*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
35 prispevkov • Stran 2 od 31, 2, 3
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2016, 09:40 

Trenutno na "večjem" uporabljam Chameleon-a & PP2+ in ni nikakršnjih problemov.
Tudi kar gledam na TGP, je dosti ljudi, ki imajo več napajalnikov in ni videt, da bi imeli težave.
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2016, 21:27 

G2 vseeno še ne ponuja menjavanja vrstnega reda efektov - odgovor z njihove strani: "Unfortunately we can currently only move a single mono loop (loops 1-8) per normal preset. "

Tale tabela je zanimiva:

Slika

http://i.imgur.com/eCZKeIG.jpg
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2016, 21:52 

ja točno tu se lepo vidi (čeprav je tako majhen fond da komaj preberem laughhard ) boss nudi vse kar ima RJM ki je 2x dražji....sem pa ravno danes poslal mail na strymon če je možno z es-8 ext ctl vklapljati favorite funkcijo na njihovih pedalih pa sem dobil odgovor:

It may be possible to control the Favorite functions of our pedals with the jacks of the ES-8, however, we do not have one to test this out. I have heard from other customers that they have used the SEND jacks of some loop switchers for this functionality, however, we do not have the details on their setup. I would give it a try to see how it works for you.

tako da če reši še to je še dodaten + ima pa seveda paralelni loop ki je čista zmaga, sploh za kombinacijo drive pedalov z kompresorjem....ter 2 interna mixerja in možnost spreminjanja zaporedja efektov za vsak preset, kar ti daje ogromno možnosti...tako da zaenkrat je ES-8 prva izbira...

tole bo zanimiv projekt :)

verjetno bom pa prodal power plus 2 in vzel njihov napajalnik mondo ki bi potem napajal vse efekte in še ES-8 :punk: tako da gre na board samo en električni priključek...
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 09 Jun 2016, 06:56 

Pod sliko je link do "malce" večje slike. :)

Mene pri ES8 moti, da ima samo 8 loopov. Da bi jih imel 10 + tuner, bi bilo pa idealno.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 09 Jun 2016, 11:16 

je res je 8+1 je minimum če hočeš imeti vse poštimano... sem pa naredil kompromis pri dveh pedalih ki ju najmanj uporabljam in bosta v enem loopu oz bo stalno prižgan tisti ki je več v uporabi, wah je pa tako spredaj, ampak če pogledaš tabelo jih je zelo malo z 10 loopi :?
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 09 Jun 2016, 11:35 

na žalost je tako ja. sej, drugo leto bo sigurno na voljo ravno tak switcher, da bo imel 10 loopov in možnost menjavanja vrstnega reda + serial/parallel,... :)
ubistvu dobra ideja, bom tudi sam razmislil o takšni kombinaciji. pa mondo je tudi kar mikaven. ubistvu eden redkih, ki ima 12 izoliranih izhodov.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 11:44 

dodal sem še GLab midi 4 http://www.glab.com.pl/midi_4xloop_en , ker lahko es-8 preko midija upravlja kar koli sem dodal še ta 4x loop tako je skupaj 12 loopov+ volume več pa niti slučajno ne rabim :lol:

je pa es-8 sedaj ko sem ga naštudiral res verjetno eden najbolj naprednih kontrolerjev, imaš možnost spreminjat zaporedja efektov, parallel mix dveh pedalov, na ctr in bom vezal 1x expression pedal in 1x favorite switch za strymona tako bom lahko v enem presetu uporabljal favorite setting na strymon flintu ali el capistanu na drugem pa poljublno spreminjal kateri koli parameter na efektu :punk: ima carry over funckijo se pravi lahko ko prestaviš preset delay ali reverb še izvenita na drugem presetu medtem ko na novem ni več efekta ipd...top šit nadcar
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 12:31 

končna postavitev bo nekaj takega, maleko, deco, wah in tech 21 bodo drugi efekti te sem dal samo zaradi postavitve ker pedaltrain nima pravih v bazi slik...mondo napajalnik in g-lab midi 4 bosta pa pod boardom ker je dovolj prostora...


Slika
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 12:58 

Divje. :kitarist:

Glede napajalnika, kaj pa porečeš na Cioks Ciokolate?
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 13:13 

Huda zadeva bo to :D Edino kar js osebno preferiram, je da se lahko "možgane" midi looperja prestavi v rack, tako da imas dejansko odspredaj samo pedalo, wah, volume, in tuner, vse ostalo pa je ozadaj v racku , do bi zame blo se boljše :) Zato pa imam Glab gsc, in še en dodaten midi looper v racku Advance LS42. Drugače bo pa to sigurno odličen set up, ki ti bo odlično koristil thumbsup thumbsup
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 13:36 

Ja ves rig je zasnovan tako da lahko igras samo kitara direktno v amp v naslednjem trenutku pa z vsemi efekti ce je potrebno. Predvsem je velik plus programiranja in opcije z es-8 tako da lahko resnicno izkoristis potencial efektov sploh strymonov ki imajo exp in favorite opcjo...

Osebno imam pedale rajsi pred sabo in lahko obrnes kak gumb ce je potrebno kot skrite nekje v racku, pa se tortuga ima opcijo chorus/vibrato, straymon ima tap tempo itd tako da je bolje imeti efekte pri sebi...pa se vedno sem uspel spravit celo cudo na pedaltrain classic pro dimenzije 81cm x40cm tako da je cisto ok...

Cioks je ql celo zmoglivejsi od monda samo motijo me njihovi rca vtici za kable 1facepalm sem pa do sedaj izredno zadovoljen z voodoo lab napajlniki in mislim da bo mondo enako dober...
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 20:32 

Vprašal sem zato, ker se da Cioks-a dobiti za manj €. :)

Me prav zanima končen izgled tvojega boarda. Objavi, ko boš imel in poročaj, če te bo volja. Imaš pa hud koncept. thumbsup
Jaz imam malce odpora do Boss izdelkov in bom mogoče še malo počakal...G2 mi ne da miru, upam da bodo popedenali to menjavanje loop-ov v kratkem.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 444
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 12 Jun 2016, 22:26 

A je to to kar vsi čakate?



Kolikor vem ima G2 že nekaj časa možnost preklaplanja zaporedja (razen stereo efektov).

Drugače pa zanimivo da v Sloveniji kdo dejansko uporablja te velike looperje. 1pokovka
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2016, 06:45 

Zaenkrat 1 loop (1-8) lahko prestavljaš / preset.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2016, 08:34 

tudi jaz nisem ljubitelj bossovih pedalov so pa znani po svoji trpežnosti in glede na to koliko jih je v obtoku se jih zelo malo pokvari... kolikor sem študiral vse opcije je trenutno to najboljši price/performance looper switcher na trgu, je pa res malo bolj zajeban za programirat kot G2....bomo videli kako bo v praksi icon_e_smile ko bo gotovo bom napisal kako zadeva špila slinslin
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
35 prispevkov • Stran 2 od 31, 2, 3
 
 
Pojdi na: