*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
84 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
mešuga
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 897
Pridružen: 31 Okt 2007, 00:45

Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2015, 15:50 

Eh, ne moreš na podlagi enega češkega YT delat nekih zaključkov. To je njegov setup, ki sploh ne pomeni, da bo tudi tebi všeč. Pa tudi hudo dvomim, da v živo tako tanko zveni tale njegov setup.
Ampak vse je možno, nikoli npr. ne pozabim Dinota iz Fear Factory. Ta tip ima najslabši sound ever. Pika. :D :D
Lahko najdeš na desetine vidsov, kjer ampi zvenijo kot piece of s*it, pa v resnici je samo slabo posneto oz. je tako natweakan, youtube kompresija, ipd...

Videl sem že n bandov z Kemperji live, pa so po veliki večini imeli tak sound, da smo samo debelo gledali. Nazadnje npr. letošnji koncert Parkway drive na metelkovi,
kar je verjetno bil tudi najboljši higain, kar sem ga slišal live do sedaj. Pa band mi je čisto mimo btw, ampak sound kitar je bil tako zverinsko heavy, chunky, tight in clear, da se nisem mogel načudit.
Par dni za tem, so ofišl potrdili, da nucajo Kemperje z profili svojih ampov (5150/6505), tudi live. Sej jih je sicer bilo videt tudi na odru. Pa seznam uporabnikov je čedalje daljši, od Maddoninih session kitaristov, do...
Sem pa tudi že videl band, ki je bli na odru čebelenjak, pa sem šel malo bližje k odru v prepričanju, da so neke Behringerjeve naprave in videl, da ima eden Axe2, drug kitarist pa Kemperja. :D
Stvar je pač čisto relativna, tako kot pri ampih. Če si znaš navit dober sound oz. "imaš uho", si ga boš, ker te nove digitalne škatle so res že čudežne in niso razlog za slab sound.
Kvečjemu se samo še feeling/dinamika lovi in IMHO je tukaj Kemper > Axefx, oba pa sta že zelo, zelo blizu.
Prva generacija axefx je bila že head and shoulders nad vsem digitalnim takrat, čeprav še zmeraj ni bilo to čisto to, ker je še zmeraj zvenelo thin, vedar feeling je pa že bil počasi tam.
Ampak z leti je stvar že tako napredovala, da je sploh brezveze karkoli dvomit. Meni osebno ima Kemper boljši feeling, kot Axe2, res je bolj ampish, že zaradi layouta, če/ko ga pa prikolpiš z kakšno dobro lampaško končno v kitarski box, je res totalno na nivoju.
Jaz ga slejvam na končno od Friedmana in sem super zadovoljen.

In četudi je mogoče na 90% feela in sounda pravih ampov (karikiram), je to tako malo, da velika večina ne bo opazila razlike, če ne bo videla, na kaj igra. To upam stavit z komerkoli.
Je pa ključno, da so gor res dobri profili, ker velika večina igra na free profile, ki so povečini zelo slabi, ampak res tako zelo slabi, da so na nivoju starih line6 ledvic. Kar ne čudi, saj jih dela vsak, ki ima 5 minut časa doma, z najbolj cheap opremo, ob slabih pogojih, pa tudi velikokrat z zelo omejenim znanjem.

Medtem, ko kaj dobrega je pač plačljivo. Npr. meni so top Mike Britt profili, zvenijo noro huge in opened, dinamika skoraj totalno ista kot na ampu in sem dejansko zbrisal vse ostalo, razen še nekaterih par plačljivih zadevic in nekaterih, ki sva si jih z j. izmenjala... Tudi tisti orignal Kemperjevi prednaloženi, so mi čisto brezvezni, Brittovi so povsem nekaj drugega, prav neverjento, kako se lahko tako razlikujejo.

Se spomnem, ko sem ga dobil, kakšne 2 leti nazaj, sem bil res razočaran in ga že skoraj poslal nazaj. Potem pa probal z plačljivimi profili - še danes je z mano.
Sej je kakšen dan, ko mi vse zveni za en k*rac, ampak popolnoma isto težavo imam z ojačevalci, ne glede kateri je tisti trnutek doma.

Iskreno, prej bo šel Friedman od doma, kot Kemper, tu sploh ni dileme (oba bosta ostala drugače).
Friemdan ima malenkost boljši feeling in sound, ampak tista škatlica je zelo blizu in nudi toliko več različnih stvari, za fragment cene.

Imam pa nasvet za vse, ki boste šli kupovat - prva stvar, ki je nujna za naredit, je izbrisat vse kar je na njemu, vse profile, ki so gor, izbrisat.
Pa fliknit tistih par € za proper profilček ali dva in bo celo veselje.

Tole si poglej Metropolis, precej dobra ponazoritev, pa moraš vedet, da YT precej vpliva na sound.


I hate being bipolar, it's awesome!
 
 
 
 
mešuga
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 897
Pridružen: 31 Okt 2007, 00:45

Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2015, 17:15 

Evo, tule se sliši kako blizu je zadeva, če je prav nastavljena.
Amp je malo bolj full, ampak razlika se jedva sliši...

I hate being bipolar, it's awesome!
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4840
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2015, 17:30 

Vsak svojega konja hvali, razumljivo, hehe.

Mešuga, malo narobe si ti mene razumel ali pa jaz nisem bil dovolj razumljiv ali pa enostavno nisi sledil temi, v kateri sem v bližnji preteklosti že podal že kar nekaj mnenj. Bom povzel moje videnje glede teh stvari:

Jaz Kemperja sem že igral, celo narejen imam svoj profil v studiu (za v prihodnje) in bom ob naslednjem sessionu najbrž kar nanj odružil... Tako, da stvar poznam s prve roke. Če grem dalje z druge roke, se lahko pogovarjamo kar o slovenskih bendih in naših soforumaših. Matejsu (ki sicer ni več tako aktiven na forumu, kot je bil včasih) s sokitaristom v bendu (ICE, kdor ne ve, check them out, amazing stuff) zadnje čase uporablja izključno Kemperja v živo. Mene sta prepričala oba. Na špilu v Laškem (Pivo in cvetje) pred Europe sta imela sound v lulo! Če bi mižal, bi mislil, da je na odru Marshall, igra pa Slash (ok, to lih ne bi kupil, ker je Matejsu neprimerno bolj točen :mrgreen: ). Enako izkušnjo, ki sem jo tudi zgoraj podal, imam od včerajšđnjega koncerta Brit Floyd-ov, ki furajo Fractal-e. Sound v lulo!

Zmotilo me je, da si bend, ki pri Nuclear Blastu z dobičkom pokrije 10 alternativnih metalskih bendov, lahko privošči tak "amaterski" lapsus. In ne, ne kupim argumenta, da gre za češki YT posnetek. Gre za njihovo uradno izdajo. Nasploh mi grejo na jajca komentarji, ki govorijo o neki kompresiji na YT. Jebiga, meni določene stvari zvenijo fenomenalno, ne duha ne sluha o kaki kompresiji (v debato mp3 vs. analog se pa zdej niti pod razno ne mislim plest) - primer sem napopal zgoraj. Konec koncev v to ne verjameš niti sam, če ne, ne bi limal YT-jevih linkov dalje. ;) Ja, kupim pa, da je to morda njemu všeč, meni pa ne. Ma ne, ne kupim, potem bi tudi na platah tako zvenelo. :peace:

Še bolj me zmoti, da naprava, ki košta 3000€ (ok, ne vem prave cene, niti se mi ne da zdej guglat), pride z navodili na 200 straneh (kot je Butrus napisal nekaj strani nazaj) in ne pride z dobrim osnovnim soundom. A, jebiga, zdej se bom pa še s tem jebal. Jebem se lahko z Digitechom, ki ga imam doma, ga damo 1:1 s Kemperjem, pa stavim, kot si ti stavil, da ne boš slišal razlike. Šraufat znam. In ker znam, lahko iz dreka nardim... vsaj zemljo, no. :mrgreen: Hočem povedat, da je neumno, da taka stvar v osnovi zveni zanič in moraš doktorirat, da naprava, ki je dizajnirana za to, da posnema druge ampe, zveni kolikor toliko ok.

Tudi sicer sem YT prečesal že podolgem in počez in sem še vedno fasciniran predvsem nad Petom Thornom in njegovimi demoti Fractala, kjer včasih niti ne pove, kdaj gre za feršt, kdaj pa za simulacijo, ker, kot sam pravi: "It really doesn't matter." :mrgreen:

Ne me narobe razumet, mene te inovativne stvari v kitarskem svetu zanimajo in jih odobravam. Konec koncev sem tudi sam na nek način uporabnik istega šmorna, ko doma drgnem preko Guitar Riga, nad katerim sem čisto navdušen. :)

Za konec še majhna opazka: Če bi jaz posedoval Kemperja ali Fractala, bi si, še preden bi prodal analogno robo (če bi jo sploh), naredil lastne profile. Se mi pa vendarle zdi malo mimo kopirat sound, ki je meni izredno osebna zadeva in težim k temu, da imam nek svoj sound.

P.S.: kdor to bere, naj se zaveda, da skoz skačem med Kemperjem/Fractalom. Gledam na to, kot na isto stvar, ni point tega pisanja primerjava obeh enot.
 
 
 
 
to-bo-ja
Uporabniški avatar
veliki teoretik


Prispevkov: 135
Pridružen: 24 Dec 2014, 21:06
Kraj: Vsepovsod


Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2015, 17:44 

Od vseh lastnikov kemperja še niti enega posnetka sounda na forumu, pa kemper slovi po enostavnosti snemanja. Kje je fora?
 
 
 
 
goran
car na kitar'


Prispevkov: 1782
Pridružen: 06 Nov 2007, 10:00
Kraj: Laško


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2015, 10:24 

Nočejo izdati svojih trade secrets nastavitev,mar ne? :mrgreen:
 
 
 
 
ace
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 683
Pridružen: 13 Avg 2004, 19:48
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2015, 11:46 

Jaz sem par let imel Axefx Standard, zdaj pa kakšno leto Axe Fx II.

Ogromno odvisno kako ga naštelaš, ker je opcij enostavno miljarde. Stock patchi so zame bolj bogi, razen kakšen clean sound. Z najnovejšim Quantum firmwarom je zvok že res dober, zmeraj bolj čist in tight. Dobit se da nore sounde, samo treba je znat zadevo naštimat :)

Čist kratek clip "cranked" Marshall sounda za probo, ko se inštaliral quantum (pripročam slušalke ali zvočnike - na laptopu lahko pride do phasinga)


https://soundcloud.com/acev-363734405/sets/fw-quantmtest
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1289
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 20 Dec 2015, 15:44 

Ekola sam si lastim kemperja ene pol leta in zadeva je fenomanalna. V studiju nepogrešljiva zadeva. Live je nisem še uspel sporbat na higain samo na akustično kitaro (bom v četrtek imel priliko z Silent Pray v orto baru). Ekola posnetek. Vse (kitare in bass) je z kemperjem, bobni logic :DJaming on Hard Rock/Heavy Metal Backing Track in Am/C major made by myself.

Charvel San Dimas + Kemper (ENGL profile)

Link to the backing track. Free download: https://soundcloud.com/pertinach/hard-rockheavy-metal-backing-track-in-amc-major

Follow me on:
Facebook: https://www.facebook.com/Pertinach
Twitter: https://twitter.com/pertinach
Instagram: https://www.instagram.com/pertinach/
Soundcloud: https://soundcloud.com/pertinach
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1289
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 20 Dec 2015, 16:02 

ali pa moj prijatel Klemen. on je tudi na kemperju in sound je odličen


 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 728
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 05 Dec 2020, 13:19 

Po vesh letih preiskušanja opreme sem mnenja, da me vse te digitalne stvari vse bolj motijo.
Imam jih še vedno nekaj sam. Ampak sem iz glavnega setupa vrgel ven vse kar je imelo A/D pretvornike.
Želim imeti signal kar se da pure.
Pri teh raznoraznih digitalijah me moti, ker je zmeraj nek zamik (pa tudi če gre 1ms) in s šrafanjem lahko prideš čisto blizu orginalu po zvoku, ampak filling igranja je pa drugačen.
Zato nisem več pristaš te tehnologije. Je pa res, da zadnja leta so boljše naprave in uporabnost (transport in pestrost), ki ti jo ponuja je neprecenljivo glede na velikost.
A prišel bo spet čas ko bodo spet "in" lampe.
:punk:
 
 
84 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
Pojdi na: