*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
248 prispevkov • Stran 14 od 171 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 21:25 

Huh, to pa z glave ne bi vedel. Naj bojo ušesa tvoj sodnik (če imaš pa še kje kak input meter v obliki lučke, grafa, česarkoli, pa še tisto poglej).
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1599
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 23 Dec 2014, 10:08 

Kul, bom probal. Hvala ti. thumbsup
 
 
 
 
Lord Metal
Uporabniški avatar
bljuz


Prispevkov: 58
Pridružen: 01 Jun 2014, 17:10

 
 
 
 
MarkiMar
bobnar


Prispevkov: 27
Pridružen: 26 Mar 2012, 11:48

Odgovor Objavljeno: 22 Maj 2015, 14:43 

Jow! Sem si prebral osnove glede vezanja efektov pa me kljub temu zanima vaše mnenje. Uporabljam Engla Powerball, igram metal. Uporabljam sledeče efekte: Boss NS 2, Tuner Korg Pitchblack, Analog Chorus TKI Lazeman, Maxon Od-808. V kratkem dobim še delay. Imam FX loop na ferštu.

Hvala za odgovore.

Lp, Mare
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 22 Maj 2015, 15:54 

Nima ta ojačevalec že v osnovi noise gate?

Ena možnosti: Tuner > Noise Gate (loop: OD > input engla > send engla) > delay > return engla. Balance bi nastavil na 100% wet. Chorus vežeš ali pred ali po noise gate, kakor ti je ljubše.
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 22 Maj 2015, 16:27 

Jaz bi vezal pred amp

    tuner->maxon

in v FX loop

    send-> chorus-> delay -> Return, mix na 100% wet kot rečeno.

Meni osebno chorus pred ampom ne zveni pretirano dobro. Je pa to stvar okusa in ni "pravega" odgovora, probaj in pred ampom in v FX loopu in boš videl kaj ti bolj paše.

Powerball že ima noise gate in po mojem je boljši od BOSS NS-2. Če pa rabiš poleg vgrajenega noise gatea (ki deluje v redu) še en noise gate, pa maš enostavno preveč gaina :)
 
 
 
 
klems
bobnar


Prispevkov: 17
Pridružen: 18 Nov 2013, 19:45
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 16:39 

Vprašanje: kam v verigo efektov vezat acoustic simulator (Boss AC3),
pred ali po equalizerju.. slednji je za drive pedali?

aja feršt nima FX loopa.

hvala vnaprej!

LP
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8976
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 16:53 

Meni je najbolje zvenel, ko sem ga odstranil iz verige in vrgel v smetnjak... :mrgreen:

Šalo na stran, moraš ga imeti prvega v verigi, da pobere najbolj pristen signal iz kitare. Torej kitaro direktno v Boss AC3, potem vse ostalo.
Če želiš bolj manipulirat/obdelovat ton lahko daš na čisto prvo mesto EQ, ampak načeloma je akustični simulator prvi.
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 958
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 17:17 

Leon, zdaj pa iz heca še resno vprašanje :D
Kako potem dobro simulirat akustično kitaro? kako/s čim nadomestit acoustic simulator?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 17:36 

Z električno kitaro, ki ima vgrajen piezo. :mrgreen:
 
 
 
 
Robi Rob
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 557
Pridružen: 14 Apr 2010, 16:50

Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 18:25 

jaz sem imel in probal vse troje:
-boss ac3
-električno s piezom
-elektro-akustiko

boss ac3 se da po mojem mnenju brez problema simulirat kar s kitaro,ki ima single coil opcijo in daš malo več treblea na ampu (pa še manj šuma bo).
električna s piezom je ok, če nastopaš live in rabiš malo chord strumminga, pa potem električne dele. folk v občinstvu itak ne loči :mrgreen:
najboljši sound pa boš dosegel že z vsako elektro-akustiko za 60+eur
Tukaj je prostor za vaš oglas
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 26 Maj 2015, 21:07 

Robi Rob napisal/-a:
jaz sem imel in probal vse troje:
-boss ac3
-električno s piezom
-elektro-akustiko

boss ac3 se da po mojem mnenju brez problema simulirat kar s kitaro,ki ima single coil opcijo in daš malo več treblea na ampu (pa še manj šuma bo).
električna s piezom je ok, če nastopaš live in rabiš malo chord strumminga, pa potem električne dele. folk v občinstvu itak ne loči :mrgreen:
najboljši sound pa boš dosegel že z vsako elektro-akustiko za 60+eur


Tudi tonci ne. ;)
 
 
 
 
klems
bobnar


Prispevkov: 17
Pridružen: 18 Nov 2013, 19:45
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 27 Maj 2015, 10:45 

Leon hvala.. sem racunal na tvoje mnenje glede na to da so tvoji boardi vsaj meni zelo vsecni.. si pa potrdil moje misljenje glede tega da je v vsakem primeru ac pred eq bolje
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8976
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 27 Maj 2015, 12:45 

Ni za kaj, sta pa Robi in Metro že dobro napisala povrh :punk:

Veselo eksperimentiranje in šraufanje želim! :kitarist:
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 958
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 27 Maj 2015, 16:43 

Hmmm... Potem je zame zgolj opcija piezo :)
Nekak ne bi kitare menjaval 3x med komadom :D
 
 
248 prispevkov • Stran 14 od 171 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
 
 
Pojdi na: