*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
246 prispevkov • Stran 16 od 171 ... 13, 14, 15, 16, 17
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4301
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2015, 10:02 

Jaz mam tudi delay pred ampom oz imam 2, dd6 v fx loopu (vključen skoraj vedno), dd7 pa pred ampom in je uporaben predvsem za dolge delaye na cleanu.
 
 
 
 
goran
car na kitar'


Prispevkov: 1772
Pridružen: 06 Nov 2007, 10:00
Kraj: Laško


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2015, 11:06 

Tule je en uporaben video glede grafičnega EQ-ja:



In pa video glede pozicioniranja volume pedala:

 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4803
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2015, 20:16 

Marduk: Se strinjam, da pravil v iskanju zvoka niti ni. Po drugi strani sem pa tudi prepričan, da sam niti slučajno ne bi "metal" denarja za tak amp, kot je Mesa Mark V, če bi vedel, da imam doma pedalboard, ki ga hočem uporabljat... Pedalček ali dva, ne rečem...
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2015, 00:38 

Jah to je pa stvar osebnih preferenc. Tudi jaz nisem kupil ojačevalca ki pač da od sebe zvok ampak mi je bil že v osnovi karakterno blizu... če pa bi po kakem naključju zadel euroloto... kaj je potem en mesa mark V? :D
Dobro, vem da so šanse za to nične, ker ne igram euro lota pa vendar nikoli ne veš kaj ti življenje prinese in če si lahko privoščim mesa mark XXV/vstavi željen ojačevalec ne vem zakaj ne. Manj razumem ljudi, ki forsirajo nekaj ker bi naj bilo dobro :S
Recimo kolega me forsira naj presedlam iz randalla na meso, ker mesa je pa mesa... ampak mene mesa pusti precej ravnodušnega. Naslednje vprašanje na katerega se mi iskreno več ne da odgovarjt je "zakaj te nisi kupo full lampe?"
Zato ker mi hibrid zveni ubijalsko dobro in sheme ter specifikacije na papirju le malo vplivajo na moj sluh. Ja (v osnovi) raje slišim lampaša kot tranzistorca ampak če mi ojačevalec zveni dobro; tut če ne bi imel not nobenega vezja... zakj pa ne?
Kar hočem izpostavit je to, da vsak si kupi tisto kar si lahko privošči in iz tega proba stisnit lasrnim ušesom najbolje, pa če je to mesa mark V z metal zone pedalčkom spredaj in je to to, go for it če imaš sredstva.
Pa tudi priznajmo si, da je veliko lepše igrat in vadit na stvari ki si jih želimo in si jih lahko privoščimo kot pa sanjat o tem kako bi igral če bi imel opremo za 2000€ igrat pa moram na opremo za 200€ ;)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4803
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2015, 20:41 

thumbsup
 
 
 
 
gregor.vrecar
bobnar


Prispevkov: 14
Pridružen: 24 Jan 2014, 14:27

Odgovor Objavljeno: 02 Nov 2015, 16:33 

Hvala vsem za predloge, povezave... (prihranili ste mi ogromno časa)

trenutno sem vezal takole:
kitara -> ABY->tuner->wah->compressor->drive->noise gate->graphic EQ -> AMP input
FXSend -> Volume->ph90->(chorus-flanger-vibrato)->Delay->tremolo -> FXReturn

Probal sem samo na hitro in še ne vem, če je to res to... morda prestavim ph90 ven iz loop-a. (morda volume pred delay) (zadnja opcija da "ukinem" FX loop)

Ali preveč "buffer-ed" pedalov spremeni sound? (tako da ga pojača)
Vse kar je v FX loop-u je precej glasneje (na zadnji treh pedalih ga imam aktiviranega) ...in potem moram zadaj na "send level" zmanjšati jakost.
(mislil sem da "od viška" ne boli, sedaj pa dvomim v to...)
 
 
 
 
furc
reverb fanatik


Prispevkov: 355
Pridružen: 24 Sep 2010, 17:48

Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2016, 17:48 

A obstaja kabel za fx loop ki je kot en in na koncu deljen z dvema jackoma?a se to prodaja?
Bo verjetno še najboljš dva kabla pa z vezicam skup... :)
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 439
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2016, 22:56 

tudi mene zanima če tak kabel obstaja :peace: Drugače pa jaz uporabljam kar tole spiralo za kable, not imam 3 kable, dva za fx loop in enega za footswitch. Kr fajn stvar, tolk da nimaš milijon kablov razmetanih okoli sebe. :lol:

Slika
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1241
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 04 Jan 2016, 23:55 

Po mojem bi ta bil čist ok.
http://www.schulz-kabel.de/en/Manufactured-cables/Audio-cables/GWAS-3.html
Sicer pa vpračajta Diodibuha vam bo več povedal.
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 186
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 00:07 

roxxx napisal/-a:
tudi mene zanima če tak kabel obstaja :peace: Drugače pa jaz uporabljam kar tole spiralo za kable, not imam 3 kable, dva za fx loop in enega za footswitch. Kr fajn stvar, tolk da nimaš milijon kablov razmetanih okoli sebe. :lol:

Slika


Kje se da tole stvar dobit? Ko so kabli not se jo da se vedno lepo zlozit da ne zavzame prevec placa?
Hvala ze vnaprej :peace:
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 439
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 00:37 

Jaz sem kar preko aliexpressa naročil, poceni pa praktično, drugače maš tudi na ebayu, amazonu in podobnih. Ja, vse skupaj je en malo debelejši kabel, ki ga naizi pripraviš, naizi pospraviš, velik je pa pač toliko koliko kablov daš notri (mislim, da se da dobiti različne premere spirale). ;)
 
 
 
 
Crillin
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 695
Pridružen: 26 Feb 2007, 14:41
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 02:28 

a ti misliš insert kabel stereo jack na eni strani in 2 x mono jack na drugi strani
npr

http://www.thomann.de/intl/the_sssnake_ypp2010.htm
http://www.thomann.de/intl/the_sssnake_ypp2230.htm
rock'n'roll is my bible
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 439
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 10:57 

Ne če sem prav razumel ga zanima išče tak kabel. Včeraj sem potem nekaj zgooglal ampak nevem kje bi to lahko nabavil? Da bi bil 1 kabel, v njem pa dve ločeni žili ena za send ena za return. Se da to naredit iz stereo kabla? Bi se lahko ground delil z obema? ;)

Slika
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6035
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 11:00 

Jaz sem kar z vezicami reševal. Enkrat si vzameš čas in jih naštepaš na cca. pol metra. Js sem poleg send return uturil še input kabel za v glavo.
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
furc
reverb fanatik


Prispevkov: 355
Pridružen: 24 Sep 2010, 17:48

Odgovor Objavljeno: 05 Jan 2016, 11:04 

roxxx napisal/-a:
Ne če sem prav razumel ga zanima išče tak kabel. Včeraj sem potem nekaj zgooglal ampak nevem kje bi to lahko nabavil? Da bi bil 1 kabel, v njem pa dve ločeni žili ena za send ena za return. Se da to naredit iz stereo kabla? Bi se lahko ground delil z obema? ;)

Slika


Ja po taki opciji sem spraševal;)
 
 
246 prispevkov • Stran 16 od 171 ... 13, 14, 15, 16, 17
 
 
Pojdi na: