Switch to full style
Vse o električnih kitarah
Napiši odgovor

Fender kitare

15 Avg 2004, 15:25

Kot je Gibson Custom legenda in jo moraš imet, tako je tudi Fender Stratocaster legenda in bi jo tut moral imet.

Seveda so stratocasterce bolj mišljene za cleane, lahko pa jih "nabudžiš" z ustreznimi magneti, da glava boli....

Njihov sound je zame èista magija, pogosto kopiran, nikoli dosežen.

15 Avg 2004, 15:37

Ja :lol:

Miljon je klonov a fender je le eden. Mora biti kakšna magija :lol:

Čeprav vidim da so zbiralci usekani na starejše so 70leta fenderjev zame najslabše fenderce. Novejše so mi super, posebej plus, deluxe in vintage serije. Pri standard modelih je tremolo čisto neuporaben.

15 Avg 2004, 23:50

Kako bi se razvrstilo po kvaliteti vse fender strate? V smislu od squierja do usa fenderja. Potem so pa še highway pa mexico pa japan, človek postane kar malce zmeden.

16 Avg 2004, 00:19

Bom sel od vrha navzdol

Usa
Custom shop modeli (tudi masterbuilt)
Artist signature custom serije
Relic serije
Am. special
Vintage serije
Special edition serije
Deluxe serije
Signature serije
Classic serije
Standard serije
Highway serije
Nato bo dal japonske strate, nato mehiške, nato japonske squierje, nato kitajske, nato korejske in nazadnje indonezijske.

Sicer fender vse skupaj drugace vrednoti, in tudi polno enih zmesnjav je. Sam dobro poznam deluxe serijo, ki se odlikuje po dobrih materijalih in tendenco po naprednosti, v vintage seriji je zelo odlicen 52' telecaster. Tudi med poznavalci so zelo cenjeni japonski strati (Prav tisti v fender japan narejeni). Cela vrsta kitaristov ima tam signature serije, med drugim tudi Richi Kotzen. Classic serije je vecina mexico, Highwaya se izogibaj ker made in usa nalepko prodajajo, Relici zgledajo kot da bi bili obtolceni (3 razlicne stopnje :lol: )...ko si bos pa kaj bolj na jasnem o specifiki bom pa rad se kaj napisal. Uvoznik Musicmax 2x letno dobi fenderjev bilten Frontline, ki razjasni marsikater pojem. Jaz mam kolekcijo Frontlinov kar na WCju in ko sem zaprt sam Jagstang model pogledam laughard

16 Avg 2004, 21:52

Hehe Jagstang je pa res za posrat:)

No, razmišljam o nakupu 2. električne kitare... ki bo stratocaster. Ampak orenk strat. Denarno pa nebi ravno dal celega premoženja. Rabljen bi bil precej dobra ideja... če je bel bi blo še boljš, sam barva je itak postranska. Uglavnem nekaj na kar bom dal tanke strune ker na mi na cortu domujejo 12ka brušene in kljub temu da so fenomenalne rabim eno stvar na kateri ne bo treba lomit členkov da nardim full note bend:) Pa tremolo bi bil tud fletna stvar, na katero mislim da sm končno pripravljen:)

No pa pojdimo. USA? cene, kaj ga naredi najboljšega, akcija gor v primerjavi z kakšno mehko ibanezko, kaj bi blo dobro bit pozorn, najboljše serije, najslabše serije, plus če se še kaj pomembnega spomniš:)

18 Avg 2004, 14:11

Jst mam pa problem s svojo fender telecaster...
od 15 polja naprej je tok težko igrat, strune so od 15ga polja previsoko, vrat je čisto raven...
pomoje je problem v bridgu :roll:
še slika telecasterce:
http://freeweb.siol.net/matejsu/telecaster2.JPG

18 Avg 2004, 14:20

Nared en closeup s fotoaparatom tak kot da bi vrat z zadnje strani kitare pogledal...(fotkaj od bridgea proti kljunu rahlo pod kotom)

19 Avg 2004, 14:20

Zanyinj napisal/-a:Hehe Jagstang je pa res za posrat:)

Ima pa dober vrat (in roko na srce, to je tudi edina dobra stvar na njej)
Meni osebno je bila všeč oblika :shock:
Tremolo in stikala za zjokat (od žalosti).

13 Sep 2004, 14:23

razmišljam o nakupu tele kitare:

http://www2.bolha.com/index.php/ukaz/bid/izd/901267

predvidevam, da stane 145000 sit, zanima me, v čem je razlika med deluxe stratocasterjem in ali se mi še splača še varčevati in kupiti podobno deluxe, za katero je oglas na tem forumu.

13 Sep 2004, 14:59

razlika je v navijalcih (klasični prot locking schaller), tremolu (oba deluxe le eden ima pop-in ročico, magnetih (klasični proti vintage noisseles), inlayih (klasični proti MOP) in pri nekaterih modelih tudi v lesu trupa

tisti deluxe ki se prodaja, je bil pred kakim mesecem moj. Definitivno ti ga priporočam.

13 Sep 2004, 15:15

Pa ga nisi ti prodajal za ful več, če se prav spominjam za 350000 SIT?

13 Sep 2004, 15:34

imel sem 2 komada, en je bil master built verzija (samo 75 narejenih)

13 Sep 2004, 16:30

Eh...glede na to, da rabim še ojačevalec se bom verjetno odločil kar za cenejšega, pickupe, navijalce in tremolo lahko tako zamenjam, ko bom pri denarju, inlayi so pa nepomembni. Hvala.

13 Sep 2004, 16:47

te razumem glede na to da je se kar razlike v ceni. Zavedaj se pa enega dejstva. Fenderc se ne splaca predelovati ce jih ne mislis imeti do smrti. Dodatki in modifikacije ji namreč zbijajo ceno. Tudi če je potem 5x bolj igralna. Isto velja za vse prestižnejše brand name firme

13 Sep 2004, 17:30

Ja stvar je taka, da si itak želim texas magnete, tremolo in navijalke tako niso najpomembnejši (vsaj zame) in nenadomestljivi pa ne vplivajo na zvok, preprodajati pa ne mislim. 100000 SIT je prevelika razlika za to, kar kitara ponuja (za to že skoraj dobim rabljenega fender lampaša). Pa še rosewood fingerboard mi je bolj pri srcu kot maple.

P.S. Na koliko bi cenil Cimar kopijo Stratocasterja, en magnet je DiMarzio nek vintage, pa to tako menda ni pomembno. Bo to sploh kdo kupil?
Napiši odgovor