*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
10 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2161
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 28 Feb 2018, 15:20 

Lep pozdrav,

v zadnjem času se spet ukvarjam z home recordingom, in seveda je moj pod že malo zastarel,

Ker ni ravno veliko rabljenih Kemperjev, nov pa pride 1500 e, in bo verjetno s časom vrednost zelo padla (pač sem že dolgo v kitarskem svetu in se konstatno dogaja, nov pod je prišel 500 eur...danes pa je vreden 50, sem skeptičen z nakupom.

Glede na dejstvo da imam 3 dobre tube ampe, s katerimi sem zelo zadovoljen in jih nimam želje prodati,
sem se malo igral z ir kabineti, ki dajejo že kar realen zvok.
Seveda je najboljša rešitev mikrofon ampak nihče ne bo prav zadovoljen, če doma igram na 4x12 ob 22h, zato iščem alternativo.

Se pravi moje vprašanje: ali Kemper ali pa alternativna rešitev Hughes triamp+load+ir.


Zanima me ali kdo poseduje in uporablja sledečo zadevo :
TWO NOTES TORPEDO LIVE (load+ir)

https://www.thomann.de/gb/two_notes_torpedo_live.htm

Two Notes Torpedo Captor (load)

https://www.thomann.de/gb/two_notes_tor ... arch_prv_7

Mooer Radar (ir)

https://www.thomann.de/gb/mooer_radar.h ... r_425324_0

Vsekakor je najcenejša rešitev glede na to da imam ok ojačevalce, captor + radar (360 eur).

Ampak vseeno me zanima vaše mnenje?

Seveda se priporočam tudi če bi lahko karkoli od napisanega lahko prišel poizkusiti!?

Hvala in lp

Uroš




GSM: 041 299 609


Oglasno sporočilo
10.8.2018 VELIKI POLETNI KONCERT UPG ŽALEC
 
 
 
 
paulgibson
terasna legenda


Prispevkov: 129
Pridružen: 02 Jun 2013, 21:29

Odgovor Objavljeno: 01 Mar 2018, 12:47 

Sam se že nekaj časa ukvarjam s podobnim vprašanjem. Za home recording in vaje doma ponavadi uporabljam kar kakšen SW z amp simulacijami (npr. Amplitube), mi gre pa na živce, da se na ampih nabira prah.
Kemper me nekako ne prepriča dovolj, da bi ga kupil, razen tega bi v tem primeru ampi še vedno nabirali prah.

Two Notes Torpedo Live zgleda zanimiva zadeva, ampak vseeno ni poceni. Tretja varianta (Captor + Radar) je zanimiva. Če iščeš opremo samo za recording, po moje Radarja sploh ne rabiš, verjetno namesto njega ahko uporabiš kar zunanjo zvočno kartico in kakšen VST, ki omogoča uporabo IR in load box z line outom. Lahko zvečer ali v naslednjih dneh, če me prehlad ne bo spravil v posteljo, probam z line outom iz THD Hotplate in kakšnim IR VST-jem.
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2161
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 01 Mar 2018, 16:42 

Hello!

No končno somišljenik! :)

Hm probal sem npr tko da sem na podu izklopil speaker sim in šel direkt v zvočno (presonus audiobox) in potem v reaper.....ampak mam latenco pri igranju če je tako...
verjetno rabim drugo zvočno???
(v pcju mam tudi emu 1212...ki pa z win10 ne dela ok - pri recordingu....ampak pustmo to :))

no problem je v tem da hočem igrat na sound ki sem ga v nekem trenutku nastavil in ga posneti old school...

ker sem videl da pretirana uporaba vstjev in igranja z zvokom bolje da ni v moji domeni ker trpi kreativnost

v glavnem thanx for answering

lp
10.8.2018 VELIKI POLETNI KONCERT UPG ŽALEC
 
 
 
 
For
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 692
Pridružen: 16 Mar 2009, 00:54
Kraj: Jesenice


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2018, 02:04 

Ne vem ...mogoče sem kaj spregledal in bom mimo vsekal .....

...kaj pa manjka Yamahi THR10?

Meni je to za snemat in vadit doma odlično. thumbsup
 
 
 
 
kenny
bodoča legenda


Prispevkov: 718
Pridružen: 23 Jun 2008, 12:09
Kraj: Stari trg pri Ložu


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2018, 08:46 

kaj pa izoliran box, recimo kaj takega:
https://www.thomann.de/gb/randall_isolation_12c.htm
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2161
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2018, 13:19 

FOR: bom pogledal to sem pa čisto zgrešil...vidim da ma ir?

KENNY: thanx...ma to bo vseeno preglasno po moje...in verjetno tudi ni volumna...v bistvu iščem amp in a room sound...nekaj da tudi box?


čeprav dejtvo je...da sem sprobal skoraj vse kar se tiče ampov in še vedno mi leži moj stari triamp...pač tak dolg že igram nanj...da je že del moje percepcije zvoka...
zato iščem nekaj komplementarnega...

off:
govoril sem z enim kr hudim producenotom...in pravi da se taprave stvari še vedno snemajo na ampe...
klical sem ga ker je tud sam imel kemperja in mi je vedno dal iskreno mnenje glede vsega :)...
kar se tiče kemperja mi je predlagal izključno, da naredim za resno uporabo, svoje snapshote.

razmišljam tudi nekako tako:
kemper simulira vezje tvoga ampa + sliko boksa in mikrofona

če uporabim svoj amp + ir...sem še vedno bližje realni situaciji...
tako da mislil da bo najbolje da uporabim triamp + torpedo (v katerga naložim ir mojga boksa)?

:)
10.8.2018 VELIKI POLETNI KONCERT UPG ŽALEC
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2018, 22:36 

Pametno vprašanje. Nedolgo nazaj smo to dbatirali ali na Slovenski kitaristi ali na Slovenski kemperaši grupi na FB-ju. Tam sem se tudi sam naučil predvsem tole:

obstajata 2 tipa load boxov. Eni "skinejo" neko krivuljo pitajBogakajtočno powerampa in se potem cel sound obnaša, kot, da bi imel dejansko power amp gor, eni pa tega ne storijo in samo končno stopnjo "odvedejo", da se ne skuri... Prvi so top šit in dragi za popizdit, drugi so cenejši in delujejo isto, kot IR-ji na računalniku (ki so lahko čisto "free").

Drugo varianto sem igral, celo nekaj snemal in ugotovil naslednje: veliko bolj priročno je z mize še preamp pospravit v omaro in še to raje furat digitalno s plugini. Na soundu se ne pozna. Se pa na prostoru na mizi. :mrgreen:

Moje mnenje je torej: zastavi si vprašanje: al se gre all the way v te IR fore, al se gre pa v Kemperja.
Vse je odvisno zgolj in samo od potreb/želja.

Jaz osebno bi na tvojem mestu kupil Kemperja, sprofiliral vse možne sounde svojih rigov in jih nato prodal. :mrgreen:

Pri Kemperju je tako: Kemper naredi snapshot TRENUTNEGA sounda, trenutno obrnjenih gumbov. Saj dopušča možnost tweakanja, ampak odzivnost gumbov ni enaka, kot na ampu. Tudi ne ve K., koliko gumbov ima amp... V praksi to pomeni, da lahko z enim ampom narediš n-profilov. In to je tudi razlog, da K. zaenkrat še ni pri meni. Ko bodo razvili tehnologijo do te mere, da bo sposobna naredit snapshot celotnega ampa z odzivnostjo vseh gumbov vred, potem zame ne bo več dileme... In tisi trenutek bo najbrž tudi pomenil pogreb analognih ferštov.

P.S.: jaz sem tudi govoril in celo delal z več "hudimi" producenti. Niti eden ni imel zle besede o Kemperju, ČISTO VSI so me prepričevali, da naj za Božjo voljo že pustim vso to kitarsko šaro doma... Na netu boš našel ista mnenja svetovnih producentov in kitaristov. Ne plačanih prispevkov, ampak dejanskih posnetkov iz studia... ;)
 
 
 
 
goran
car na kitar'


Prispevkov: 1782
Pridružen: 06 Nov 2007, 10:00
Kraj: Laško


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2018, 12:01 

Razmisli še o Fractal Axe FX varianti.Po mnenju mnogih je boljši od Kemperja,pa tudi boljše efekte ima.Npr. Metallica,Periphery,Animals as Leaders so live vsi na Fractalu,v studiu še zmeraj vsi na lampaše snemajo.Čeprav je tudi opaziti že ponekod premik nazaj na the real deal,Tosin Abasi je šel nazaj na lampaša in uporablja Fractala samo za določene efekte.Tudi Misha Mansoor,ki je dal zdaj svojo signature Peavey glavo ven.Opažam pa,da so se očitno producenti polenili,ker je lažje nek plugin ali pa Kemperja naštimat,kot pa kitarski boks ozvočit in iskat sounde.Sem ravno zadnjič enemu omenil da bi snemal na lampaša in boks,pa mi je začel da je pa potem treba dva mikrofona postavit,pa pazit da ne prideta v fazo,pa ne vem kaj...Pa sej to so ja osnove dela nekega sound engineerja,mislim pa kam smo prišli? :D
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2018, 17:54 

Haha, predzadnja poved. laughhard
Če bo šlo tako naprej, bodo še bolj ostali brez dela. Če maš Kemperja doma, zakaj že bi hodil v studio? icon_e_confused :mrgreen:
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2161
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2018, 09:46 

Hvala za komentarje in ideje :D .

Bom videl v katero smer bom šel. Pač ideja je za čim manj vložka dobiti čimveč...in seveda uporabiti ampe ki jih imam.
(Nič nimam proti direktnemu snemanju...kot sem rekel sem za demote, pa tudi za kake posnetke, brez problemov uporabljal line 6 pod...ampak poskušam iti v korak s časom), nočem pa diplomirati na profilih kemperja ali irov, ker sem ugotovil da z igračkanjem le izgubljam čas :D.

See you
10.8.2018 VELIKI POLETNI KONCERT UPG ŽALEC
 
 
10 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: