*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
59 prispevkov • Stran 2 od 41, 2, 3, 4
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2014, 00:48 

ja, ampak tudi 350eur je navita cena za gt-10. te so se po 300 redno pri nas prodajali že par let nazaj. v nam sosednjih državah so pod 300 ponavadi rabljene
 
 
 
 
ninomaggot
bobnar


Prispevkov: 34
Pridružen: 09 Feb 2013, 00:44

Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2014, 11:37 

Hvala vsem za odgovore.
Metropolis, nova system sem že gledal in se mi kar vredu zdi glede na to, da ne rabim veliko effektov in podobnega. Če bi recimo vzel nova system, kateri volume pedal pa bi mi priporočali?

lp
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2014, 11:50 

Po mojem niti volume pedala ne rabiš, zgolj kak expression (sicer govorim malo na pamet, a mislim, da Nova bi to skoraj morala handlat), pa se izogneš izgubi signala. Al pa vzameš kar v kombinaciji s tistim Behringerjevim FCB kontrolerjem, pa si sploh zmagal, maš gor 2 pedala.
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 13:01 

ampak pri teh pedalih za zraven rabiš ponavadi še kak poseben kabel in sprogramirat vse skupaj
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 15:22 

Pri FCB-ju je že vse zraven (samo midi kabel potrebuješ), predvidevam, da tudi že sprogramirano. ;)
Expression pa navadno so kabli kar zlotani na pedal.

Ja, mičken programiranja je treba.
 
 
 
 
ninomaggot
bobnar


Prispevkov: 34
Pridružen: 09 Feb 2013, 00:44

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 15:34 

Pozdravljena,
kako to mislita sprogramirati? Da svoj preset narediš?
lp
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 16:16 

npr če imaš axe fx in behringer fcb foot controller, ni zadeva taka, da oba povežeš z navadnim kitarskim kablom in že wah-e in pitche in ostalo fcb takoj zaznava in igraš. moraš dokupit še nekakšen čip, potem nastavljat, da ga axe fx prepozna ipd. mogoče lahko kdo drug kaj več o tem pove, vem pa, da je tako
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 19:37 

To je že űber kompliciranje. Načeloma vsaka midi naparava mora delat z midi kablom in midi kontrolerjem. KAKO pa dela, je pa druga... Npr. za TC G Major (in predvidevam, da je z Axe-om enako), če želiš uporabljati "pregledno stomp box" metodo, moraš dokupit t.i. "Uno" čip. Kaj v bistvu to nardi? Samo to, da po vklapljanju/izklapljanju delajo lučke na FCB-ju, ker sicer tovarniško ne. Stvar dela, samo pregledna ni, ker se lučke ne prižigajo.

Nova ni niti približno tolk napredna, ko Axe, hehe. :) Naj me kdo popravi, ker govorim mal na pamet, ampak mislim, da bi z navadnim midi kablom moralo to delat. Sklepam tudi iz tega, da se prodaja skupaj, kar pomeni, da najbrž že je povezano, kot mora bit. Če ne druzga, vsaj preseti morajo delat BP, "stomp box" varianta pa najbrž z Uno čipom.
 
 
 
 
ninomaggot
bobnar


Prispevkov: 34
Pridružen: 09 Feb 2013, 00:44

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2014, 21:32 

Hvala obema za odgovore!
Torej, če kupim nova system morem še kaj drugega kupiti? Kako pa je s distortionom na tem pedalu? Iz posnetkov se težko razbere... Ker nekega močnega distortiona ne rabim saj z bendom ne igram težkih zvrsti(glam metal in classic rock), čeprav doma ljubiteljsko tudi thrash ali death metal zapaše :D

lp
 
 
 
 
Kitajc
Made in China


Prispevkov: 847
Pridružen: 12 Feb 2006, 21:27

Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2014, 00:45 

Na bolhi en prodaja Rocktrona UTOPIA G100 - za 90 EUR!!!
Zmaga - poslušaj sample na strani Rocktrona. Super efekti, wah, exp. pedal - vse nastavljivo!!
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 549
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2014, 12:02 

tc nova je kar ok, ampak glede na to, kaj si napisal v prvem postu, bi šel jaz raje za kakšno enoto, ki že ima pedalko (pa se izogneš kupovanju 3 stvari (enota, kabel, expression pedal oz controller) in morebitnemu programiranju)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4839
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2014, 12:26 

Glede dodatne pedalke se strinjam, programiranje pa je pri vsakem multiefektu nujno zlo en pedal gor al pa dol, za sprogramirat isti šmorn, kot efekt (delay, chorus...).
 
 
 
 
ninomaggot
bobnar


Prispevkov: 34
Pridružen: 09 Feb 2013, 00:44

Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2014, 16:30 

Po posnetkih mi je tale nova system zelo všeč. Na thomannu imajo tudi komplet:http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_nova_system_ultimate_gig_set.htm

Ali se splača kupit? Glede na to, da sem si polytune pred kratim hotel naročiti, vendar sem si potem distorton pedal, katerega zdaj več ne uproabljam :S

lp
 
 
 
 
tunek
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 415
Pridružen: 28 Jun 2007, 14:23
Kraj: Prekmurje


Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2014, 23:09 

Sam sem lastnik Nove, tale Nova, ki se prodaja pa je MINT ohranjena...Tomaža poznam in vem da dela s to zadevo kot z jajcem...Nova+FCB+midi kabel...nič več ne rabiš....TC electronics ve kako se stvarem streže...effekti so top notch, res...jaz FCB-ja ne potrebujem...je Nova čisto zadosti...

lp t

p.s.: Nova ima gor tudi tuner, ki dela precej dobro...gswitch pa lahko zamnejaš z digitechovim, ki ga dobiš tudi pri nas za ca. 30 eur http://www.audiopro.si/index.php?page=s ... &Itemid=74
 
 
 
 
DIO
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 463
Pridružen: 12 Avg 2009, 06:56
Kraj: Izola


Odgovor Objavljeno: 11 Mar 2014, 08:09 

Sem si malo ogledal zadevo in po moje je bolše imet en kontroler midi (npr. roland FC50 ...), ki bi omogočal enostavnejše preklapljanje med kanali in banki.
Zanima me, ali ima Nova noise gate ter true bypass (za cel efekt), ki se da sprogramirat na kakšen kanal, npr.ko rabiš samo drive od ampa. Zdaj imam G-major-ja in nikakor ga ne morem sprogramirat bypass na en kanal...(pa tudi rack zadevca mi ne leži več za jo vlačit naokrog :? ) Tale Nova mislim, da bi mi bolj odgovarjala.

lp
 
 
59 prispevkov • Stran 2 od 41, 2, 3, 4
 
 
Pojdi na: