*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
29 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3719
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 16:06 

U bistvu sploh ne.
Zaenkrat je še prototip...ampak bo
to super zadeva za dober denar
:peace:
Po moje,se bo o Chanelyzer-ju še veliko pisalo(tudi na tujih forumih)
 
 
 
 
blender
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 324
Pridružen: 22 Mar 2006, 11:50
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 17:41 

butrus: ali se pri tvojem Wobo looperju ob preklopu signal kaj prekine, ali preklop deluje neopazno? ali se loopi izključujejo ko preklapljaš? če sem prav razumel to naredi pritisk na tipko INV?
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3719
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 19:24 

Preklopi tiho(ni tistega poka,kot pri mnogih TB looperjih)
Preklopi v trenutku(nič ne prekine signala)
Ob pritisku INV tipke,se vse obrne na glavo icon_e_biggrin
Se pravi,če sta oba loopa izlopljena,se pol vklopita
Če je en vlopljen in drug izklopljen,se potem zgodi zravno obratno(to je funkcija,ki tebe najbolj zanima)
Zato tudi ime INV(invert-ravno obratno)
 
 
 
 
blender
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 324
Pridružen: 22 Mar 2006, 11:50
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 20:00 

To bo to! hvala!
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 958
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2011, 23:21 

no bom še jaz tu postavil vprašanje ker se mi zdi v tem trenutku še najprimernejša tema :D
zanimajo me feedback looperji...no če dobim ustrezen odgovor bo to vsekakor moj prvi DIY projekt :lol:

zanima pa me če bi se dalo naredit križanca med navadnim looperjem in feedback looperjem. Kolko sem zdaj gledal po netu tovrstne projekte mi še nikakor ni uspelo ugotovit če je to izvedljivo ali ne. Namreč ne želim zaradi enega oscilirajočega efekta ostat brez parih pedalčkov na pedalboardu; zato bi poskusil naredit looper ala TB, se pravi da bi bili vsi efekti vezani nanj še vedno uporabni v svoji prvotni namembnosti, z drugim switchem pa bi lahko vklopil opcijo oscilacije.

no upam da sem bil dovolj jasen kaj želim s tem pedalčkom dosežt...
Če ima kdo kaj več znanja o tem bi se toplo priporočal za kakšno informacijo :D
 
 
 
 
Ech0
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 1715
Pridružen: 09 Sep 2006, 17:49
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2011, 20:04 

Seveda se da to narediti, edini minus pri tem je, da boš moral vsakič najprej pohoditi TB switch potem pa feedback switch da boš lahko to uporabljal.
Who the fuck is Mr. VonTone?
 
 
 
 
pocast
bodoča legenda


Prispevkov: 599
Pridružen: 02 Feb 2010, 13:21

Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2011, 23:03 

ok eno avsajdersko vprašanja, kaj je fora feetback loopa, namreč prvič slišim za to icon_eek
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 958
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2011, 23:09 

fora je ta:


drugače pa ja bi znala bi to prava shema?
Slika
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 30 Okt 2017, 23:49 

Sem totalen noob, kar se looperjev tiče. Ga pa potrebujem. :) Torej, rabim looper, na katerega lahko med igranjem posnamem nek riff, ki ga lahko potem kasneje v komadu spustim. Se to sploh da ali so looperji "omejeni" na to, da ti pravkar posnet riff spustijo takoj, ko prekineš snemanje?

Tnx!
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2017, 21:53 

No, to je tema o drugačnih looperjih kot govoriš ti, a da ti vseeno odgovorim.
Tudi sam sem že večkrat razmišljal o tem a za zdaj edini, za katerega vem, da ima to funkcijo je Zvex Lo-fi junky. Ampak ta zadeva ni to to kar iščeš.
Rešitev, ki mi pade na pamet je, da imaš volume loopa na nič, ko snemaš - posnameš, ustaviš, pojačaš glasnost in predvajaš, ko želiš. Teoretično imaš lahko tudi kakšno predelavo, stikalo za utišanje looperja, da se ne potrebuješ sklanjat.
Osebno imam tudi en komad, kjer imam enak problem - da se bo v ozadju predvajala linija, ki jo nisem direktno posnel, ampak nekaj trenutkov prej. Trenutno rešitev vidim v tem, da bom posnel in potem takoj ustavil (ker mi ni težave, če se za trenutek sliši posnetek, ker igram enako, kot bo predvajal looper) in potem ob željenem trenutku predvajam naprej.

To je kar jaz vem. Če pa kdo pozna za kak pedal, ki dejansko ima to funkcijo (morda kak Pigtronix Infinity, ampak ni praktičen samo za to malenkost), bi se zanimal tudi sam.
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8974
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2017, 10:42 

Boss RC. Nastaviš lahko, da ti po snemanju loopa ne predvaja loopa in ga sprožiš pozneje. thumbsup
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2017, 22:33 

Sploh nisem pogledal oz. razmišljal, da je še kak looper (seveda, ko si omenil napačnost teme, mi je takoj kapnilo... 1facepalm ), search, prvi zadetek in gas... Sori.

Tnx obema, Leon, to bo to? http://www.bam-music.com/sl/boss-rc-1-loop-station.html


Fora je čisto praktična: akustični setup z eno kitaro, kjer je treba včasih še kako solažo stisnit (jebiga, nisem tako dober akustični kitarist, da bi vse odigral na kitaro naenkrat, kot v jazzu ali klasiki, hehe). Zato pri komadih, kjer je solaža na nek markanten riff, pač riff, ki ga že itak igraš npr. v refrenu ali kitici, prej posnameš. Ker ni pa vedno nujno, da pride riff za solažo takoj po odigranem istem riffu v refrenu, npr. - lahko, da vmes pade kaj tretjega.
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8974
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2017, 23:25 

Preveri v priročniku, na mojem RC-30 ti lahko zagotovo povem, da je ta možnost (že v osnovnih možnostih snemanja - da po loopu takoj predvaja loop ali pa da naredi stop in ga prožiš potem kadarkoli zatem) in še t.i. "one shot" (da samo enkrat predvaja loop in potem ustavi, da ga ne ponavlja v nedogled).
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 02 Nov 2017, 11:45 

thumbsup
Kakor razumem, gre za "double tap" ali še elegantneje: z dodatnim switchem.
 
 
29 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: