*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
59 prispevkov • Stran 3 od 41, 2, 3, 4
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1421
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2014, 08:31 

Nova System ima Noise gate in dela odlično. DIstorzije so popolnoma analogne in ne digitalne kot pri večini multiefektov.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2014, 10:40 

DIO napisal/-a:
Sem si malo ogledal zadevo in po moje je bolše imet en kontroler midi (npr. roland FC50 ...), ki bi omogočal enostavnejše preklapljanje med kanali in banki.
Zanima me, ali ima Nova noise gate ter true bypass (za cel efekt), ki se da sprogramirat na kakšen kanal, npr.ko rabiš samo drive od ampa. Zdaj imam G-major-ja in nikakor ga ne morem sprogramirat bypass na en kanal...(pa tudi rack zadevca mi ne leži več za jo vlačit naokrog :? ) Tale Nova mislim, da bi mi bolj odgovarjala.

lp


Sprogramiraj si preset. Za drive kanal si naredi preset, če želiš z enim klikom rešit zadevo. Če pa rad plešeš, kot pri navadnih pedalčkih, se da pa tudi bypass dat na eno tipko...
 
 
 
 
DIO
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 463
Pridružen: 12 Avg 2009, 06:56
Kraj: Izola


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2014, 11:37 

Saj sem že (vse efekte sem dal ven), vendar v manualu je tudi navodilo kako sprogramirat bypass, vendar mi ne uspe (razlika med bypasom in "efekti out" se sliši).
Sem malo po forumih gledal (čas nazaj) in je kar nekaj pripomb nad tem.
Kar se tiče pa plesanja 1facepalm .... sem zavzet "one click" pristaš ;)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2014, 11:49 

Sem na hitro vrgel uč v navodila in v minutki našel, da se "bypass all" funkcija nahaja v MOD menuju. Pomeni pa, citiram: "Used to remote control the overall Bypass function of G-major 2." To morš sam polinkat na en pedal, pa je.

Sicer imam G-Major 2, ampak mislim, da bi moralo bit tudi na enki enako.

Hehe, tudi jaz, kar se da, "en klik". :) Zato pa midi trga gate. nadcar
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 12 Apr 2014, 22:22 

zdaj lukather že za boss dela reklamo http://www.youtube.com/watch?v=_i30ahxCeBQ
zanimiv multifx, cena je tudi ok (317eur thomann), baje bazira na gt-100. škoda, da nima še pedalke zraven.
čeprav sound pa roko na srce pa ni nevemkaj. pa ponavadi lukather super zveni skozi karkoli
 
 
 
 
biba56
bobnar


Prispevkov: 28
Pridružen: 18 Jun 2009, 21:52

Odgovor Objavljeno: 13 Apr 2014, 13:39 

Imam 2 splošni vprašanji glede uporabe multiefekta.

A vi date volume na multiefektu do konca in potem glasnost upravljate na ojačevalcu?
Sam imam Line6 HD300 in ima v bistvu 2 volume knoba. En je majhen in se nahaja pri strani, kjer priklopiš kable, drugi je pa normalno z drugimi knofi. Mislil sem prvega.

Kako pa glede equalizerja, si date na ojačevalcu low, mid, high gumbe na enako točko, in equalizirate na multiefektu?
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 13 Apr 2014, 17:28 

tudi jaz imam tega poda in imam "majhen" volume knob vedno do konca, da pride ven maksimalen signal.
eq pa itak po občutku, na ojačevalcu se z eqjem prilagajaš tudi akustiki v sobi
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2351
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 13 Apr 2014, 17:49 

Backstager napisal/-a:
zdaj lukather že za boss dela reklamo http://www.youtube.com/watch?v=_i30ahxCeBQ
zanimiv multifx, cena je tudi ok (317eur thomann), baje bazira na gt-100. škoda, da nima še pedalke zraven.
čeprav sound pa roko na srce pa ni nevemkaj. pa ponavadi lukather super zveni skozi karkoli


sem zdajle pogledal clip... a je tip pijan? meni izgleda malo 1pokovka
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 13 Apr 2014, 19:53 

Lukather je skoz "malo pijan". laughhard V bistvu niti ni smešno. nenene
 
 
 
 
biba56
bobnar


Prispevkov: 28
Pridružen: 18 Jun 2009, 21:52

Odgovor Objavljeno: 14 Apr 2014, 22:17 

Backstager napisal/-a:
tudi jaz imam tega poda in imam "majhen" volume knob vedno do konca, da pride ven maksimalen signal.
eq pa itak po občutku, na ojačevalcu se z eqjem prilagajaš tudi akustiki v sobi


Ja to sem mislil ja. Mislim da sem v manualu bral, da ga je bolje imeti nekje na polovici. Pol če ga stalno tako uporabljaš, verjetno ni panike. Koliko časa ga pa že imaš? Si drugače zadovoljen?
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2014, 05:06 

Imel sem že kar nekaj multiefektov (axe fx, tc nova system ltd, line 6 pod hd 500 ...), pa sem obdržal hd300. Vmes sem ga sicer enkrat prodal, ker sem šel v tujino za 2 leti, a sem ga potem spet kupil. Imam ga približno leto dni.

Pod hd300 mi je zakon, ker:
-ima zelo dostojne sounde in efekte,
-ima stopalko (veliko uporabljam odpiranje volumna na raznih clean akordih), wah (ki se na vsakem presetu samodejno vklopi, ko pedalko pohodiš do konca),
-ima looper, s katerim lahko muzikalne zadeve sestavljaš,
-je zelo preprost za uporabo,
-se rabljeni že ugodno prodajajo.

Slabosti pa so najbrž, da efekti niso še na nivoju tc electronic (najboljši, kar sem jih jaz slišal), pa zdi se mi, da je malo bolj omejen pri dizajniranju sounda kot hd500; npr na prvem knofu (FX1) lahko na hd300 uravnavaš zgolj gain (booster, ts ...)ALI various (parametric eq, 4 band eq ...), jaz bi pa rad oba nastavljal.

Nisem pa jaz noben profi btw. Igram doma v sobi zase, ko/kar mi ustreza.
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1421
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2014, 06:17 

Jaz trenutno uporabljam Digitech GSP 1101 + Control 2 footkontroler....z neuradnim firmware-om c 63 lahko celo naložiš 10 IR impulzov raznih cabov z raznimi mici in pozicijami, kar da multiefektu popolnoma drugo dimenzijo. Footkontroler je pa čista zmaga...narejen kot tank, programabilen izredno, velik LCD...XLR izhodi, možna 4cm vezava z ampi, USB izhod (audio interface in editiranje prek PCja). Pa še dokaj poceni se da rabljene dobiti...

še en kratek test..ravno včeraj sem se malce "zajebaval" v Reaperju z GSP-jem.....
https://soundcloud.com/benetom2000/drum2-plus-kitare-v3

Slika
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1421
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2014, 11:06 

Evo malce predelana varianta.....

https://soundcloud.com/benetom2000/elektro-crunch
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2014, 12:18 

ampak kako je čisto točno s temi IR impulzi?
to sem že enkrat na forumu vprašal, ampak kam vse se to da loudat? guitar rig 5? zoom g3? boss gt-001? drugi?
jaz mislim, da se splača tu eno poceni enoto nabavit, potem pa impulze loudat gor in gasa :kitarist:
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1421
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2014, 12:35 

IR-je lahko v GR5 loadaš...al pa v KeFir free VST plugin pa v en DAW (Reaper, Cubase, SOnar,....).....v dejanske multiefekte pa samo kaki Kemperji, Axe-Fx, Digitech GSP1101.....druge žal ne....
 
 
59 prispevkov • Stran 3 od 41, 2, 3, 4
 
 
Pojdi na: