*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
326 prispevkov • Stran 22 od 221 ... 18, 19, 20, 21, 22
 
 
Robi Rob
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 552
Pridružen: 14 Apr 2010, 16:50

Odgovor Objavljeno: 07 Sep 2015, 12:49 

kaj pa preamp? :D icon_e_confused
Tukaj je prostor za vaš oglas
 
 
 
 
Lukson
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 605
Pridružen: 17 Maj 2011, 14:32
Kraj: Sežana


Odgovor Objavljeno: 07 Sep 2015, 12:59 

Sm dau sliko samo od rack-a;)

Gre za ceu sistem kjer sta preampa od Mesa dual rec in Hiwatt-a za cleane v midi looperju(vsak v svojem loop-u), vse skupaj na efekt in stereo v koncno stopnjo...zraven je se midi switcher za kanale od mese, seveda vse Midi krmiljeno....


Zveni pa...noorooo...;) stereo chorus in ping pong delay sta pa itak iz neke druge dimenzije;)
"Boljše zaigrat 3 tone z občutkom,kot 30 brez"
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4840
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 07 Sep 2015, 15:09 

Yes, yes, sploh triChorus (ne vem, al GMajor 1 to ma, al ma sam 2ka...) slinslin. Mi pa zadnje čase bolj dogajajo dual delayi, kot ping pong. No, odvisno za kaj.

Lep rack, ni kaj, profi as fuck! Še fotke krmiljenja in preampa, prosim! :mrgreen:
 
 
 
 
Lukson
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 605
Pridružen: 17 Maj 2011, 14:32
Kraj: Sežana


Odgovor Objavljeno: 08 Sep 2015, 00:22 

Preampa sta dejansko glave Mese in Hiwatt...se pravi looper send v input od glave in amp fx loop send v looper return...iz looperja pa v g major...tako izbiramo kateri amp, s switcherjem pa kanale...

...pac koncne od glav smo žrtvovali za stereo(hiwatt koncna ni bla niti blizu in smo zato kupli 2:50)...

Krmili pa Engl z12 pedaljera...slikam board ob priliki;)
"Boljše zaigrat 3 tone z občutkom,kot 30 brez"
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1943
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 07 Feb 2018, 20:58 

TA-DA! Beast Rack 2018! Nova čreva!

Slika

Zaradi pomanjkanja časa ga še nisem prižgal, rabim še nekaj novih kablov pospajkat. Ampak pride še fotka, ko bodo lučke! Ker ... če citiram Stevea Vaia: "More lights! Isn't that what it's all about?" (Iz reklame za GemInI pedal, če se ne motim)

Nov v racku je Rocktron Pro Q midi EQ. Zanj se silno zahvaljujem soforumašu PaulGibson, ki mi ga je PODARIL! Ker se mu je na njem nabiral prah in raje vidi, da ga kdo uporablja! Hvala lepa, izjemna poteza!

Še novejši v racku je še Rocktron Patchmate8. Mislim, da sem imel izjemno srečo. Dobil sem ga rabljenega na Mercatinu Musicale za precej nižjo ceno, kot sem si v glavi postavil limit. Tipo je bil iz Pordenoneja, odpisal v super angleščini, takoj umaknil oglas in rezerviral. Pred dnevi je imel koncert v neki vasici pri Palmanovi, sem se odpeljal čez mejo, prišel do odra med soundcheckom, ga našel. Sva priklopila Patchmatea, gumbi delajo, lučke delajo ... Malo sva pokramljala, kako naporni so pevci in bobnarji in to je bilo to. Nobels MS-8 je letel ven iz racka! Kljub nedavnemu popravilu :)

Omembe vredno je še dejstvo, da je bil Peavey 50/50 pri PSSE in da bi moral zdaj delati kot mora naslednjih deset let. Pero Carič je mojster, vse mu je jasno!

Resno razmišljam, da bi Benhringer tuner vrgel ven iz racka in dal notri še en Rocktron Intellifex. Bojda ima neverjetne ping-pong delaye in 8-glasni chorus. Xpression pa za flanger, harmonizer, phaser. Tako bi lahko imel priklopljne več kot tri efekte, kar je omejitev pri Xpressionu. Potem rabim pa še namesto MIDI Matea MIDI Raider/All Access pa sem zmagal!

G.A.S.!!!
Zadnjič spremenil [Beast], dne 07 Feb 2018, 21:25, skupaj popravljeno 2 krat.
 
 
 
 
Robi Rob
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 552
Pridružen: 14 Apr 2010, 16:50

Odgovor Objavljeno: 07 Feb 2018, 21:10 

:kitarist: za lead pa mesa, ane? :)
si razmišljal kdaj o rocktron voodu valve (us verziji)? jaz sem špilal to zadevo nekaj časa in je top top top!
Tukaj je prostor za vaš oglas
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1943
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2018, 00:25 

Rocktron zelo cenim. Imajo izjemne izdelke, zalo kakovostne. Pred leti sem razmišljal o Piranha preampu, tista reč ima res dober hi-gain iz dveh lampic. Tudi ostali preampi/procesorji zvenijo dobro.

No ... Mesa/Boogie je vendarle Mesa/Boogie. Quad mi je ob Petruccijevi 2C+ glavi (trenutno nedosegljiva!) gotovo njihov najljubši izdelek. Ne samo za lead, tudi clean ima že brez dodatnih efektov izjemen. Pa lampaški reverb, oziroma kar dva, daljši feder za clean in dva krajša za gain. Pa možnost igranja na več kanalih hkrati. Tega preampa ne morem prehvaliti, pišem mu ode in hvalnice. Res je top kos opreme, čeprav je velik. 8 x 12AX7! ĐAGA ĐAGA!

M/B zvok mi je tako všeč, da že nekaj let razmišljam o končni stopnji Simul-Class 2:90. In enkrat jo bom kupil. She will be mine, oh yes, she will be mine.

Kar pa ne pomeni, da Peaveyju 50/50 karkoli manjka. To je ena boljših lampaških končnih stopenj. Tudi če bom kdaj kupil MB SC 2:90, ne bom prodal Peaveya, če bo le mogoče. EL84 lampe so malo "hitrejše" od 6L6, bolj odzivne. Imajo več middlov, bolj urežejo čez miks. Seveda nimajo tistega killer low enda večjih lamp, ampak je clean čez Peaveya 50/50 lepši kot denimo čez Boogie 2:50. Tega je imel s Quadom v racku drugi kitarist, ko smo še igrali s Chaosstar. Moj zvok je bil meni bolj všeč. Kakopak. :D Bolj je trodimenzionalen, barvit, steklen. Težko opišem drugače.

Ampak poslej tudi killer low end ne bo težava. Kot sem uspel preizkusiti Pro Q, je to en do konca br00tal EQ. Mrak sound! Čez PSSE 4x12 V30 box je na nekaterih presetih na hi-gainu sekalo čez zvočnike toliko definiranih basov, da bi lahko z njimi žeblje zabijal. Res doda Pro Q malo tistega digitalnega, "metal" zvoka. Kar je samo dobro. Končna misija je natweakat MoP in AJFA zvok, mislim, da je bil tam EQ RANE PE-15 z MB Mark II C+ glavo.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1650
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2018, 14:39 

Kar sem jaz kupoval stvari preko mercatinota je bilo vse super, od artiklov do komunikacije. Je le toliko večji trg in bolj dostopna oprema.
Jaz bi Xpressiona zamenjal za Replifex ali Multivalve, čerabiš phaser/flanger/... Pa vseeno dodal Intellifex-a, kot si predvidel že sam. Ali pa namesto Intellifexa razmislil o Intellipitchu oz. Intelliverbu.

Drugače pa dobro zgleda tale tvoj rack. Kakšna je pa teža?

Namesto Behringerjeva uglaševalca nabavi kakšnega Korga.
Če boš kdaj prodajal Nobels MS-8 mi sporoči. Razmišljam, da bi si sestavil rack z dvema preampoma, pa bi znal priti prav.
Drugače imam za prestavljanje kanalov na enem od preampov kar Rocktron Multivalve.

A si, slučajno, pri ProQ opazil, da na bypassu pači signal?
A si razmišljal kaj o line mixerju? Potem bi lahko namesto xpressiona dodal Lexicon MPX1 in imaš pokrito še malo morje drugih efektov. :D
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1943
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2018, 16:10 

Sem že pred leti, ko sem kupoval MultiFX, razmišljal o kombinaciji Intellifex + MultiValve. Ampak potem sem dobil Xpressiona kot novega za super ceno. Ima IMO zelo dobre delaye in chorus. Kot berem po forumuh sicer slabše kot Intellifex, ampak je pa vse v eni enoti, ne rabiš zraven še Replifexa/MultiValvea.

Teža? Ja, to je pa velika težava, blago rečeno. Sam še nisem nesel racka. Sem ga dvakrat dvignil na box, pa se mi je skoraj popek razvezal. Pomoje da ima blizu 50 kg. Teža je eden od razlogov, da nisem dal notri večje in težje končne stopnje, M/B SC 2:90 ima 22 kilogramov, Peavey vsaj 7 kil manj. Prej sem imel še en prazen slot in čez blendo, ampak zdaj je Pro Q še tisti prostor napolnil pa še dodaten adapter je v racku. In zaradi adapterja še dodaten razdelilec.

Tako da na več kot 10 HE gotovo ne grem. Behringer tuner ni v signalni liniji, ampak v recording outu, kar pomeni, da brez mikserja ne morem utišati signala med uglaševanjem (tako kot je imel zvezan tisti model iz http://www.tubefreak.com). Torej, če dam tuner ven in se zanašam na pedalčke in clip-one, potem Korga v resnici ne rabim, ker tudi tistega brez dodatnega kabla ne bom mogel utišati.

Sem razmišljal že o malem morju stvari, na Huge Rack Inc. itak vidiš stvari, ki kronični ali akutni G.A.S. še poslabšajo. Recimo, da bi imel, če se znebim tunerja, še prostor za Intellifexa. In morda še kakšen pedalček v racku. Odkril sem namreč, da v resnici ne rabim 8 switchev za kontroliranje Quada, ker je reverb prižgan že po defaultu. Torej rabim samo reverb off switch, kar pomeni, da mi en loop na Patchmate8 ostane prost. To pa pomeni, da lahko tja vežem kakšen pedalček. Clean boost, morda EQ, morda kompresor kot "always-on" pedal, nekaj bom gotovo. Da izboljšam clean ali solo zvok ali nekaj. To seveda za sabo potegne še PSU, torej še težji rack. 1facepalm

Potem bom pa sploh rabil All Access. laughhard

Za Rocktron Pro Q težko rečem karkoli natančnega, res sem igral čez provizorično zvezanega dobesedno 5 minut, preden je šla končna k PSSE. Zdaj pa še nisem dokončno zvezal vsega. Bom poročal v nitko Rack stuff, ko ga začnem resno preizkušati in nastavljati.

Glede Nobels MS-8 sem vzel na znanje že zadnjič, ko si mi prvič napisal. Ko in če pride čas za prodajo, ti gotovo prvemu sporočim, obljubim. Popravljene starejše enote zdaj nima smisla prodajati, ker dela kot šus. Novejša je pa zmrznjena enako kot starejša pred popravilom, torej jo moram nesti na servis, ampak sem trenutno precej dekintiran. Tako zmrznjene je ne morem/želim prodajati.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1650
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2018, 18:07 

S patchmate bi mogoče lahko vse bypassal in preklopil na uglaševalec. ;) Jaz imam uglaševalec na zadnji strani racka, samo v razmislek in dobiš en prostor. :) Boš pa moral za rack po lučke. :D
Veliko ljudi se je iz HRI-ja preselilo na https://www.thegearpage.net/board/index ... space.146/
Dobro si spravil tale rack skupaj, samo še kolesa daj spodaj in ročaj za vleko na vrh. :punk:
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1943
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 16 Apr 2018, 15:45 

Še fotka prižganega racka! Mrak sound!

Slika
 
 
326 prispevkov • Stran 22 od 221 ... 18, 19, 20, 21, 22
 
 
Pojdi na: