*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
36 prispevkov • Stran 1 od 31, 2, 3
 
 
jure
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 228
Pridružen: 07 Mar 2005, 13:41

Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 18:28 

Torej, zanima me, kako prepoznas true bypass efekt.
Če ima DPDT stikalo, ali to pomeni da je true bypass (npr. Proco Rat, TurboRat)?

Hvala ze vnaprej :D
 
 
 
 
pissdrunx
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 2863
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:32
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 18:55 

Nope, true bypass je lahko če ma 3DPDT stikalo, ki se na zunaj ne razlikuje od DPDT. Na videz ne morš prepoznat, tisti ko pa majo bojo pa sigurno meli na vlko napisano :D Rat-i nimajo, sicer pa to ni draga predelava, stikalo ene 3k, pa par žičk pa je.
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 19:04 

kako pa bi multiefekt predelal v True bypass?
tezko ne :)
 
 
 
 
Troy
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 517
Pridružen: 14 Avg 2004, 19:17

Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 19:29 

Vedno sem mislil da true bypass prepoznaš po temu da se kitara sliši ko je efekt ugasnjen in brez baterije oziroma napajanja. Čez mojega rat-a se sliš ko je ugasnjen pa brez napajanja, medtem ko se skoz tube screamerja ts808 pri isti fori ne sliš. Naj me nekdo popravi, verjetno se motim...
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 19:43 

Troy, avatarji do velikosti 49x49!
 
 
 
 
Troy
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 517
Pridružen: 14 Avg 2004, 19:17

Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 20:18 

Urejeno. 8)

Bipo, kakšno mnenje glede true bypass stikal? Zdej bi pa res rad zvedu za kaj se sploh gre. Dvomim da tisto kar sem zgoraj napisal drži. :roll:
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 21:39 

Troy napisal/-a:
Urejeno. 8)

Bipo, kakšno mnenje glede true bypass stikal? Zdej bi pa res rad zvedu za kaj se sploh gre. Dvomim da tisto kar sem zgoraj napisal drži. :roll:

Poslušaj razliko med zvokom ko imaš kitaro direkt vklopljeno v feršt in zvokom, ko je vmes med kitaro in ferštom izklopljen efekt. Eni efekti poberejo veliko visokih tonov in popolnoma zadušijo zvok ko NISO prižgani. Za takega je po mojem opcija ali true bypass ali pa bit brez (ene efekte je težko predelati v true bypass - npr. BOSS pedale). Drugi zvoka ne spremenijo znatno ali pa te sprememba ne moti. Pri teh se po mojem ne splača matrat.
Obstaja še ena možnost, to je switcher s katerim lahko do feršta za signal izbereš eno od dveh (večih) poti, ena je direkt kabel, druga pa ima vmes postavljen efekt (najbolje stalno prižgan).
 
 
 
 
trip
terasna legenda


Prispevkov: 125
Pridružen: 20 Jan 2005, 22:51

Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2006, 22:52 

Bipo Larni napisal/-a:
Obstaja še ena možnost, to je switcher s katerim lahko do feršta za signal izbereš eno od dveh (veèih) poti, ena je direkt kabel, druga pa ima vmes postavljen efekt (najbolje stalno prižgan).

a switch ti ne pobere nic signala? (btw, sej to mislis take in podobne zadeve --> http://www.bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=47 ?)
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 07:37 

Za Bossove ne vem. Probaj se raje z Willijem Pimpom in Mr. Mojotom zmenit da ti kakega naredita. Njuni switcherji ziher ne poberejo signala (mogoče ti bosta pa znala predlagat še kako boljšo varijanto, ker se na te zadeve spoznata bolje od mene).
 
 
 
 
Nazgul
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1305
Pridružen: 16 Okt 2005, 15:09
Kraj: MS/LJ


Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 15:03 

Bipo Larni napisal/-a:
Poslušaj razliko med zvokom ko imaš kitaro direkt vklopljeno v feršt in zvokom, ko je vmes med kitaro in ferštom izklopljen efekt. Eni efekti poberejo veliko visokih tonov in popolnoma zadušijo zvok ko NISO prižgani. Za takega je po mojem opcija ali true bypass ali pa bit brez (ene efekte je težko predelati v true bypass - npr. BOSS pedale). Drugi zvoka ne spremenijo znatno ali pa te sprememba ne moti. Pri teh se po mojem ne splača matrat.


sem opazil da mi metal zone spremeni zvok :D. kaj pa je tisti "level swtich" ki ga imam na ojačevalcu na effects loopu? Ima dve možnosti - LINE ali pa INST. Nažalost mi manjka en kabel, da bi sam preizkusil in ugotovil kaj naredi :oops:. Je možno da bi ta switch naredil effect v true bypass?
Get the best - f*ck the rest! Jackson Guitars
 
 
 
 
pissdrunx
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 2863
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:32
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 15:30 

Je ja, samo ponavadi se drive efekti ne obnesejo tak dobor v loopih ko v normalni verigi. Probaj pa vseeno, mogoče zi bo pa odgovarjalo.
 
 
 
 
Mr Mojo
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 480
Pridružen: 09 Jan 2005, 20:20

Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 18:22 

pissdrunx napisal/-a:
Je ja, samo ponavadi se drive efekti ne obnesejo tak dobor v loopih ko v normalni verigi. Probaj pa vseeno, mogoèe zi bo pa odgovarjalo.


V loopih na ferstih, kjer signal pride nazaj v power stage verjetno res ne. To je bolj plac za "kozmetiko" - choruse, flangerje in podobno.
Ne predstavljam si, kako bi send/return loop na ferstu sploh predelal v true bypass. Prva predpostavka je, da imas switch, s katerim lahko ta loop vklopis in izklopis, tega pa se nisem videl (ne recem pa, da ne obstaja).

Druga stvar je pa narest true bypass loop pred preampom ("v normalni verigi"), to naredis z enim simpl true bypass send return pedalckom. Cijena? Sitnica ;)
To, kar rabis, je podobno temu:
http://www.analogman.com/switchbox/index.htm

Jaz na primer uporabljam tega:
http://www.analogman.com/switchbox/bypass-ab2.jpg
Loop za bypassat vse efekte, oz. poslat signal direkt v ferst, A/B switch pa zato, da ne rabim imet tunerja v verigi, ampak s switchem posljem signal samo v tuner.
 
 
 
 
Borut
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 9580
Pridružen: 13 Avg 2004, 09:20

Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 18:26 

moj bivsi VHT Pitbull je imel footswitchable fx-loop
 
 
 
 
trip
terasna legenda


Prispevkov: 125
Pridružen: 20 Jan 2005, 22:51

Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 18:31 

se pravi mas takole prblizno, ce prav razumem:
kitara --> analogman switch --> tu gre pa pol naprej iz switcha:
1. kabl sam za tuner
2. kabl za celo verigo efektov
3. kabl iz switcha v amp.

med 1. in 2. kablom izbiras pri A/B; za celoten obhod(brez efektov) in pa za celoten prehod(z efekti) pa na ON/OFF ? je to priblizno tako?

kolk stane ta stvar pri analogmanu s postnino? pa na kak nacin se placa?

hvala, lp!
 
 
 
 
pissdrunx
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 2863
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:32
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2006, 19:13 

Mr Mojo napisal/-a:
Ne predstavljam si, kako bi send/return loop na ferstu sploh predelal v true bypass.


Verjetno je blo mišleno tak, saj jaz sn tak razumel, da z loopom nardiš true by pass---kao da pač ta efekt ni pol v verigi od kitare pa do feršterkerja.
 
 
36 prispevkov • Stran 1 od 31, 2, 3
 
 
Pojdi na: