*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
4 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
vrolok
terasna legenda


Prispevkov: 139
Pridružen: 19 Sep 2010, 18:28

Odgovor Objavljeno: 27 Mar 2017, 13:02 

Pozdravljeni mojstri vseh žanrov in vetrov :) Nisem zasledil te teme, če že obstaja se opraščičujem moderatorjem :)

Sem že nekaj letni uporabnik shitload pedalov, me pa že dolgo zanima enota, ki se ji reče Boss Gt 8 :) Včeraj sem jo dobil na sprobo in kljub moji obsežni raziskavi nisem uspel spedenat zadeve tko kokr želim.

Moj problem je sledeč: imam Engl powerball. Hočem ohranit original clean in high gain sound, gt pa bi uporabljal samo kot stomp box enote :) Probal sem vezat zadevo v fx loop ojačevalca in z metodo 4 kablov. Vse dela, samo nimam niti približno pojma, kako shranit presete in jih assignat na določen pedal v določeno banko. Prva banka bi mi bil nek standard mix delaya, chorusa tremola, waha,.... Druga banka pa malo bolj našpičena,... Na sound engla :)

Vesel in hvaležen bom za vsako idejo in mnenje :)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4840
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 27 Mar 2017, 14:36 

Če prav razumem, ti vse fajn dela (sound lepo pride iz Engla v Bossa in nazaj v Engla), samo z "računalnikom" ne znaš delat. Drži?

1. ideja: najdi nekoga, ki to stvar obvlada (v to si se očitno že spustil). Plačaj mu pivo (ali po njegovi tarifi) in je zadeva zaključena. Niti ni nujno, lahko se dogovoriš za nadaljne sodelovanje > pravkar si zaposlil roadie-ja. :)

2. ideja: poglej malo na yt-ju, včasih se najde kak geek, po možnosti iz Azije, ki te stvari v praksi mal posname. chinese

3. ideja: Preberi navodila. Nihče od proizvajalcev takih kompleksnih zadev ne pričakuje, da bomo kitaristi kar s prve kabel vklopili v tapravo luknjo, obrnili 20 knofov in zveneli kot Gilmoure. Tak nivo se pričakuje od bobnarjev. Oh, wait... icon_e_confused

4. ideja: znebi se Bossa in nabavi nekaj, kar je v osnovi namenjeno samo efektom (ker s soundom v osnovi si, kakor si napisal, zadovoljen, in drugega razen "kozmetike" itak ne potrebuješ) - npr. TC G Major ali kaj podobnega. S tem se boš tudi rešil nepotrebnih dolgih špagetov pod nogami, ki ti samo sound pobirajo... Roadie iz 1. ideje ti bo hvaležen. :mrgreen:
 
 
 
 
vrolok
terasna legenda


Prispevkov: 139
Pridružen: 19 Sep 2010, 18:28

Odgovor Objavljeno: 27 Mar 2017, 16:27 

Je tako :) Boss Gt 8 me žuli ravno zaradi tega, ker ima kolega podoben setup, in sem enkrat imel opcijo u živo igrat na to in mi je blo dbest :)

Na yt dejansko nisem najdel nekega pametnega videa( vsaj ne v angleščini), je pa res da zna bit da sm kakega sfalil :)

Tko, roadie že zdej ni zadovoljen z mano, tko da ga ne bom nič več obremenjeval haha :) Navodila pa berem as we speak :)


V glavnem, hvala za reply! :)
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1655
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 28 Mar 2017, 14:26 

Verjetno bi moral povezati tudi relejske izhode GT8-ke na powerball, da bi ob preklopu na GT8 preklapljalo tudi kanale Engla.
Potem si narediš preset npr. za clean, ki ti preklopi Engla na clean kanal, hkrati pa imaš chorus, compressor, ..., na GT8.
 
 
4 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: