*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
35 prispevkov • Stran 1 od 31, 2, 3
 
 
Oz
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 532
Pridružen: 14 Avg 2004, 21:09
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Apr 2016, 09:27 

Zanima me, kaj uporabljate od looperjev/switcherjev? Iščem nekaj, kar bi mi omogočilo preklapljanje med 5-6 efekti, pa da lahko postavljam določene pedalčke pred ampom in druge v loop (4 cable method). Poleg tega bi pa potreboval v isti enoti še shranjevanje različnih presetov pedalčkov in istočasno v teh presetih shranjevanje in pošiljanje MIDI kontrol na tiste pedalčke, ki omogočajo MIDI (npr. delay time ipd).

Vem, da na trgu obstajajo rešitve, kot so npr. G-Lab, Superswitcher (na žalost ni več na voljo), Boss (zelo drag), ampak mene zanima, kaj ste osebno sprobali in kaj v praksi deluje?
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 08 Apr 2016, 13:49 

Kaj od tega...

Rocktron Patchmate
RJM Effects Gizmo
RFC Patchwork
Advance tube technology http://www.mercatinomusicale.com/mm/a_a ... 26823.html
Brunetti Matrix Midi switcher
...
Pa si malo poglej. ;)
Niso pa to poceni zadeve, tega se pa, verjetno, zavedaš. :D
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1255
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 08 Apr 2016, 15:07 

Uporabljam Voodoo lab gcx in ground control pro, Super zadeva!
Trenutno mi služi kot:
-looper 4 pedalčki,
-ABY switch med dvema ojačevalcema,
-Switch clean/OD in boost ON/OFF.
-midi kontroler za menjavo presetov, hot switch tap tempo in exp pedal na Eventide H9 in presetov na G majorju ki je v Loopu ampa.

Prednost je ta da ni pod nogami kablov, en midi kabel in signal kabel in to je to, in totalna kontrola nad kompletnim rigom. Sicer ni poceni zadeva ampak meni odtehta.

Drugače tu imaš ogromno variant http://www.loopersparadise.de/
 
 
 
 
Crillin
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 695
Pridružen: 26 Feb 2007, 14:41
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 08 Apr 2016, 22:07 

imaš joyo ali pa od harley bentona ugodno
http://www.thomann.de/intl/harley_benton_fxl8_pro.htm
imaš še hujše modele od joyota ene 3je obstajajo vse skupaj
rock'n'roll is my bible
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 09 Apr 2016, 17:21 

j. napisal/-a:
Uporabljam Voodoo lab gcx in ground control pro, Super zadeva!
Trenutno mi služi kot:
-looper 4 pedalčki,
-ABY switch med dvema ojačevalcema,
-Switch clean/OD in boost ON/OFF.
-midi kontroler za menjavo presetov, hot switch tap tempo in exp pedal na Eventide H9 in presetov na G majorju ki je v Loopu ampa.

Prednost je ta da ni pod nogami kablov, en midi kabel in signal kabel in to je to, in totalna kontrola nad kompletnim rigom. Sicer ni poceni zadeva ampak meni odtehta.

Drugače tu imaš ogromno variant http://www.loopersparadise.de/
A si mogoče, kdaj, primerjal Ground Control Pro z Rocktron All Access?
 
 
 
 
Oz
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 532
Pridružen: 14 Avg 2004, 21:09
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 18 Apr 2016, 19:26 

Hvala vsem za predloge. Kolikor sem ponavadi proti Bentonom, moram rečt, da zgleda tale njihov preklopnik zanimiva zadeva (predvsem glede na to, koliko stanejo podobni switcherji od konkurence). Če bo še koga zanimal, je tole tudi dober value - Musicom EFX lite 62M.

http://www.loopersparadise.de/en/pro.php?p=1297
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 06 Jun 2016, 18:23 

ima kdo izkušnje s tem looperjem?

http://www.glab.com.pl/gsc-3_en
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 188
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 06 Jun 2016, 20:40 

kitaramoz napisal/-a:
ima kdo izkušnje s tem looperjem?

http://www.glab.com.pl/gsc-3_en


Jaz imam nekaj takega, sicer ne gsc3 ali gsc2, imam pa gsc1, ki je ubistvu ista zadeva, samo da ima manj bankov in manj presetov, in ima samo 4 loope... Je pa odlicna zadeva, kar se tice programiranja zelo zelo enostave, če si preberes tiste 5 strani v prirocniku, poštekaš takoj kako se zadeava programira. Napajanje za efekte je tudi ok. Všeč mi je ker ima tuner out. Narejen je trpezno... ubistvu ce te kaj bolj konkretno zanima prasaj, težko use tako iz glave povem :mrgreen:
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 06 Jun 2016, 20:56 

hvala, G-lab drugače poznam in vem da ima dobre produkte, mogoče imam pomisleke da ima samo 6 loopov najraje bi imel vsak pedal v svojem loopu tako da lahko potem vse kombinacije upravljaš iz same naprave :? je pa velik + vgrajen power supply ker tako ne bom rabil še enega dodatnega napajalnika...

a je usb izhod tudi za programiranje ali samo za posodobitev softwara?

drugače pa gledam še tega

http://www.loopersparadise.de/de/index.php?p=878


samo tu moram pa dodat še en vooodo lab power plus 2 pa je še 200E zraven... 1facepalm
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 188
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 06 Jun 2016, 22:42 

Hmmm za USB nimam pojma, ker moj ga nima, preberi manual... Drugace pa ima G lab precej poceni samo midi looperje, po 2 ali pa po 4 loope, ki ce se ne motim imajo tudi napajanje, prav tako kot pedala. Pa bi si mogoce ta loop lahko dodal, namesto Crocodila tail loopa in voodulaba, ker te pač pride mislim da ceneje (?). Niso niti veliki teji loopi tako da ga imas kar v pealboardu, po želji pa tudi na ojacevalcu ali racku... Kolko loopov bi pa rabu? A ti gre vse direkt, al ti gre tudi kaj v send/return? :)

http://www.glab.com.pl/midi_4xloop_en

EDIT: midi looper nima napajanja, pardon nenene Tako da mores pretehtat kaj se ti bolj splaca.... Js sm tudi presalatal na ta sistem z looperjemn morem rect da je majka, en gumb kliknes in se prizge use, amp, efekt, svašta haha :D Imam pa tudi en looper v racku na ampu....
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 06 Jun 2016, 23:25 

ja tale midi loop lepo razširi zadevo samo zopet rabi skoraj 1A toka na 9 voltih se pravi imaš spet en adapter za njega več....GSC3 je super ker ima napajanje za 6 efektov tako imam v kombinaciji z Voodoo lab napajalnikom 14 izhodov (več kot rabim) trenutno sem na 10 efektih, načeloma bi z lahkoto bil brez kakšnega pedala ampak vsi imajo v določenem trenutku kaj posebnega in bi ostal na tej konfiguraciji, sploh ker bom šel na eno kanalni amp se pravi bo vse šlo preko clean kanala in je fajn imeti kak drive in fuzz več za dodatne kombinacije...trenutno še imam dvokalni amp in delay, reverb, modulacijo in volume pedal v loopu ampak bo kmalu vse direktno v input...

po velikosti mi najbolj ustreza one control po funkcijah pa G-lab...

pri takšnem boardu je looper skoraj nuja ker samo tako lahko izkoristiš potencial boarda hrati pa nisi akrobat pri pretikanju ampak samo pohodiš en gumb in je to to nadcar
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
j.
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1255
Pridružen: 14 Sep 2004, 23:50

Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2016, 09:20 

Ker sem nekaj časa nazaj razmišljal da bi si umislil en tak floor switcher sem precej prebral zadev in za moj okus je bil zmagovalec Boss ES8 sicer malo dražji kot g-lab in one control ampak mislim da tudi ponudi precej več. Ima 10 loopov, vrstni red efektov v vsakem presetu lahko poljubno menjaš kar je velik +. Imaš 8 presetov pa super funkcija ko pritisneš en gumb imaš takoj instant accses se pravi konrolo nad vsakim loopom, ima 2 Outa katera lahko poljubno mixaš output, lahko prestavljaš efekte vzporedno, zaporedno, prestavljaš volume pedal na katero koli mesto v verigi,...
vseeno sem ostal na Voodoo lab gcx+ ground conrol, sicer manj možnosti ampak je prednost ta da ni preveč kablov pod nogami.
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1591
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2016, 09:42 

Gigrig G2 ima tudi možnost menjavanja vrstnega reda efektov na preset, se mi zdi izrednega pomena ta funkcija. :) Je pa G2 nesramno drag v primerjavi z ostalimi.
Še kak looper/switcher omogoča menjavanje vrstnega reda?
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2016, 13:01 

A ima kdo kaj izkušenj z ROLLS RFX PATCHWORK ?
Sicer ima samo 4 fx loope in 4 stikala, izgleda pa vseeno zanimivo.
http://www.rolls.com/product.php?pid=RP93s
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2338
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2016, 23:09 

hvala j. tale boss zgleda res spodoben in po funkcijah je tudi top, je prišel v ožji izbor! na boss-a se nisem spomnil 1facepalm gig rig je tudi super samo 1K€ za looper žal ne gre skozi :? če bi že lahko izbiral neglede na ceno bi pa tale bil čisto pri vrhu http://www.loopersparadise.de/de/index.php?p=1641


a ima kdo izkušnje z uporabo dveh napajlnikov na boardu? opcije je da dokupim še en Voodoo lab power plus 2 ali pa vzamem VL mondo http://www.loopersparadise.de/de/index.php?p=909 ki bi lahko napajal cel board, skrbi me da bi z dvema napaalnikoma prej dobil kak ground loop...??
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
35 prispevkov • Stran 1 od 31, 2, 3
 
 
Pojdi na: