*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
41 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1640
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2016, 14:09 

Tale boss switcher/looper je zanimiv tudi z vidika tega, da je MIDI kontroler, in če sem pravilno videl, lahko vežeš efekte/loope tudi paralelno, pa CC ukaze podpira.
Zelo zanimivo.
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1262
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2016, 15:01 

Definitivno boss za denar največ ponuja! Še ena prednost ki mi ni bila zanemarljiva da lahko poimenuješ shranjene presete in točno veš v kateri banki si. Tega G2 nima pa tudi če želiš menjat banke mislim da je potrebno pri Gigrigu dokupit.

Me prav zanima kako boš sestavil board poročaj kako bo šlo z programiranjem. Jaz nisem imel pojma o MIDI programiranju pa sem na hitro osvojil GCX in Ground control pa je verjetno precej bolj komplicirano

:kitarist:
 
 
 
 
doromir
one man band


Prispevkov: 54
Pridružen: 13 Jul 2009, 22:41

Odgovor Objavljeno: 15 Sep 2017, 21:34 

Zdravo, malo raziskujem te ABY switche, pa vidim da lahko pogosto nastane problem z ground loopom, ogromno noisa itd., če iz njega pelješ eno kitaro v dva različna ojačevalca. A obstaja kakšna boljša varianta, oz. kak switch, ki teh težav nima?
Če iz switcha pelješ v dva različna kanala istega ojačevalca, potem teh problemov verjetno ni? Meni je v bistvu bolj pomembno, da lahko kitaro igram skozi dva različna pedalboarda magari v en feršt, kot pa v dva ojačevalca, bi pa vseeno kdaj rad imel tudi to možnost dveh ferštov, če se ponudi prilika.

Btw, ali lahko podobni problemi z noisom nastajajo tudi, če gre kitara iz switcha skozi dva pedalboarda v en feršt (kljub temu, da pedalboarda sama po sebi ne delata noisa)?

Hvala za odgovore,
electro noob :mrgreen:
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4834
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2017, 16:36 

Jaz imam Radial-a, ki ima knofe gor za faze obračat, pa še neko finto v tem stilu (prekopirano z njihove strani):
On-board transformer to eliminate hum & buzz
180° polarity reverse to phase-match amps

Sicer ne uporabljam tako, kot bi ti (jaz razdelim kitarski signal: en konec v feršt, drugi v DI in v PA), vendar me je v veliko "hrupnih oz. šumečih" situacijah rešil kakšen knof na tem pedalu.

Slika
 
 
 
 
doromir
one man band


Prispevkov: 54
Pridružen: 13 Jul 2009, 22:41

Odgovor Objavljeno: 18 Sep 2017, 13:17 

To je zgleda to kar rabim, hvala :)
 
 
 
 
protein
Uporabniški avatar
doniral2009
doniral2009


Prispevkov: 569
Pridružen: 02 Jun 2008, 09:04
Kraj: Kranj


Odgovor Objavljeno: 30 Avg 2018, 13:51 

Ok, kdo uporablja Boss ES-8? Pa da ni glih v medenih tednih,ampak ima že nekaj več kilometrine za sabo?
Powered by Bogner
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1262
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 30 Avg 2018, 13:59 

Jaz ga uporabljam dve leti upam da lahko kaj pomagam,...
 
 
 
 
protein
Uporabniški avatar
doniral2009
doniral2009


Prispevkov: 569
Pridružen: 02 Jun 2008, 09:04
Kraj: Kranj


Odgovor Objavljeno: 30 Avg 2018, 14:15 

Zanima me,kako je z:
a.) stereoefekt recimo v zadnjih dveh opcijah=stereo in,stereo out ali pa stereo in, mono out...plan imam Neunaber Expanse in Strymon Timeline vezat v FX loop
b.) je volume pedal potreben za FX loop sploh še potem, glede na to,da ima opcijo vhodne in izhodne glasnosti=če bi si naredil dve enaki nastavitvi,ena normalna glasnost, drugač pa malo +dB, potem bi imel volume za swell
c.) se lahko tuner res uporablja za tap tempo? gledam da bi vse krmilil preko Midija (tudi za Neunaber ima Disaster Area svoj vmesnik)
d.)koliko je tale Boss fuzz friendly? kolikor vidim, lahko dam na true bypass (imam One Control Baltic fuzz)
e.)Je kul dat delay v paralelo z reverbom?
f.)Kolikor vidim, je ločen lahko vhodni signal in potem FX loop, samo moraš potem povsod programirati "v", da ločiš, kateri je kateri
Powered by Bogner
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1262
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 30 Avg 2018, 15:27 

Tule dobiš veliko uporabnih informacij:
https://www.boss.info/us/promos/es-8_deep_dive/#a3

a.) stereoefekt recimo v zadnjih dveh opcijah=stereo in,stereo out ali pa stereo in, mono out...plan imam Neunaber Expanse in Strymon Timeline vezat v FX loop
Nobenega problema sicer, sam ne uporabljam stereo efektov ampak sem sprobal na 2 ampa in je super delalo. Ampak nisem preiskusil stereo efekte v loopu 2 ampov.

b.) je volume pedal potreben za FX loop sploh še potem, glede na to,da ima opcijo vhodne in izhodne glasnosti=če bi si naredil dve enaki nastavitvi,ena normalna glasnost, drugač pa malo +dB, potem bi imel volume za swell
Mislim da ne jaz tudi uporabljam različne glasnosti patchov, in ti potem ostane pedal za swell

c.) se lahko tuner res uporablja za tap tempo? gledam da bi vse krmilil preko Midija (tudi za Neunaber ima Disaster Area svoj vmesnik)
Mislim da se da prav vsak switch sprogramirat za tap tempo.

d.)koliko je tale Boss fuzz friendly? kolikor vidim, lahko dam na true bypass (imam One Control Baltic fuzz)
Sem uporabljal več različnih fuzzov in vsi so delali OK, za večino je potrebno izklopit input buffer in klopit Out buffer

e.)Je kul dat delay v paralelo z reverbom?
Je potrebno preizkusit , od začetka sem se igral in poizkusil ampak sedaj je vse lepo zaporedno.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2346
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 30 Avg 2018, 16:11 

na FB imaš tudi skupino ES-5 & ES-8 users...

jaz imam en Fuzz MJM London FUZZ v loop-u (obvezno izklopit input buffer) en fuzz (thundertomate) imam pa pred inputom če izklopiš buffer nisem opazil razlike ali je pred ali v loop-u.

osebno imam rad kompresor v nekaterih presetih paralelno, ker gre del čistega signala naprej in bolj ohraniš karakter kitare pa tudi drive se drugače obnaša z paral. komprersorjem, uporabno je tudi chorus in paralelno drive za kak 80s sound, reverb in delay imam zaporedno.

na switche lahko sprogramiraš karkoli

https://www.boss.info/us/promos/es-8_deep_dive/#a7


jaz imam banke narejene za različne ojačevalce, preseti 1-6 v banki so zvoki, 7 in 8 pa ch. switch, reverb on / off , tremolo, odvisno od amp-a...
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
protein
Uporabniški avatar
doniral2009
doniral2009


Prispevkov: 569
Pridružen: 02 Jun 2008, 09:04
Kraj: Kranj


Odgovor Objavljeno: 01 Sep 2018, 14:34 

Hvala obema za izčrpno poročilo kako in kaj...
Zanimalo me, če bi se dalo recimo timeline priklopit v stereo sistem,pa preko enega ampa zapeljat,tega nikjer ne najdem...
Glede na to,da imam xotic wah na poti domov,ga bom na koncu najbrž vezal pred sam ES-8, ko bo čas za to, pa v prvi loop fuzz...Očitno bo treba it v zgodbo z Novo 32, ker na 18-ko ga itak ne spravim,24-ka je malo mala za wah+lehle volume, tako da mi ne preostane drugega kot 32, pa potem še midi switcher za bognerja,da bom zasedel enako prostora na tleh, kot če imam Novo 18+channel switcher za amp...
Powered by Bogner
 
 
41 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3
 
 
Pojdi na: