*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
29 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
zagor
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 35
Pridružen: 26 Okt 2005, 08:01
Kraj: Darkvud


Odgovor Objavljeno: 30 Nov 2005, 18:00 

Kaj mislite o telem looperju?, se mi ga splača kupit?

http://cgi.ebay.co.uk/TRUE-BYPASS-WOBO-DOUBLE-LOOPER-for-guitar-effects-amps_W0QQitemZ7355129075QQcategoryZ22669QQcmdZViewItem
ali
http://galaxy.uci.agh.edu.pl/~bochniak/woboge/english/boxes_doublelooper.html

Rabil bi ga za vklop več efektov naenkrat.
Stane pa 89 dolarjev (poslano iz EU)

Slika
 
 
 
 
BLaCkEnED
bodoča legenda


Prispevkov: 531
Pridružen: 13 Avg 2004, 17:57
Kraj: N.Gorica


Odgovor Objavljeno: 01 Dec 2005, 16:13 

ce mene prasas, se ga ne splaca:) res da je butik ma je kr zasoljena cena za eno skatlo ki samo preklaplja.,
tle naprimer vidis kaj vse rabis, lohk das kermu za naredit, pa si prisparas 15 jurckov :) res da je mal slabsa, ma ce lepo naredis pomojm ni razlike

http://www.banzaieffects.de/attic/abbox_banzai.pdf
+ ena škatlca :)
 
 
 
 
willie the pimp
terasna legenda


Prispevkov: 134
Pridružen: 09 Mar 2005, 13:19

Odgovor Objavljeno: 01 Dec 2005, 19:09 

Meni se zdi cena kar sprejemljiva glede na to kaj ponuja. Morm pa rečt, da mi ni čisto jasno kaj tisti INV switch točno dela.
Mal še poglej pri drugih proizvajalcih(banzai,keeley itd.), ker skoraj vsi izdelujejo takšne in drugačne looperje in so tudi cene različne.

BLaCkEnED: Tisti link, ki si ga postal je za A/B box, kar je pa nekaj čisto drugega kot dual looper in je tudi neprimerno cenejši.
 
 
 
 
BLaCkEnED
bodoča legenda


Prispevkov: 531
Pridružen: 13 Avg 2004, 17:57
Kraj: N.Gorica


Odgovor Objavljeno: 01 Dec 2005, 19:50 

sm malo zablodil ja, sej vem da ni prav enako. sam ce ima efekte samo v eni verigi je dovol A/B box, al se motim? zagor opisi malo bolj kako si mislil.
INV switch ti pa izklopi kanal A in vklopi kanal B & vice versa.
 
 
 
 
zagor
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 35
Pridružen: 26 Okt 2005, 08:01
Kraj: Darkvud


Odgovor Objavljeno: 02 Dec 2005, 09:03 

Mislil sem tako, da bi imel efekte v dveh verigah. V prvi, bi imel ekvalajzer + delay in bi ju vklopil pri solotih z samo enim pritiskom, v drugi bi pa imel chorus pa flanger in druge efekte ki niso true bypas.

Zanimivo se mi zdi, ker je narejeno v evropi in ne plačaš carine, poštnina pa je 15 dolarjev (cca 3000 sit) .
 
 
 
 
willie the pimp
terasna legenda


Prispevkov: 134
Pridružen: 09 Mar 2005, 13:19

Odgovor Objavljeno: 02 Dec 2005, 11:21 

Ja za to rabiš dual looper ali dva single looperja.
Še ena opcija made in EU, je pa mal dražja in nima INV stikala:
http://www.banzaieffects.com/product.ph ... 103&page=1
Pa še ena mal bližja: http://forum.zidaric.net/forum/viewtopic.php?t=2780
 
 
 
 
zagor
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 35
Pridružen: 26 Okt 2005, 08:01
Kraj: Darkvud


Odgovor Objavljeno: 03 Dec 2005, 10:37 

Zanimivo, ampak sem že naročil (koliko pa pride looper, ki ga ti sestaviš?)
 
 
 
 
dog23
gospodar strun


Prispevkov: 968
Pridružen: 20 Avg 2004, 22:44

Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2005, 20:59 

Imam eno zelo podobno vprašanje, pa nebi zato nove teme odpiral...
Torej zanima me, kaj naj nabavim, da bi lahko izhod iz efekta delil na dva signala, in potem enega vrnil nazaj v efekt. Recimo tako kot to lahko narediš z efekti ki imajo stereo izhod, pa potem efekt pač take hecne zvoke spušča...
Torej jaz nebi rabil Input :arrow: A/B, ampak input :arrow: A+B... Upam, da sem vsaj približno razumljiv... :D
LP
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6137
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 15 Jun 2006, 11:18 

Zagor:

Kako se kaj tale looper obnese v praksi? Me zelo mika da bi ga vzel..

Edit: Je ze narocen :) Upam da bo kos nalogi..
 
 
 
 
blender
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 324
Pridružen: 22 Mar 2006, 11:50
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 09:14 

Prosil bi za kakšen nasvet glede nakupa fx looper-ja, če ima kdo že kaj več izkušenj s tem. Rabim 2 loopa v katere bom vezal efekte. Pogoji so ti da ima lučke, tako da vem kateri loop je vklopljen, omogočati mora true-bypass, menjava loopov mora biti izključevalna, se pravi če bi mel vklopljen loop 1, želim da se ob pritisku na loop 2, loop 1 izklopi. Če pa bi v tem primeru pritisnil loop 1 želim da se loop 1 izklopi, in da imam true bypass signal do feršterkerja. Lahko so tudi trije gumbi, ko pritisnem npr. tretjega se vklopi truebypass.
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3719
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 10:07 

WOBO ima podobne funkcije v svojih looperčkih
Mal poglej...

http://woboge.com/boxes.html

Jaz imam njihov double looper in sem zelo zadovoljen.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2351
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 10:13 

je kdo pomislil na tole :roll:

viewtopic.php?f=7&t=16013
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
blender
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 324
Pridružen: 22 Mar 2006, 11:50
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 10:58 

butrus: hvala bom prečekiral

Kitaramož: ni to to kar iščem, sem sprobal ta looper, rad bi da so loopi izključljivi med seboj, sem podrobneje opisal v prejšnjem postu.
 
 
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 11:06 

viewtopic.php?f=12&t=10217&start=855

Tista Rhizsho-va zadeva je pomoje nekaj takega
 
 
 
 
blender
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 324
Pridružen: 22 Mar 2006, 11:50
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Mar 2010, 14:39 

Zanimivo, vendar too complicated :)
 
 
29 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: