*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1943
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2018, 22:39 

Novi Tubescreamer. Gotovo si zasluži svojo temo.

Slika

http://www.ibanez.com/products/u_effect ... fect_id=39

https://www.facebook.com/ibanezguitars/ ... 044947876/

Zdaj si dejansko lahko reče Tubescreamer. Zanimiva moderna tehnologija "lamp" (recimo jim tako zavoljo nostalgičnosti). Všeč mi je, da "papca" tudi 18V. Vsekakor vredno pozornosti.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 484
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2018, 01:15 

Sem razmišljal, kakšna je sploh funkcija teh nutube v samem vezju tube screamerja. Kdor se kaj spozna na elektroniko, ve da tube screamer deluje na osnovi op-amp čipa in diod, torej ni ravno nekih tranzistorjev v vezju, da bi vlekli neke vzporednice. Sprva sem mislil, da so naredili, da tube screamer preprosto udarja v input lampic, kot se sam tube screamer klasično uporabljam, ampak potem ne bi več opravljal svoje funkcije ter nobenega smisla ni za tisto dodatno mix kontrolo. Sem že večkrat brskal po internetu a nikjer našel odgovora ... do pet minut nazaj, ko sem pogledal na ibanezovo stran ... 1facepalm

... in našel tole:
Slika
Zelo zanimivo. Verjetno verzija tube screamerja, ki je ni še nihče naredil. Dejansko so vzeli ven diode, tako da op-amp deluje samo kot clean boost, in potem to peljali v vhod lamp. Da pa ohranijo bistvo tube screamerja (distorziran + nedistorziran zvok združena hkrati) so dodali mix kontrolo in vola!

Mi je pa zanimivo, ker je sedaj že na pol klon. zogaglava
 
 
2 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: