*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
193 prispevkov • Stran 11 od 131 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 23:55 

Hmmmm, kako bi potem razložil (meni) opazen zamik pri preklapljanju Digitecha RP20? (v šali rečeno je kot polovica 2101, stlačenega v Control One?)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2010, 08:47 

Morda imava pa različne predstave o tem, kolikšen je opazen zamik. icon_e_biggrin
Pri meni je kakšen delček sekunde.
 
 
 
 
jrn
predskupina


Prispevkov: 159
Pridružen: 27 Dec 2007, 20:18
Kraj: Piran


Odgovor Objavljeno: 19 Feb 2010, 01:07 

Hmm...
Kakšna pa je realna cena za ohranjen Digitech 2120 s controlerjem?( ker tisti na bolhi se že kar nekaj časa prodaja...ali je precenjen, ali pa kaj ne funkcionira..?)

lp
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 19 Feb 2010, 04:53 

Hm... 400€ bi jst rekel...
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 19 Feb 2010, 15:36 

Jst bi rekel prej tm okol 300-350€. Konec koncev gre za rabljeno zadevo in čeprav je super praktična in res dober izdelek, preamp še vedno ni tolk dober.

Za 400€ bi verjetno raje kupil rabljen Rocktron multiefekt in Tubetec preamp. Oz. še bolje, kupil bi Carvin Quad-X za 400€ in nekaj mesecev igral brez efektov. :D
 
 
 
 
Kitajc
Made in China


Prispevkov: 844
Pridružen: 12 Feb 2006, 21:27

Odgovor Objavljeno: 19 Feb 2010, 16:13 

Imel sem oba... digija in Quada

In zdaj imam samo Digitecha.... če to kaj pove...
 
 
 
 
Ibanez RG
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 327
Pridružen: 05 Okt 2008, 15:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 20 Feb 2010, 04:13 

Fak no.
Ze par dni se zajebavam z nastavitvami eq distorzije ritma in solaze pri Rocktron VooDu Valve in Chameleonu. Sej ko nastavis in ujames odzivnost vseh clenov v sound chainu od magneta do membrane je zakon, ampak dotlej lahko doktoriras s tem ekvilajzerjem noter, ker je too much za twikat. Na koncu po petih urah vrtenja in kvrcanja po tistih potlnih sploh ne ves vec kaj nastavljas in za kaj se gre. Oh matr...
Ritem za zagat je pr VooDuju rahlo bolj soft in rounded, pr Chameleonu pa je trd, jeklen in odziven ko satan. Brezkompromisni in natancni brutalni bas udarci brcajo iz membran ko blesavi. Ampak clovk ma obcutek, da je vse grajeno na eq. Ce ga nastavis flat je kr neki.
Modulacijski efekti med obema ne zvenijo enako. Modulacije so pr VooDoju bolj dodelane, ceprav si clovk morda misli, da je pri obeh nekako isto.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 20 Feb 2010, 11:03 

[Beast] napisal/-a:
Jst bi rekel prej tm okol 300-350€. Konec koncev gre za rabljeno zadevo in čeprav je super praktična in res dober izdelek, preamp še vedno ni tolk dober.

Za 400€ bi verjetno raje kupil rabljen Rocktron multiefekt in Tubetec preamp. Oz. še bolje, kupil bi Carvin Quad-X za 400€ in nekaj mesecev igral brez efektov. :D


Mja, no, sam gledam na zadevo s stališča, da je footcontroler zraven in da zadeva ni več v proizvodnji in sem seveda tudi zelo subjektiven, ker sem zaljubljen v Digitecha. :mrgreen:

Da bi igral brez efektov? icon_e_surprised Si ti na glavo padel? laughhard Hec. icon_e_wink V bistvu maš prav, samo za mojo trenutno glasbeno situacijo to ne pride niti najmanj vpoštev. Raje igram na ibanezovo glavo z efekti, kot na Engla brez efektov... 8)
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 22 Feb 2010, 11:49 

Odkar imam pittbulla si še nisem efektov naštimal (dober mesec) in stvar že brez efektov zveni tako dobro, da včasih kar pozabim, da nimam vkloplenega FX loopa.
Ja včasih je kar preveč parametrov na teh preamp efekt procesorjih. Ampak sem si zmeraj pomagal z računalniškim editorjem, ki zelo praktična zadeva. Dobro je če imaš prijatelja, ki je pripravljen zabiti par ur s tabo, da ti igra ti pa med tem preko računalnika nastavljaš sound. Pri Digitechu je možnost 31band eq s katerim se da iz zvoka narediti čuda in je ena najbolj praktičnih zadev za hitro popravljenje osnovnega zvoka. Meni se zdi 300€ zelo poceni za tako zadevo s control one. Pa ne zato ker ga imam in ga prodajam, ampak če gledam kaj dobim za ta denar v tem razredu, neglede na to koliko je stara zadeva. Raje vidim, da mi roba stoji doma še naslednjih 10 let kot pa da jo dam pod ceno, še posebno če mi nekaj pomeni in vem česa je zmožna.
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1883
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 22 Feb 2010, 15:14 

Men se zdi 300€ takšna cena, pri kateri bi začel razmišljati o nakupu Digitecha 2101 ali 2120. Se strinjam, da je v nekaterih zadevah nenadje*ljiv in da je super kos opreme. Ampak je pa še vedno rabljen, digitalen kos opreme in tukaj je moj "beef"... Če crkne in se ga ne da popravit, si vrgel 400€ v luft.
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 22 Feb 2010, 17:17 

mogoče gledam z napačnega zornega kota, a kaj ko ima vsak svoj pogled, hvalabogu.
jaz gledam takole: če moram kupiti (rabljeno) najcenejši midi kontroler bom dal cca 100 € in preamp bom dal cca 200-400€ in potem še en efekt procesor bom dal 150-250€ kar znese več kot digitech, ki ima vse to. odvisno kaj ti všeč-kaj si želiš in koliko si finačno sposoben.
glede tega kdaj in zakaj bo kaj crknalo, pa ne moreš biti ziher niti pri novi opremi ali malo rabljeni opremi (se zavedam večje verjetnosti povezane s starostjo, ni pa to pogoj)
 
 
 
 
jrn
predskupina


Prispevkov: 159
Pridružen: 27 Dec 2007, 20:18
Kraj: Piran


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2010, 11:23 

dr777 napisal/-a:
mogoče gledam z napačnega zornega kota, a kaj ko ima vsak svoj pogled, hvalabogu.
jaz gledam takole: če moram kupiti (rabljeno) najcenejši midi kontroler bom dal cca 100 € in preamp bom dal cca 200-400€ in potem še en efekt procesor bom dal 150-250€ kar znese več kot digitech, ki ima vse to. odvisno kaj ti všeč-kaj si želiš in koliko si finačno sposoben.
glede tega kdaj in zakaj bo kaj crknalo, pa ne moreš biti ziher niti pri novi opremi ali malo rabljeni opremi (se zavedam večje verjetnosti povezane s starostjo, ni pa to pogoj)


se povsem strinjam s tem kar si povedal. Sam potrebujem, za začetek nek preamp, ki bo vseboval še efekte.(zato tudi ciljam na kakega digitecha in podobono)
Če pa bom zadovoljen s rack-om in mi bo odgovarjal, pa ga bom malo izboljšal, kupil boljši preamp in efekt procesor(čeprav, malo bolj v šali rečeno, sem od raznih rack freakov slišal da se nadgradnja rack-a nikoli ne konča :D ).

lp
 
 
 
 
slashang
one man band


Prispevkov: 100
Pridružen: 18 Nov 2009, 18:49

Odgovor Objavljeno: 20 Jun 2010, 20:36 

Kakšno je vaše mnenje o Zoomu 9150 valve?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 21 Jun 2010, 19:02 

Eno vprašanje za poznavalce Digitecha 2120: Kako bi zvenel WAH, če bi ga zvezal v FX? Nimam waha, da bi sprobal...
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2136
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 03 Avg 2010, 13:12 

nisem poznavalec ampak.

če bi ga vezal v loop in lahk ta loop vežeš pred preamp čist ok.

ampak po drugi strani ne bo nč narobe če ga daš med kitaro in frešt.

icon_e_wink
 
 
193 prispevkov • Stran 11 od 131 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
 
 
Pojdi na: