*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
21 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 11:04 

lep pozdrav!
Zanima me kako bi moral povezati naslednje rack-e, da bi stvar delovala.
In sicer:
Marshall JMP-1
TC Electronic G-System
Marshall EL 34 50/50

Enostavno ne morem najti prave kombinacije!

Hvala že v naprej!
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 11:37 

Jaz bi vezal tako:
JPM-1
EL34

TC-ja bi dal v effects loop od jmp-ja.
 
 
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 12:00 

hmmm,
ta kombinacija ni povezala vsega skup, TC sploh ni opravljal svoje funkcije!
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 13:01 

Kaj bi pa sploh rad?
Obstaja ful kombinacij vbistvu :)
Daš preamp-> output od preampa-> input od Efekta-> output od efekta->input od končne
Lahk daš efekt pred predojačevalcu, lahk ga daš v loop, lahk ga daš v posebi loop(ki ga seveda kupiš)...
Tak se mi zdi da najbolj deluje Gforce... Brez uporabe loopa na preampu... To je moj kolega uporablu in je bla kr dost razlika... Sam da je mel Triaxisa...


Kaj pa točno hočeš ustvarit? POvej pa ti bomo lahk bolje pomagal
 
 
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 13:29 

Z pre-ampa bi šel na efect in nato v končno stopnjo, vsaj tako so mi povedali da bi bilo najboljše! ne vem pa točno kako moren povezati, če maš več kombinacij mi napiši po tvojem mnenju ene tri boljše kombinacije kako povezati, pa bom pozneje sam uporabil kaj mi bo bolj odgovarjalo!
 
 
 
 
Chuck
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 755
Pridružen: 12 Feb 2006, 16:56
Kraj: Velenje


Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 13:40 

preamp-> output od preampa-> input od Efekta-> output od efekta->input od končne
Efekt output->input od preampa->output od preampa->input končna
Preamp->send output->input od efekta>efekt output ->input od končne
Lahk daš kr v FX loop efekt...


Js uporablam send output pa kr naprej vežem na efekt (Tc electronic) pa pol v končno iz TC electronica

Poskusi par kombinacij pa posluši ka ti najbolj deluje :) Pa pač poveži JMP z TC prek midi kabla :) pa fajn sprogramiri :)
 
 
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2009, 14:16 

Ok,
najlepša ti hvla da si se potrudo, bom poskusil!
lep pozdrav
 
 
 
 
thelycandraven
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 315
Pridružen: 21 Avg 2007, 19:25

Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2009, 13:36 

zdravo!!! Še eno stvar bi ti svetoval ko smo že pri rackih..upi si rack mixer..od behringerja dobiš dlično zadevo lahko že za 60 eur na kki bolhi..potem veži mixer med preamp in končno ter efekte v mixer. na tak način boš pridobil 2 stvari: končno stopnjo boš lahko imel odprto praktično do konca in še vedno dobil super saturirane lampe pri sobni jakosti, saj umetno zmanjšaš moč signala preampa na mixerju (je kot dodatna volume kontrola) druga stvar pa je, da boš ločil lahko efekte se pravi wet signal od samega preamp signala. er udi ko boš mel g-majorja na bypass ti bo konstantno žrl signal kitare, saj pride do ada konverzije (iz analognega v digitalno in nazaj v analogno).. prijatelj mi je povedal za to cako, ki jo je izvedel na HRI forumu, ki je največji svetovni rack forum, kjer so večinoma sami profiji...tako da je res uporabna caka :) če se boš za to odločil mi piši privat in povedal ti bom točno kako zvezati eno z drugim, da se ne bom preveč tu razpisal po nepotrebnem!¨LP, Dejan
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 29 Dec 2009, 11:05 

tomaž
to kar so ti napisali naj bi bile vezave standardnih komponent. ti imaš namreč g system, tu pa je stvar malo drugačna.
če želiš izkoristiti svoj setup v vsej veličini lahko zvežeš takole

kitare gre v input od g systema (tako ti piše tudi v navodilih)
na g systemu imaš dva preamp loopa kamor lahko zvežeš preamp JMP 1
potem pa out iz g systema v input od marshalla 50/50.
g system lahko razdvojiš tako, da rack modul odstraniš in ga daš v rack zraven JMP tako ti ne bo treba vleči dveh dolgih kablov od preampa-racka do florborda. :arrow:
 
 
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 27 Dec 2010, 12:28 

So slučajno kakše nove ideje glede povezave!
Stvar še vedno ne deluje pravilno, enostavno se ne ujemata jmp-1 in tc electronic g-system
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 27 Dec 2010, 15:00 

kako pa imaš zvezano oziroma kaj sploh hočeš?
(Here to disappear.)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1280
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 27 Dec 2010, 22:39 

Si preveril Midi kompaktibilnost??
 
 
 
 
tomaz
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 28 Jul 2009, 01:40

Odgovor Objavljeno: 28 Dec 2010, 14:26 

Verjetno je midi problem, kje pa lahko preverim kompatibilnost, ali kako bi moral nastaviti, kot neko osnovno nastavitev?
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1280
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 28 Dec 2010, 14:45 

Preberi si navodila od vseh kompnent zelo dobro in boš sigurno ugotovil.
 
 
 
 
zigabric
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 101
Pridružen: 10 Maj 2009, 11:37
Kraj: Radovljica


Odgovor Objavljeno: 30 Dec 2010, 14:34 

Sicer ne poznam dobro komponent, samo neka znanost ne more bit no :)

Kitara --- JMP === TC === EL === Cab
Footswitch --- JMP --- TC pa pač daš iz footswitcha na IN od JMP, pa iz JMP, thru al pa out v TC in. Pa morš skonfigurirat da bo JMP povedal TCju da mora menjat pa kam naj menja, to pa vse v navodilih piše :)

Predvidevam da so komponente podobne mojim, jest mam Kitara -- Ada mp1 == TC Gmajor == VHT == Cab
 
 
21 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: