*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
248 prispevkov • Stran 13 od 171 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 12 Dec 2014, 13:42 

Ve kdo mogoče, če bi boost pedal v fx loop, bi mi dvignil level glasnosti? Za solote in dele ko hočeš da kitara malo izstopi. Do zdaj sem ponavadi uporabljal EQ čez loop v ta namen pa me zanima če bi booster funkcioniral enako?
 
 
 
 
irenej
živa legenda


Prispevkov: 1694
Pridružen: 03 Apr 2007, 12:23
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 12 Dec 2014, 14:02 

ja bi, načeloma z več clean headrooma kot če bi ga dal pred feršterker
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 12 Dec 2014, 18:50 

Hvala za odgovor, iz tehničnega stališča ne more biti nič narobe? Večkrat sem slišal da v loop naj nebi vezal Overdrive in podobnih zadev vendar bolj modulacijske in podobno, sicer ne vem razloga....je lahko z ampom ali efektom narobe?
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 12 Dec 2014, 21:17 

Narobe nebo nič.

Če maš obični clean boost, je tak:

- pred ampom: boosta moč signala, rezultat tega je več overdriva in verjetno tud nekaj glasnosti ker dobi prva lampa močnejši signal.
- v loopu: tu je rezultat večinoma samo v razlika v glasnosti. Če imaš booster v loopu je približno tako kot če bi mel še en "Master volume", ni isto, je pa podobn efekt.

Če sem kaj pozabil/zajebal, me prosim kdo popravi ampak mislim da bi to moglo bit to.
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1289
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 14 Dec 2014, 18:59 

+1

Z vezavo boosta v loop boš dobil točno tak efekt katerega želiš dobiti.
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 15 Dec 2014, 13:31 

Super! hvala vsem za odgovore ;)
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2014, 11:02 

Jackie napisal/-a:
Narobe nebo nič.

Če maš obični clean boost, je tak:

- pred ampom: boosta moč signala, rezultat tega je več overdriva in verjetno tud nekaj glasnosti ker dobi prva lampa močnejši signal.
- v loopu: tu je rezultat večinoma samo v razlika v glasnosti. Če imaš booster v loopu je približno tako kot če bi mel še en "Master volume", ni isto, je pa podobn efekt.

Če sem kaj pozabil/zajebal, me prosim kdo popravi ampak mislim da bi to moglo bit to.


Lepo si napisal :)
Samo prvi stavek je indijanski. Nebo je modro. Tvoj "Ne bo" pa se piše narazen.
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 958
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2014, 11:58 

laughhard
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2014, 17:57 

Slika
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4382
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2014, 18:44 

Slika :P

PS: dovolj offtopica :mrgreen:
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1599
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 17:09 

Najbrž je bilo že večkrat omenjeno, pa vseeno raje vprašam. :)

Kako nastaviti na sledeči sliki, da bo delay (tc nova repeater) optimalno deloval:

Slika

?

Zaenkrat uporabljam samo ta pedal + footswitch od ojačevalca.

Hvala za pomoč. thumbsup
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 19:07 

Jaz bi dal series, pa low level (pa "in" seveda).
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1599
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 20:10 

Hvala za odgovor. :)

Kaj pa Level? Ali moram to probavati, dokler se mi ne zdi prava jakost?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 20:34 

Če želiš imet origigi zvok iz ojačevalca in zraven še delay (za čistune je to edina opcija), potem parallel. Na TC-ju 100% wet (se pravi, NA FUL), potem pa z mix-om uravnaš dejansko glasnost vzporednega delaya.

Če si želiš stvari bolj poenostavit, kot je predlagal Jackie. V tem primeru level na ful, pa potem v TC-ju nastaviš, koliko dejansko želiš in se lahko še najbrž igraš s preseti.
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1599
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 22 Dec 2014, 20:43 

Hvala za super pojasnitev.
Malce bolj mi je že jasno. :)

Torej parallel...Kar se pa TC-ja tiče - FX level torej na ful, barvo delay-a lahko po mili volji nastavljam in vse ostalo tudi najbrž.

Metropolis, kako pa glede high/low gumba?

Želja je, da bi lahko uporabljal eno nastavitev za oba kanala na ojačevalcu, ker pač RPT-1 shrani samo 1 preset in da bi bila sama glasnost delaya približno enaka na obeh kanalih.
 
 
248 prispevkov • Stran 13 od 171 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
 
 
Pojdi na: