*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
21 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2012, 21:05 

Dokaj nova zadeva na tržišču, ki pa ji je Ola Englund z zadnjimi videi najbrž dal "massive promotion boost".
Prepričal je tudi mene.
Po moje več kot odlična konkurenca axe-fxu, ki je zadnje čase oh in sploh. Tudi meni. Je pa omenjeni pod bistveno ugodnejša zadevca, saj v primerjavi z axom (2200+€) stane 600+€.

Axe fx II vs Pod HD pro
http://www.youtube.com/watch?v=m4AQvDOG ... AAAAAAAEAA

Pod HD PRO metal
http://www.youtube.com/watch?v=VmCl71e- ... AAAAAAAJAA
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2012, 21:32 

...btw, med HD PRO in HD 500 ni skoraj nobene razlike. 200 evrov razlike ti da rack enoto, pa par outov več. Za večino ljudi nič bistvenega. Nikjer tudi nisem zasledil, da bi imel HD PRO večjo procesorsko moč, kar bi moralo biti ''a must''. HD 500 baje rad klecne ko narediš dva orng riga z veliko efekti, zato folk uporablja HD500+M13, kar je pa cenovno že nekje blizu rabljenemu axe fx standard.

Drugače pa če bi imel LINE 6 možnost uvozit druge cab impulse bi bila zadevščina totalno odpičena pa to za normalen denar. Ker se mi zdi, da je line6 najslabši prav pri simulaciji boksa. Videl sem rezultate z HD PRO + redwirez in še nekaj freeware impulsov (tudi enega, ki ga je Fractal prav nesramno skopiral in dal ven zraven updatov kot njihovega), pa je norišnica, za 4x manj denarja.
podpis
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2012, 16:08 

to je res, to je res...sem pisal na line6 support, da mi sporočijo ako se obeta kakšn update, in pa tudi glede procesorskih moči sem postavil vprašanje.
bomo videli. sicer se pa kmalu obeta tudi namm2012, morda bo tam še kaj novega.
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2012, 17:23 

dobil odgovor iz line6...HD500 je identičen HD Pro, z razliko da je pač rack enota in da ma par outputov več, kot si že ti rekel.
kar naenkrat se zdi nakup Proja nesmiseln, saj z HD500 že rešiš težave s footswitchem ipd
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2012, 15:41 

Jaz sem v petek kupil HD500... sem se odločeval med PRO in HD500 pa sem se odločil za HD500 ravno zaradi tega, da mi ni treba racka in pedlke nosit s sabo. Dosedaj sem vedno uproabljal sistem stack pa pedalboard, zdej sem šel pa na lažje in bolj mobilne zadeve. Enostavno se mi res ne da več nost na špile 100kg opreme za tiste tri-štiri sounde v živo. Nazdanje se mi je zgodilo, da je tonc prišel do mene pa mi je reku da sem preglasen (špilam večinoma pop/rock) in sem imel 100W glavo pa 2x12" čist zastonj na odru. Iz ampa se ni slišal nič, ker sem mogu tolk zmanjšat volume. Takrata sem se zamislil... zakaj bi res 100kg opreme nosil s sabo, če pa primem tube kombota pa multiefekt pa grem.

Sem se v petek zapeljal v Krško sprobat HD500, ker me je zanimalo kako se obnaša in kako zveni in sem bil zelo pozitivno presenečen. Do multiefektov sem bil vedno skeptičen zaradi slabih izkušenj ampak... Tale HD500 se je zelo izkazal, ker sem z zelo malo tweekanja dobil zelo dobre sounde - pač subjektivni pogled ampak... beri dalje.

Ta vikend sem se posvetil nastavljanju presetov in sem zraven postavil Twin Reverba pa tweekal dokler nisem uspel nastaviti na HD500 podoben sound. No to mi je ratalo v roku 10min. :peace: Sound pa iskreno povedano... jaz razen v dinamiki neke bajne razlike ne čutim... laiki jo bodo pa še manj.

Sem vzel še svojega Soldanota in na HDju nastavil podoben sound. Uprabil sem Mesa Boogie Treadplate, ker je po topologiji brat od Soldanota - gledano iz štromarske perpektive in to je to... Ful sem se lepo približal soundu... je pa Soldano bolj šumel kot HD500.

HD500 mi je všeč ker ima zlo simpel user interface in dober software za nastavljanje preko kompa. Najpomembneje pa mi je to da zadeva zveni tolk realno, da če si samo poslušalec ne veš ali res igraš na lampaša ali ne. Pa nobenga šumenja... to je pa res "amerika"! Vsi multiefekti k sem jih imel dosedaj so pri hi gain zadevah ful šumeli...

Zaenkrat mi sploh ni žal da sem ga kupil, ker me vsakdan presenečajo featurji.
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2012, 16:39 

A ga boš fural kar preko tube končne v fx loop return če prav razumem?...ker eni pravijo, da dela bolje na SS, drugi, da na tube, saj veš kako je s tem :mrgreen:

Pa še the big question:

A zmrzuje kej, ko narediš v stereo dva orng riga?
podpis
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2012, 17:07 

V bistvu imam tube combota s samo volume knobom - pač Soundfreak made. Tko da mam kar direkta vštekano.

Dosedaj mi še ni nič zašteklo... trkam... :) Zaenkrat dela brez težav. Edina stvar, ki me je mal zmotila je uproaba Waha in Voluma na istem epxresion pedalo. Se mi zdi, da logika uporabe ni čist konsistenta s footswitchi.

Opazil sem da sistem deluje tako, da pri prestavljanju presetov vedno pri preklopu nazaj na isti preset zadeva naloži zadnji nastavljeni preset. Recimo če imaš en preset Clean, drugi pa Chrunch in boš recimo na chrunchu vklopil TubeScreamerja in ga pustil prižganega pa potem preklopil na Clean in spet nazaj na Chrunch bo dejansko zadnje stanje kot je ostalo pred preklopom. Kar se mi zdi logično in uporabno. Ampak na expresionu pa to ne dela tako.

Tam sem si nastavil da imam volume pedal po defaultu, s toe switchem pa preklopim na wah. Torej recimo na chrunchu po defaultu imaš volume pedal, če pa ga stisneš do konca pa boš prižgal wah pedal. Ok čist logično... dejstvo pa je da sedaj ne smeš preklopiti na clean in potem nazaj na chrunch, ker za exp ti pa ne bo naložil zadnje nastavitve pač pa tisto, ki je shranjena... ampak jeba je da ti potem recimo zmeša volume in wah s tem da ko premikaš expresion pedal dela volume, wah pa je statičen. Torej v tem primeru morš biti pozoren da pred preklopom preseta izklopiš wah pedal oz. preklopiš nazaj na volume in potem zamenjaš preset. Ker v nasprotnem primeru ti bo preklop iz Cleana na Chrunch zmešal nastavitev in boš moral HD500 iz štroma vržt. To mi je mal mim.

Na forumu so mi razložili, da je to kao nek normalen način češ, da ti naloži iz memorya tisto kar si shranil. Ampak je skregano s filozofijo uporabe footswitchev. Če pa wah in volume preklapljaš npr z FS1 kamor si assignaš wah in volume pa to deluje, ker ti pri preklopu iz prejšnjega to stanje prikliče nazaj.

Moti me dvojna logika expressiona in footswitchev. Ampak dobro, sem naredil workaround. Je pa mal tko tko to. Jaz bi to definiral kot BUG v firmwareu (ker sem iz tega foha).

Drugače pa samo pohvale in superlativi - so far. ;)
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2012, 17:16 

Hja, oz. the real reason: go out there and buy another exp pedal, so we can make more money :mrgreen:
Tudi jaz ti želim bug free uporabo. Možno je tudi, da je pač kakšen firmware štekal, pa je folk zagnal paniko, ki se po internetu razširi v dveh sekundah...

lp
podpis
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 18 Jun 2012, 13:00 

Hahah. Je nakako tako ja. :)

Ko je že ravno debata o tem kako ga vklopiti ali na tube končno ali na ss končno. Jaz sem si v zadnjem času naredil presete za v živo in to za direkt na mešalko. Dejstva, ki sem jih spoznal (velja najbrž splošno za katerikoli mfx ali simulator ampov):

1. Najlažje je presete nastaviti tako, da mfx priklopiš na neke monitorje ala Yamaha HS50 v mojem primeru. Na ta način se dobi po mojem najlepši pregled nad zvokom, ker bo tudi potem v živo na ??? speakerjih zvenelo dobro oz. podobno. Pač monitorji imajo dost širok flat odziv in so vse frekvence precej enakomerno zastopane. (npr. kakšen sorround sistem je za nastavljanje fail, ker med nastavljanjem bo zvenelo ful dobro v živo pa po vsej verjentosti zelo zanič, treblasto in tanko).

2. Metoda nastavljanja trial-error. Potrebuješ precej časa in veliko mero potrpežljivosti. Med nastavljanjem je najbolje da zraven predvajaš nek referenčni komad in igraš zraven. Torej nek mp3 + efekt -> monitor.

3. Če se dela setup npr. 4 presetov v smislu Clean, Dirt Clean, Rock Rythm in Lead je pametno delati presete tako, da vsi preseti bazirajo na enakem osnovnem simulatorju ampa. Problem pri mfx ih je da je ogromo amp simulatorjev, parametrov, mikrofonov in vsak zase če se ga dobro nastavi lahko zveni ful dobro. Razlika je pa očitno če jih postaviš ob bok eden drugemu, ker vsak bo zvenel dobro ampak ful različno. In ta razlika je lahko izredno izrazita. Najboljša referenca je klasičen analogen pedalboard, tudi tam je ponavadi amp samo eden, vklapljajo pa se samo pedali.

V mojem primeru sem ugotovil, da mi najbolje zveni simulator VOX AC30 + kondenzatorski mikrofon in 2x12 box.

a. CLEAN: Edina razlika je, da sem za res pure clean (funk, šlagerji itd) sem uporabil Fender Twin reverb + tremolo + chorus + delay + wah.

b. DIRT CLEAN: VoxAC30 (gain 25%) + tremolo + chorus + delay + wah -> odličen preset za blues, tap tempo na delayu za U2 EDGE sounde, ker je malo dirt clean se da z dinamiko igranja uravnavati ta "dirt" in je odlično za igranje cro pop / rocka npr. Gibonni (Toleranca), Tony Cetinski itd... Tud country lick ful lepo zvenijo.

c. Rock Rythm: VoxAC30 (gain 65%) + delay + wah -> klasičen rock and roll sound za npr. ritem kitaro pri komadih Tina Turner - Simply the best, Liquido - Narcotic itd.... ravno prav "žage". Dober je tudi za recimo country ali blues solaže, ki rabijo mal več gaina (npr. Lady Antebellum, Shania Twain)

d. Lead: Tube driver + VoxAC30 (gain 35%) + delay + wah -> Lead sound, ki sem ga z EQujem in Delayem uštelal tako, da je dost podoben Andy Timmonsu (Timmons mi je referenca za FAT lead sound). Odličen za smooth solaže. Carlos Santana (neck pickup), Andy Timmons, Slash.

Dejansko vse bazira na VOX AC30 simulatorju. S tem sem zagotovil, da imam konstantno osnovo zvoka, da ni prevelikih odstopanj. Vsekako to ni nujno pravilo zagotovo pa olajša nastavljanje. Recimo izkazalo se je da npr. ENGL Fireball ful fajn zveni za solaže ampak je proti temu setupu zelo scooped. Sicer se da to zadovoljivo popraviti z EQ ampak še vedno so razlike očitne. Jaz se res izogibam presetom, ki bi bazirali na različnih ampih, ker bo zagotovo med njimi prevelika razlika. Kljub temu da lokalno dobro zvenijo bo v živo ta razlika ful očitna.

Zagotovo so drugi setupi z drugimi ampi tudi ok ampak jaz sem odkril, da zame VOXAC30 deluje najbolje. Sem porabil za te nastvitve par dni in par koncertov v živo da sem popravil še odstopanja.

Bom ob priliki prilepil link do posnetka kako v živo zveni in da dejansko se skorajda ne loči ali gre za multiefekt ali za pravi setup s pravim ampom. Stvari zvenijo res dobro.

Glede na to da sem preigral že špile s feršti in z mfx sem prišel do spoznanja, da mfx zvenijo lahko izredno dobro in se v živo (če so dobro našraufani) ne razlikujejo od prave opreme. To je iz perspektive poslušalca. Iz perspektive kitarista pa je drugo spoznanje. Še vedno sem mnenja, da mi je na odru ful boljše če imam za ritjo dober amp in čutim vibracije iz njega kot pa npr. samo sound iz monitorja. Pač kitarist. Na začetku sem še s sabo na špile vlačil amp ampak kasneje z večanjem št. špilov (beri: vsak vikend) človeka mine do prenašanja opreme in zmanjšaš kilažo (sploh če greš čez mejo in imaš opravka z ATA CARNET-om) in si olajšaš lajf. Z MFXom lahko še vedno ful dobro zveniš, pa še hrbtenica ti je hvaležna.

Lincoln Brewster je odličen kitarist in uporablja Line6 X3 v živo direkt v mešalko. Ima enga vox ac30 za svoj monitoring in to je to. Ko sem videl ta posnetek sem se tudi sam lotil nastavljati hd500 tako da bo uporaben za v živo. Vse se da.



Solo:



Upam, da ti nasveti pridejo komu prav.

lp
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 22 Jun 2012, 10:49 

Včeraj sem postal ponosen lastnik POD HD Pro :kitarist:
Zaenkrat mam bolj malo za poročat, ampak zadeva deluje res odlično, soundi so ubijalski.
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 22 Jun 2012, 19:48 

cestitam. naj ti dobro sluzi. pa s vidimo kaj na line6.com/customtone. ;)
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 547
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 22 Jun 2012, 21:09 

Lux napisal/-a:
Včeraj sem postal ponosen lastnik POD HD Pro :kitarist:
Zaenkrat mam bolj malo za poročat, ampak zadeva deluje res odlično, soundi so ubijalski.


Lux, škoda,da sem prodal Axe-a,primerjava bi bila zanimiva ... Prek kakšnega speakerja boš igral?
Pa uploudaj kakšen komad z njim spet na youtube/soundcloud :kitarist:
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 22 Jun 2012, 23:56 

a jebemtiš, na to sm pa čist pozabu :( na ja, bo že šansa.
Trenutno se še nisem odloču, na kak način bom furu zadevo live. Enkrat bom sprobu bit direkt na PA, pa če bo šit bom dalje razmišlju kako pa kaj. test bo pa jutr, link dam sm ;)
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 697
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 23 Jun 2012, 16:46 

Tako, prvi testis

http://www.youtube.com/watch?v=vD4XskEH ... r_embedded
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 547
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 23 Jun 2012, 21:59 

Ja, razlika v soundu se sliši.
 
 
21 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: