*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
193 prispevkov • Stran 13 od 131 ... 9, 10, 11, 12, 13
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1265
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2010, 21:30 

Ampak meni osebno je zakon efektič. če odštejemo tiste simulacije distoržn pedalčkov ki res hreščijo ostalo je pa zakon. jaz ga uporabljam kot preamp in efekt in priklopljen kar na ozvočenje in še z simulacijo speakerja. še kar tube like zvok.
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2010, 03:38 

No, pa sej verjetno res ni tolk bad.
Osebno so men ful vsec Rocktronovi soundi glede modulacije pa to. Intellifex, Replifex...
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1265
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2010, 06:11 

bi moral probat tuki kaj drugega, saj je moj prvi multič ma z mali twikanja spravim vn zanimive sownde. motijo me pa nekatere modulacije, ki so preveč digitalne
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 544
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 31 Jan 2011, 00:01 

Saj vem, da sem kakšnih 10 let zamudil, a vseeno ...
Je tu gor morda kakšen TC Electronic G-Force maister? :)
Moja najnovejša pridobitev v opremi ...
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4763
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 15 Avg 2013, 15:20 

Da malo obudim temo...

Od tega tedna dalje sem nov uporabnik TC G Major 2. Moram reči, da sem kar malo razočaran. Sploh glede na to, kar sem o njem prebral na netu... Naredil bom primerjavo z Digitechom 2120, ki sem ga vrsto let igral do sedaj (in, ko bom velik in bom Petrući in bom imel velik rack, ga bom definitivno všraufal nazaj... :P)

G Major 1 najbrž vsi poznate, jaz ga še nisem preizkusil, tako, da grem kar s prve, bistvene razlike med 1 in 2 pa ni, razen kak efekt več.

Najprej pozitivne stvari:

Res je, kar pravi njihov slogan: Narejen je od kitaristov za kitariste. Izredno enostavna uporaba, logična veriga efektov, ne preveč parametrov. Kvaliteta efektov top šit, vendar bistvene razlike med Digitechom ne opazim (razen morda v reverbih, ki pa so itak dokaj pase oz. jih imam res na minimum, zgolj za "oživit" kitaro oz. jo naredit naravno). Gor so vsi efekti, ki jih potrebujem, in še kak več.

Pa gremo kar tukaj na slabosti: Verige efektov se ne da spreminjat (razen prednastavljenih paralelnih in serialnih vezav...), kar je zame totalen hendikep. Od Digitecha sem vajen, da si v verigo vežem katerikoli efekte na katerokoli mesto. To omogoča v verigo vezat tudi več enakih efektov (npr. 2, 3 delaye z različnimi nastavitvami). To je na G Majorju nemogoče. :( Ajde, pa to se še da preživet, ker so vitalni efekti logično postavljeni. AMPAK: Modulacijski efekti so vezani v podmapo (block) in iz tega blocka lahko izbereš SAMO 1 efekt naenkrat! To pa je zame hud problem, ker imam na cleanu rad vsaj chorus in phaser hkrati, če ne še kakšno pizdarijo več (recimo UniVibe, ki ga ima G Major, bi bil več, kot dobrodošel)... rdecikarton Razumem, da je problem memorija, tudi na Digitechu. Ampak tam so programerji stvar prilagodili tako, da si uporabnik sam nastavlja dolžino verige in s tem "siromaši" efekte. Torej, kitarist ima možnost SAM kontrolirat, ali bo imel krajšo verigo in več možnosti z efekti ali pa daljšo verigo z manj efekti oz. manj zmogljive efekte z mnaj parametri (in potem izgubi razne "quad delaye, quad choruse, 16 spekterne eq-je ipd. in jih oklesti na polovico - torej imaš samo stereo efekte - ali na četrine - samo mono efekti ipd.). Npr. samo harmonizer na Digitechu porabi tolko RAM-a, da ne gre dat nanj čisto nobenega efekta... Pri G Majorju ga imaš lahko non stop vključenega poleg vseh ostalih efektov, ampak na račun tega izgubiš to, o čemer sem pisal... 1facepalm Zaradi tega pa je + "spill over" delayev in reverbov pri menjavi presetov, ampak spet: tudi Digitech zmore to ob zmerni oz. manjši uporabi efektov, pri večji te možnosti pač ni več.

Naslednji minus je uporaba CC-jev (to je kontroliranje raznih parametrov efektov ali česa drugega ali vklapljanje/izklapljanje efektov...). Na digitechu NI OMEJITEV. Na CC lahko linkaš praktično VSE (od hitrosti delaya, dolžine, feedbacka, levela, preklop med različnimi modi (četrtinke, osminke, triole...), glasnosti preseta, pojačanje/nižanje ene ali več frekvencv EQ-ju... Skratka, čisto vsako pizdarijo, ki jo s knofom nastavljaš, lahko linkaš na CC, mislim, da je omejitev nekje 10 CC-jev, po spominu... Kar v praksi pomeni, da ZNOTRAJ PRESETA lahko s pritiskom ene tipke spremeniš 10 stvari HKRATI! Jaz temu pravim preset v presetu... Ni, da ni! Vedno nastaviš minimalno in maximalno vrednost, kar pomeni, da tudi tukaj nisi omejen. Na G Majorju si omejen samo na tisto, kar ti ponuja (že samo npr. "preset boost" funkcija je omejena na 0 db, ko je CC na maximum, minimum pa je poljubno nastavljiv), ponuja pa v glavnem samo vklop/izkol efektov in tiste osnovne parametre (level, feedback...). Zaradi tega je resda enostavnejši za nastavljanje in za nezahtevne kitariste bomba (nekak dejansko deluje tako, kot bi imel navadne analogne pedale, katerih med igranjem ne moreš tweakat), Digitech je pa pač veliko bolj napredna studijska zadeva oz. naprava za studijske majstre, ki jim je vsaj približno jasno, zakaj toliko funkcij (jaz sem v parih letih naštudiral cca 90% vsega, 10% mi še zmeri ni jasno 1facepalm . Ampak sem pa res izkoristil to, kar mi ponuja.).

Da ne omenjam, da je Digitech poleg vsega še preamp in to ODLIČEN! Sicer je tudi tukaj potrebno veliko izkušenj, ker sam po sebi je zvok precej zanič (in navadno zaradi tega folk najbrž misli, da ima naprava slab zvok), in je treba najprej res dobro z minimalnimi popravki poštimat vseh tistih milijon frekvenc na preamp EQ-ju, potem pa še kakšno v post preamp EQ-ju, da stvar zaživi. Ampak se da. In ko ti uspe: poezija! slinslin In da se dobit ven res n-zvokov. Od zgodnje Metallice, do pozne, Petruccija, Vai-ja, Satrianija, brutal metal distoržne... Karkoli. Mogoče ne 100%, 90% pa brez problema (10% je pa itak v kablih in v obračanju le-teh, kot lahko beremo v eni drugi temi laughhard ). Je pa res treba vedet, kaj počneš. In tukaj smo kitaristi navadno mrzli, to je res stvar za tonce oz. studijske mojstre. Jaz sem rabil dosti let, da sem vse te EQ-je naštudiral... IN ŠE NI BLO KONCA (kar naprej sem razmišljal, katero frekvenco bi še mal boostal, pa katero odvzel...) in zato sem rekel: zdej pa dost! in si kupil Engl preamp. laughhard Moram reči, da moj sound se bistveno ni spremenil, Engl ima pač še ta Van Halen brown poden, ampak je pa končno konec šraufanja! Občinstvo spodaj pa najbrž ne bo slišalo bistvene razlike, še jaz je na posnetkih s špilov z raznih HD kamer ne... icon_e_confused

Cene novih Digitechov ne poznam, bojda so bili pa dragi, ko žafran, ko so prišli ven. Danes niso vredni pol k****. Ta teden sem dodobra spoznal, da neupravičeno. Zato sem se že odločil, da bom ceno mojega, ki je naprodaj, zvišal, čeprav se zavedam, da bo ostal pri meni. To je tudi cilj. :D Ne dam ga kar tako. Če se bo pa vseeno našel maher, ki bi ga vzel za to ceno, pa kar, ne bo mu žal. icon_e_biggrin

Da zaključim:
Zdej mi je končno jasna razlika med G Majorjem in GeForce-om ali G system-om. Bistvo je v SVOBODI izbiranja efektov (ker kvaliteta efektov je pa že na G Majorju top šit, ne vem, kaj bi hotel boljšega)
Z Digitecha sem šaltal na G Majorja zgolj iz praktičnih razlogov (zato, ker nočem imet dveh rackov, za na špil mora bit čim bolj enostavno, nočem večjega racka, ker me že od tega boli hrbet, in že vso to kramo, ki jo imam za na vaje, komaj stlačim v avto, pa tudi zato, ker G Major omogoča šaltanje analogno krmiljenih ferštov. Tukaj en velik plus - čeravno bi lahko tudi z Behringerjevim 1010 pedalom to počel, samo potem spet dodatni kabli po tleh... - ). Sprijaznit se bom moral z določenimi zadevami (Hvala Bogu ne igram veliko Clean-a... :mrgreen: ) in več špilat, pa se manj skrivat za efekti... laughhard
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 22 Avg 2013, 10:33 

s tc g majorejem se da krmilit 4 cc parametre hkrati. ja to je platforma tc ja.
g force je malo bolši za rootat efekte a spet dosti manj freksibilen kot digitech 2120.
jaz tudi še vedno uporabljam digitecha pri mizi ker je priročen sploh če ga krmiliš z računalnikom.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4763
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 22 Avg 2013, 11:01 

Jap. Plus to, da ima gate, compressor in wah vezan PRED preampom (kar je pri teh zadevah za optimalno delovanje precej pomembno) , če pa imaš zunanji preamp, ga pa v FX Loop vežeš, pa maš te efekte spet lepo PRED preampom. Skratka, zadeva, ki je 20 let starejša in bistveno cenejša, povozi novejšo na celi črti. 1facepalm Edino, kar je kul pri G majorju je to, da je manjši in da ima rele switche za krmilit analogne komponente (kar je pa pri meni spet ključno)...
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1882
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2013, 19:21 

Rabim nekoga z znanjem programiranja Rocktron multiefektov, ki bi mi ob priložnosti pomagal nastaviti kombinacijo Rocktron Xpressiona, Rocktron Midi Matea in Rocktron Hex (expression pedal).

Imam manual in nekaj mailov od Jima Chowninga iz Rocktrona, nekaj mi je uspelo nastaviti, ampak še vedno mi ni jasno, kako pripeljem efekt notri postopoma, torej da ko pohodim pedal, gredo zadeve od dry zvoka do wet zvoka. Npr. pri cleanu se postopoma veča količina delaya in chorusa. Teoretično vem, da moram nastaviti LLIM in ULIM (gornjo in spodnjo mejo efektov), ampak kako pa to nastaviti za vsak efekt in preset mi pa še ni uspelo.

Poleg tega se mi je malo zataknilo pri nastavitvi tipk za kontrolo efektov (zgornja vrsta). Čeprav očitno enake nastavitve veljajo za vse presete na Midi Mateu (jaz uporabljam samo spodnje štiri v Controller modeu), mi recimo tipka 9 na presetu 2 in 3 vklaplja EQ, (gumb je na vseh štirih "globalno" nastavljen na CC#6 - EQ in/out), na kanalu 1 in 4 pa ne. Sem preveril na Xpressionu znotraj presetov in tam je/ni sprememba v in/out pri omenjenih presetih, ko pohodim gumb na MM. No, da sploh ne omenjam, da se potem omenjeni EQ na presetu dva pojavi šele ko vklopim kakšen drug efekt (sem nastavil res skrajne nastavitve, da je razlika očitna in ga res najprej ni slišati, čeprav je vklopljen, potem pa z chorusom, ko ga vklopim, kar butne ven). Groza! Očitno nečesa ne delam prav.

Če kdo razume zgornja dva odstavka, naj se prosim javi :lol:

Tale tehnika je že preveč zame.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4763
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2013, 20:07 

Najbolje si je vzeti čas in ne it po bližnjicah (s kopiranjem presetov), da se kje ne zajebeš. Jebiga, enkrat boš za prav naredil, pa bo mir. Zato se skušaj zaenkrat izognit raznim "global" nastavitvam za CC-je. "Global" naj ti bo na začetku zgolj za presete.
A se Midimate-a programira posebej ali preko Roctr. Expres.?

Rocktrona ne poznam direkt, mogoče ti pa glede na moje MIDI programerske izkušnje ene splošne MIDI smernice pomagajo:


1. Če se da, najprej PODRI vse nastavitve (factory reset ali kaj podobnega).

2. Nastavi si najprej globalne presete (spodnja vrsta knofov, če sem prav razbral).

3. POMEMBNO: papir in svinčnik. Piši si, kater CC boš dodelil h kateremu efektu (govorim za vse efekte, ki jih kontroliraš v realnem času ZNOTRAJ preseta - kot sem uspel razbrati: zgornja vrsta gumbov in expression). PAZI, DA NE PODVAJAŠ CC-JEV! Razen, kjer to namenoma želiš (če rocktron to omogoča, moral bi, po mojem - g major omogoča 4 naenkrat, se mi zdi, na digitechu je limitless) - npr., da znotraj preseta stisneš eno tipko iz zgornje vrste in se ti hkrati spremenita DVA (ali več) parametrov. V tem primeru dodeliš parametrom ISTI CC!

Kaj to sploh pomeni (čist osnove, to mogoče itak že veš, za vsak slučaj napišem): CC so kot neka povezava med efektom in stopalko, da se razumeta med seboj. Torej, ti moraš efektu in stopalki povedati, da želiš vklopiti npr. EQ. To storiš tako, da na efektu EQ-ju dodeliš enako številko CC-ja, kot potem še na gumbu na stopalki. Torej: EQ na efektu = CC 1. Tipka 9 na stopalki = CC 1. Rezultat = tipka 9 kontrolira EQ (pazi, pri efektih se da marsikaj kontrolirat, ne samo on/off. To je še posebej pomembno za expr. pedalu). Za expression pedal naredi enako (poišči v efektu, kje se nastavi CC za expr. pedal oz. najbrž je že tovarniško CC pedalu določen - zato je fajn, da imaš svinčnik in papir, da preprečiš, da bi ta isti CC že kje uporabil.).

Drugače pa naj bi veljalo tako, da nastavitve veljajo za ENO DOLOČENO BANKO (npr. banka 1) na MidiMate-u. Če želiš, da imajo tipke po presetih različne CC-je, moraš narediti novo banko.
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1882
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 20 Okt 2013, 13:43 

Preseti urejeni, zadeve delujejo. HVALA Dr777!!!
 
 
 
 
Am_I_Evil
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 332
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Maj 2014, 11:23 

Živ,

Že nekaj časa si mislim omislit kakšne efekte, ki bi jih priklopil na bučo Mesa Boogie RKII. Do sedaj sem razmišljal o pedalčkih, sedaj pa razmišljam, da bi si kupu G-Major-ja in imel vse skupi v eni komponenti. Na začetku bi uporabljal samo osovne funkcije kot so delay, chorus ipd, kasneje pa če bo volja za nastimat še kaj več. A je to kul opcija, ali je bolje sestavljat pedalboard? p.s nisem eden izmed perfekcionistov, ki jih moti vsaka malenkost... Zdi se mi smiselno iti v to, ker ima RK veliko možnosti "kaj počet" z effect loopom, in lahko praktično preko footswitcha izklapljam 2 loopa. :) Ali se motim?

Tnx!
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4763
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 14 Maj 2014, 14:12 

Čist odvisno, kaj ti je bolj priročno oz. ljubše:

1. Pedalboardu se v nobenem primeru ne boš mogel ognit... Ali pedalboard s pedalčki ali pa midi pedalboard.

2. Če greš na rack, boš moral malo programirat. Če greš na pedalčke, se boš zopet igral z legokockami. :mrgreen:

3. Če greš na pedalčke, se boš moral ubadat s povezovanjem le-teh, kar za sabo potegne kratke kabelčke, napajalnike ipd. Če greš na rack, maš midi kabel od boarda do feršta in zadaj dva kabla v loop.

4. Ne poznam sistema loopov v RK-ju, zveni pa zanimivo. Sicer ni bistvene razlike, če efekte spreminjaš s pedalboardom ali pa loop izklapljaš... Jaz osebno ga že zaradi verjetne razlike v levelu in zato, ker imam mičken delaya in ostalih pizdarij vedno vklopljene, ne bi izklapljal.

5. Če misliš sčasoma uporabljat več efektov, se cenovno bolj splača rack, tudi s samim signalom oz. kakšnim "tone suck-om" je manj problemov.

6. Če se še kaj spomnim, napišem naknadno. Zaenkrat naj bo: DRUGO :mrgreen:
 
 
 
 
Am_I_Evil
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 332
Pridružen: 02 Nov 2007, 18:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Maj 2014, 19:56 

Tnx,

Sicer ne vem točno kako delajo tile loopi v RK, ker jih nikoli nisem uporabljal, ampak predvidevam, da, če sta dva knofa na footswitchu za vklop in izklop, ter na vsakem kanalu še stikalo "loop active" in še nevem kolk input jackov za loop, da je možno nekaj zmutit icon_e_biggrin

Bom premislil, drugače sem pa tudi gledal Tc nova sytem... ampak to pa ne spada v to temo :)
About guitar Amplifiers :)
www.ampspecs.com
 
 
193 prispevkov • Stran 13 od 131 ... 9, 10, 11, 12, 13
 
 
Pojdi na: