros
bobnar


Prispevkov: 32
Pridružen: 26 Jun 2010, 18:15

Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2010, 14:33 

butrus napisal/-a:
Triaxisa dobiš tudi rabljenega za 700eur icon_e_wink

Kje?

Pa da ne bom preveč offtopic..
V kratkem nameravam menjati lampe v končni, pa verjetno tudi v MP-1. Ima mogoče kdo kakšen predlog, katere se najboljše obnesejo? Približno koliko je sploh življenjska doba povprečne preamp lampe? Se to, da je zanič, pozna na njeni mikrofoniji, ali kako drugače?
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3707
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2010, 19:09 

Oglase je treba čekirat :lol:
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7168
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2010, 20:22 

še na bolhi imaš enega za 800
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2010, 21:39 

Jaz bi na tvojem mestu noter vstavil JJ lampe, ker so precej bogate na zvoku overall. Imam jih v Tubetec preampu - 4 kom.
Sovtek me je razocaral. V moji MP-1 so noter Sovtek tip WA ampak jih bom zamenjal z JJ (V1) , ki jih imam v predalu. Enako "malico" bo dobila tudi MP-2.
Te majhne lampe v preampih se ne izrabljajo tako zelo hudo, menjave se opravljajo po nekajletnih intervalih. Zelo izrabljeno lampo lahko spoznas po znacilnem zvoku ki se slisi v zvocniku, ko potrkas na preamp po zgornjem delu ohisja. Ob visoki glasnosti in na dist kanalu ob zaprtem gumbu za volume se slisi kot da bi nekaj nalahno prasketalo oz. kot da bi "hodile miši" - ampak to je že zadnji stadij in je zelo motece. Takrat si pac primoran opraviti menjavo.
Na netu so navodila (manual) za obe MP in ce se ne motim pravijo, da se baterija za ohranjanje programov menja na 8-10 let, lampici pa vsake dve leti.
Your factory installed 12AX7 tubes should last approximately two years. Since these are not
power tubes, the lifespan is probably longer than you expect. When tube replacement
becomes necessary. we recommend that you use only ADA factory-tested replacement
tubes for the cleanest and quietest performance possible. These can be obtained from ADA
or an authorized ADA dealer. For more information, call ADA Customer Service.

:)
 
 
 
 
zigabric
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 100
Pridružen: 10 Maj 2009, 11:37
Kraj: Radovljica


Odgovor Objavljeno: 18 Sep 2010, 01:19 

butrus napisal/-a:
Triaxisa dobiš tudi rabljenega za 700eur icon_e_wink


Glede na sprobano se mi zdi, da bi bil lahko tudi 300€ rablen. Razen če se tolk preplača ime (ali pa sem še kaj falil) icon_e_biggrin MP1 za ta denar k se prodaja, čisti win :)
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3707
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Sep 2010, 12:23 

meni osebno je triaxis veliko bolj všeč,kot MP1,2...
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 19 Sep 2010, 02:45 

Obstajajo tehtni razlogi zakaj je Triaxis tako cenjen in čislan preamp v svetu. Imel sem mogoce "cast" zelo blizu pogledati elemente znotraj njegovega ohisja in stvar že z elektricnega vidika zelo navdusuje in prepricuje. Veliko kvalitetnih elementov in procesorjev zelo kakovostnih izdelovalcev je videti, vsak element je na svojem mestu, ni lotano "doma" in nekaj navskriz narejeno, res je pravi "mercedes" med preampi. Vse je vezano z vezicami in signalna pot je peljana cez 5 (!) lamp in ne cez dve - pa še to ob pomoci tranzistorjev. 100% tube signal path.
Upravicenost visoke cene? Mozno je oz. dejansko je res, da ima Triaxis zelo kvalitetne komponente ceprav je majhna stvar, gre se predvsem za kvaliteto in zivljensko dobo vseh led diod, displayev, stikal, jack-ov itd, itd... Pac so stvari zakaj je tako drag. Npr. stikala za dvig vratnih stekel v BMW so bolj kvalitetna od tistih, ki jih ima Opel, se ne zdi? :) Pri skoraj vsakem tehnicnem izdelku vedno placamo 70 % celotne cene razvoj in znanje inzenirjev, ostalo je material. Zuljan mi je l. 97 rekel, da ga noben preamp ni tako presenetil kot ravno Triaxis, igral pa je ze na veliko ampov... Zvokovno je zelo navdusujoc; dist je trden, neohlapen in fokusiran, clean je pac clean in zveni zelo odvisno od magneta. Celotna stvar je mnogo vecja od ADA MP in damn tezka, lahko verjamete. Dejansko je to tip top preamp in po 20-ih letih obstoja sta oba Triaxis in ADA na visokem kvalitetnostnem nivoju.
Zanima me, kaksne preampe bi izdelovali v ADA, ce ne bi sla stvar v maloro. zogaglava
ADA MP-1 je moj "sploh" prvi preamp in mi je super, MP-2 je prisel kasneje in je še boljsi. Triaxis, ki je po funkciji samo gol preamp se po fleksibilnosti in uporabi tona pač ne more kosati z ADA MP-2 in ta je z vidika ustvarjanja glasbe zmagovalec.
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 01 Jan 2013, 00:44 

Hm, sploh nism vedu da je noise gate v moji MP-2 v rahli okvari; mislu sm da je vse okj, dokler nism na youtubu zasledil posnetek nekoga z isto okvaro. Zamenjal je upor R 913, tko mi je naredu tud Pero (PSSE) in stvar dela tko kot treba. V bistvu - ce sm mel noise gate vkloplen se tega brnenja sploh ni slisal - itak, ko sm ga izklopu pa se je pojavil, podoben helikopterskem soundu. Normalno je da pač na high gain settingu šumi, ne pa da bobni za znort. No super, zdej je to rešeno. :)
 
 
106 prispevkov • Stran 7 od 81 ... 4, 5, 6, 7, 8
 
 
Pojdi na: