*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
21 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
dog23
gospodar strun


Prispevkov: 968
Pridružen: 20 Avg 2004, 22:44

Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2011, 19:43 

Če daš v loop od JMP-1 ki je parallel, moraš naštimat mix efekta na JMP-1. Drugače je čist dry, torej samo JMP-1 in nič efekt sounda zraven.

Če pa preferiraš serial vezavo pa ne daj v loop, ampak JMP-1 output>TC input>TC output>končna output.

Lahko tudi narediš kombinirano, torej oboje, samo to pa je težje in ne vem točno.
 
 
 
 
pishy
one man band


Prispevkov: 73
Pridružen: 12 Jan 2009, 18:38

Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2011, 01:40 

Rabim vaš nasvet. Nedavno sem kupil combo ojačevalec in bi ga rad združil z Boss GT PRO rack multiefektom.

Zadeva je sledeča. Uporabljam MIDI FOOTCONTROLER Behringer. Overdrive in clean na combotu sta mi zelo všeč in nočem da mi GT PRO poseka ta zvok. BOSS-a bi uporabljal samo za solo booste pa mogoče kakšen efekt ampak da ne bi to vplivalo na lampaški sound iz feršta.

Se za take situacije uporablja SEND RETURN na combotu? Lahko kdo kaj več razloži prosim.Kako naj priklopim?
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1280
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2011, 09:42 

pomoje je najočše da daš bossa v fx loop (send/return) in potem si za solo samo boostaš in to je to.
 
 
 
 
luka.sraka
one man band


Prispevkov: 74
Pridružen: 15 Sep 2009, 20:20

Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2011, 16:45 

za boss gt pro:

4 cable method... najboljša rešitev... boš mel možnost dat nekatere efekte(recimo wah na bossu) pred preampom od ampa(sepravi, pred cleanom in overdrivom) in nekatere(kot so delay...) po. Sicer nevem kako je z gt-pro-jem, gt10 ma možnost, da z njim kontroliraš kak dvo kanalen ojačevalec(ni midi ampak amp ctl... sepravi da namesto običajnega fot switcha za amp povežeš izkod za foot switch z amp ctl in si rešen)

Za G-system in jpm... prav tako 4 cable method, saj maš na youtubu videje, kako in kaj... cel point g-systema, poleg tega, ka je kontroler in procesor hkrati, je to, da lahko na loope vežeš kak pedalček( distorzijo al pa kaj) in te stvari, kot tudi druge efetke v procesorju( chorus al pa kaj) je fajn met pred preampom, spet nekatere pa po preampu(recimo reverb, delay...) in 4 cable method to omogoča(enako je pri boss gt proju)
 
 
 
 
pishy
one man band


Prispevkov: 73
Pridružen: 12 Jan 2009, 18:38

Odgovor Objavljeno: 31 Jan 2011, 00:15 

Zdravo

Bossa sem povezal na FX loop ampa in ugotovil naslednje:

Clean channel mi je uspel boostat(jakost) z compresorjem. overdrive kanala pa nikakor ne morm. Mi ne pojača glasnosti ampak samo bolj distorzira neglede na to a dam do konca volume in gain. Sem poskusu tudi s pedalčkom v loop in pred ojačevalec pa isto. Edina varianta k mi je uspela, da sem clean kanal distorziral z efektom, ampak ne dobim tacga drive-a ven kot mi ga daje ojačevalec.

A obstaja še kakšna zadeva, drugače sem razmišljal da bi si kupu en stompbox, ki bi mi amp clean distorziral za solote. za ritm bi pa uporabljal pač overdrive iz feršta.
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1280
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 31 Jan 2011, 07:04 

poskusi dvignit samo volume na bossu. pač volume zvoka ki ga delaš. ne pa volume kompresorja
 
 
21 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: