*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
5 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2016, 20:27 

A je kdo že imel težavo, da ko odpre potenciometer do konca, efekt ne dela več v redu?
Kakorkoli nato nastaviš na potenciometer in/ali stikalo, efekt ne dela več?
Dokler ga ne ugasneš, itd...
 
 
 
 
Easy_Rider
kitarski heroj


Prispevkov: 1025
Pridružen: 28 Apr 2010, 12:06

Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2016, 20:29 

Ko je meni delalo tako je bil prešvoh napajalnik, pedal je bil ok napajalnik pa prešvoh in je kar pok nardilo in skloplo pedal.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2016, 20:48 

Sicer hvala za odgovor, ampak očitno nisi prebral mojega vprašanja. Vsaj ne točno.
Ne govorim o poku. Napajalnik je Trex fueltank. Sprobal sem tudi z drugim napajalnikom.

Ko odprem potenciometer na cca. 90%, pride do popačenja oz. "distorziranja" signala.
Potem lahko potenciometer odpiram ali zapiram kolikor hočem in ni nobenega odziva več od efekta.
Signal gre skozi, samo phaser efekta ni več.

Če nato izklopim efekt in dam potenciometer na 50%, zadeva spet dela.
Kot rečeno, to se pojavi samo, če potenciometer odprem prek 90%.
 
 
 
 
Easy_Rider
kitarski heroj


Prispevkov: 1025
Pridružen: 28 Apr 2010, 12:06

Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2016, 20:53 

Nazadnje, ko sem oz je imel kolega tak problem da mu je sklopilo efekt oz je delay prav tako pačilo nekaj v tri krasne je bil kriv napajalnik.

Si poskušal priklopiti efekt na drugo luknjo od napajalnika tisto, ki ima več miliamperov?
Si poskusil z drugim napajalnikom? Baterijo? Adapterjem?
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
Slin
Slin


Prispevkov: 8908
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 11 Sep 2016, 17:08 

Meni se tole bere kot pokvarjen potenciometer, ki v zadnjem delu hoda "crkne" in vezje le še boosta signal brez upornosti pota vmes, vezje pa ga ne procesira. Priporočam menjavo pota ali obisk pri serviserju (Carič, TRM Audio Medvode, JamItFX).
 
 
5 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: