*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
106 prispevkov • Stran 6 od 81 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
 
Crazy Boris
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 302
Pridružen: 04 Feb 2007, 11:28

Odgovor Objavljeno: 13 Feb 2010, 23:45 

Lahka sam vprašam kje v Italiji bi se dalo nabavit ADA MP-1 al pa MP-2.
Že dolgo hočem sprobat ta preamp, pa vedno ko se kir pojavi sm prepozn :D

Ibanez RG, a lahka daš še kak video Tubetec preampa gor?
Forgotten Past
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1173
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2010, 00:49 

Ej js sm poiskal na mercatinotu in se dogovoril. Meni je italija relativno blizu, do kšnih benetk se zapeljem brez problema (itak mam dostkrat pot tja...) :)

drgac pa ce bos kdaj hotu, lahko prides probat! :)
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2010, 02:22 

Oujea!
Vse ADA-e do zdej sm kupu na primorskem, hudo ne. :) Leta 97 smo sli v Rossoni (Trst) pa so mel kr nekaj plavega v rackih, tko da je Italy verjetno res meka za to.
Razlika med MP-1 in MP-2? Enka ima trsi udarec oz. bolj odzivno dinamiko na hi gainu, dvojka je sirsa v smislu headrooma in je bolj smooth pod roko ampak super sta obe, zato sm tud dvojko kupu pa tud ce mi samo lezi v omari. Vseeno, sm njih ljubitelj in me boli...:)
Dvojka ma ze v osnovi na flat nastavitvi ekvilajzerja tako bogat sound, da ni potrebe nicesar dodajat; morda presence na koncni, ce jo ze ima seveda. Clean na dvojki je definitivno bolj dodelan in chorus je se lepse zvenec kot na enki. Na dvojki si lahko nastavis dobesedno studijski hi gain sound ker vsebuje dva ekvilajzerja; parametricni in graficni.
Pri obeh modelih se gain nastavlja v dveh stopnjah. Prvi stage doloca kolicino signala, ki pride na prvo lampo, drugi stage je kolicina signala po drugi lampi in z njim nastavimo sustain. Prvi stage je za "šus" in tega mam vedno na ful, drugega pa na polovici. Globina chorusa za clean na MP-1 imam vedno do konca in rate je na 3.0, na MP-2 je globina enaka le rate je na 0.3... Chorus je zakon tud kot flanger efekt, le da imam takrat rate nastavljen na 0.1, globina pa ostane na ful.
Oba modela (meni osebno) sekata 100/h in ce je vprasanje uporabe - agresivnemu in dinamicnemu thrasherju bi dal zivahno MP-1, brutalnemu death metalcu ki hoce maso sounda in gaina pa MP-2. :):)
Nastavitve za ritem MP-1: OD1 10.0, OD2 5.0, bass 6, middle -6, treble 0, presence 8.
Nastavitve za ritem MP-2: Voicing 9 (Ultimate high gain), drive 100, OD 50 ali 75, master 10. Kompresor je izkljucen, ton kontrole na obeh ekvilajzerjih so povsem flat, vcasih dodam presence na Tubetec koncni, noise gate je vkljucen in sicer tip "mode+gate" s tresholdom na 18. Na splosno se izogibam noise gate-om kot ne vem kaj, za koncert ga pa vkljucim.
Ko je recimo konc komada itak stopis na kontrolerju na clean kanal in je okj.
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1173
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2010, 03:23 

Js sm si mal pogledal na ADAdepot in sm dobil par kul presetov, je pa res da je od vsake komponente odvisno koliko je treba kej individualno popravit :)

Kot thrasher lahko rečem, da mi je ADA mp-2 tudi super! Sicer sm lovil enko, ker je bla toliko hvaljena, sm sprobal obe (žal ne bok ob bok) ampak sm se zarad ugodnosti raje odločil za dvojko.

Dinamičnosti ne manjka, sound je ko ga enkrat uloviš enkraten...recimo zdej imam skoz svoj rig precej približan sound kot je na Heathen - victims of deception, Overkill - years of decay, Exodus - Impact...res tak 80's wall of sound, masivno za znort...točno to kar sm iskal :)

Je pa res da ima menda enka solid-state out če se ne motim? nekje sm slišal da to pozna pri cleanih, js sm z enko preživel dobro urico se nism mogu ravno poglobit...ampak kot rečeno, ob priliki bo tudi enka moja :)
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2010, 12:06 

:) @RonBeast, glede na tvoj stil ti bo enka se bolj ugodna ampak kot pravim - obe sta zakon in premisljujem, da bi si povecal rack (menjava rack-a) na 6 visin, da bi mel cist vse noter.
Enka ma na cleanu dva voicinga; SS (solid state) in Tube. SS je nekoliko trsi, tube je mehkejsi in bolj prezenten. Ful fajn, ce si bos se enko nabavil, ampak je dobro vse sprobat pred nakupom, cist vse mora delat (vse lucke, ef. loop, vsi izhodi, midi...)
Tudi tukaj nastavljas glasnost clean kanala z dvema gain stage-ema. Prvi doloca kolicino signala ki pride na prvo lampo, drugi stage pa na drugo, obenem pa z drugim nastavljas stopnjo kompresije. Master na clean kanalu naj ne bo visji od 7.5, prva dva gaina pa nekako na 2-3 (spet odvisno od magneta in jakosti željenega razmerja med dist in clean kanalom). Master za dist na obeh modelih imam nastavljen zelo nizko, ker imam koncno vedno na ful ker daje s tem najboljso dinamiko. Sicer koncna stopnja sama po sebi vedno dela "na ful", z vrtenjem gumba za level samo visamo in nizamo razmerje vhodne obcutljivosti. Tubetec koncna je zelo obcutljiva na vhodu (0.3 V) v primerjavi z Marshall 9100 (0.7 V); slednja rabi tretjino vec signala da se dobro pozene, moc pa je pri obeh 100W. O dinamiki obeh sem ze govoril... ;):)
Glede lamp bi priporocal JJ ECC83S, ker v vseh mojih preampih najbolj bogato zvenijo pac.
Me veseli, da si zadovoljen s preampom nasploh! :)

Posnetek komada na ADA MP2 (snemano z gsm SE W995i, kontrole: drive 100, OD 75, vse ton kontrole so "flat"):
Slika
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1173
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 16 Apr 2010, 18:29 

Danes dobil enko, srečen zelo! :D

Po kratkem testiranju mi enka zveni precej boljše, sicer nima toliko nastavitev in je nasploh bolj preproste narave ampak mi kar se samega zvoka tiče bolj odgovarja - sploh na visokih gain setingih mi ima manj spoliran in bolj agresiven zvok, je pa res da ima dvojka noise gate in je nasploh tišja...

Nevem, za bolj konkretno primerjavo bom še malo potestiral...:D
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 17 Apr 2010, 21:20 

Ja sej, enka ma bolj direkten pa surov sound, bolj thrashy je od dvojke. (Ful skoda glede noise supressorja, ja... ) Men je dvojka bolj za death kukr enka. Ne dam pa nobene od sebe :))
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2010, 12:19 

icon_e_surprised ADA MP-1 ma problemcke. Ne zapomne si vec presetov ki jih shranis... Ob ponovnem zagonu nekaj sesteva in kr neki. Zgleda, da je sla baterija za pomnilnik. Bomo resili. :)
 
 
 
 
alexjump
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 345
Pridružen: 08 Maj 2010, 08:14
Kraj: KP


Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2010, 17:47 

Ibanez RG napisal/-a:
icon_e_surprised ADA MP-1 ma problemcke. Ne zapomne si vec presetov ki jih shranis... Ob ponovnem zagonu nekaj sesteva in kr neki. Zgleda, da je sla baterija za pomnilnik. Bomo resili. :)


Koliko pa je stara baterija?Moja je noter original že 21 let-od kar jo imam(ADA Mp1 first edition),ko sem jo kupil novo v usa.
Je pa moja drugače 110 v in jo imam preko trafota 120/220 V priklopljeno na elektriko.

Mene je tudi pred leti nekaj podobnega zafrkavala in mi je kolega zamenjal procesor v njej in je mir. :D
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2010, 18:24 

Hja, je se original noter. Se dobr, da tolk cajta zdrzi. Ja, ti mas uno k je za USA narjena k majo drugacen strom.
Baterija se zamenja pa je. Nerodna stvar je, ce ti tkole zagode med turnejo pa bohnedej še pred koncertom, ti pa si mel noter vse nastimano za spilanje s tremi bandi in preko multiefektov itd... Omg.
Sej vsi programabilni predojacevalci znajo tkole narest. :evil:
 
 
 
 
alexjump
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 345
Pridružen: 08 Maj 2010, 08:14
Kraj: KP


Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2010, 21:53 

Pri ADA Mp1 zna bit problem tudi na špilih.Velikokrat tam ni konstantne elektrike (niha) in potem se,ko pride do takega padca enostavno za trenutek ugasne.
In ti igraš par deset sekund "na playback". icon_e_surprised
Seveda se po tem spet vse normalizira in greš naprej.To smo rešili tako,da sva oba kitarista imela dodaten stabilizator elektrike (od stare televizije,kakršne so uporabljali nekoč).In s tem problem dokaj enostavno rešiš. :wink:
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 09 Avg 2010, 21:31 

Aja....? Ne vem, men tega ni delala nobenkrat nobena... Ma sej pa Fumana (powr kondišonr) zraven daš, ce res jebe ful.
Ta si zna kr fajn sound narest http://www.youtube.com/watch?v=9z_4Si9q ... re=related :punk:
 
 
 
 
Helldragon
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1915
Pridružen: 14 Avg 2004, 13:29
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 23 Avg 2010, 15:51 

Nas kitarist ima MP-2, ki ga je kupil od RonBeasta, pa ga vcasih na vajah zafrkava:
Zvoka kar sfali, zadeva ne da nic od sebe... ko pa jo izklopi in nazaj vklopi je pa spet kul.
Any ideas?
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1173
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 23 Avg 2010, 23:15 

Aja?

Hmmmmm, meni ni tega nikoli delalo :? je bila tudi pri enmu možaku na ogled in je rekel, da je vse tko ko more bit.

Js se na to bolj malo spoznam in nimam pojma kaj bi lahko šlo; EPROM, baterija?

EDIT: Kot je Alexjump omenil, zna mogoce napajanje zganjat probleme - vam niha kej elektrika? Ker so original ameriški prikljički, pa ima un conversion kabel, meni sicer prnas ni nikoli...

upam da bo kdo znal kej več povedat :(
 
 
 
 
alexjump
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 345
Pridružen: 08 Maj 2010, 08:14
Kraj: KP


Odgovor Objavljeno: 24 Avg 2010, 13:57 

RonBeast napisal/-a:
Aja?

Hmmmmm, meni ni tega nikoli delalo :? je bila tudi pri enmu možaku na ogled in je rekel, da je vse tko ko more bit.

Js se na to bolj malo spoznam in nimam pojma kaj bi lahko šlo; EPROM, baterija?

EDIT: Kot je Alexjump omenil, zna mogoce napajanje zganjat probleme - vam niha kej elektrika? Ker so original ameriški prikljički, pa ima un conversion kabel, meni sicer prnas ni nikoli...

upam da bo kdo znal kej več povedat :(


Moja MP1 je tudi za ameriški trg in ima tudi trafo-pretvornik gor iz 120-220V.Mogoče so pa res kriva nihanja v elektriki?
 
 
106 prispevkov • Stran 6 od 81 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
 
Pojdi na: