*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 2 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 11 Jan 2015, 13:46 

OK, hvala, bom zamenjal izhod in poročam kakšen bo rezultat.
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 11 Jan 2015, 15:33 

Sem zamenja izhod na napajalniku in dela ok.
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 12:35 

PaulDila napisal/-a:
Najverjetneje se ti preko mase prenaša šum, ki ga proizvaja phaser, na ostale predale. Najlažje boš to rešil z uporabo drugega napajalnika ali drugega izhoda na napajalniku (če ima le ta ločene mase).


A se da ta težava na napajalniku kako odpraviti? Problem z maso se mi pojavlja samo na enem izhodu.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 12:59 

Verjetno se da. Vsaj glede na to, da modularni napajalniki od GigRig delujejo. Ampak je tu bolj vprašanje smiselnosti.
Kateri napajalnik pa imaš? Če je problem samo na enem potem tja preprosto vežeš pedal, ki nima teh težav.
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 13:19 

Napajalnik imam Juice deluxe od Jam it fx.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 13:52 

Imaš sliko izhodov?
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 16:23 

Slika

Problem imam z 9v izhodom.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 17:49 

Hmm ... ne vidi se ravno. Pa skoraj vsi so 9V. icon_e_biggrin :peace:

Kolikor vidim je povsem levi vezan na svojo maso potem pa po dva in dva skupaj. Ter sklepam, da je zadnji 18V vezan k bližnjemu 9V.
Torej phaser bi moral bit vezan na povsem levi konektor ali sam na enega od srednjih parov. Lahko pa povprašaš pri JaMit fx, če ti lahko kako pomagata z kakšno modifikacijo napajalnika in/ali pedala.
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 243
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 18:39 

OK, hvala...
 
 
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 18 Jan 2015, 21:08 

Tvoj napajalnik je konfiguriran 3 -2 -2 -1 - to so sekcije, ki imajo skupne mase. 9V sekcije imajo 500mA izhoda, 18V pa 100mA. Najbolje je preizkusiti različne kombinacije efektov na eni izmed sekcij z dvema 9V izhodoma. Lahko se tudi naknadno preveže na konfiguracijo, da je en izhod na eni masi.

Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da ima t-rex precej šlampasto urejeno napajane in filtriranje z modulacijskimi efekti... Viper je pri testu v eni trgovini enormno prebijal, tudi če je bil priklopljen na fuel tank junior, ki ima izolirane izhode. Oglasi se enkrat pri nas, najbolje s svojo opremo pa pregledamo stvari. Mogoče se da zadevo rešit povsem preprosto, z enim uporom na enem izhodu, ampak takole iz glave težko kaj rečem.
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2015, 18:57 

Korg pitchblack tuner mi je začel danes nagajati, ko hočem uglasiti kitaro se mi tuner sam izklopi, sliši se "klik" in potem ugasne, to se naredi samo, ko hočem uglasiti D in G struni, ostale 4 lahko normalno uglasim. Ko se zadeva prižge mi poleg indikacijske lučke zasveti tudi # znak, tega prej ni bilo. Drugače imam pedal vezan z daisychainom, sem probal na baterijo in ločenim adapterjem in je isto. Pedal sem kupil dobre 3 leta nazaj, do danes je zadeva delala brezhibno.

Mi ve kdo povedati kaj bi lahko bil vzrok za to?

Ima kdo kakšne podobne izkušnje, se je komu zgodilo kaj podobnega?
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8974
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2015, 20:20 

Si preizkusil z adapterjem brez baterije v pedalu? Težava pri Pitchblackih je včasih, da če ostane baterija v pedalu (če si ga npr. dobil iz trgovine ali rabljenega že z vstavljeno baterijo v pedal) in se baterija izprazni... se pedal, kljub temu, da ga poganjaš na adapter, preprosto izklopi. Ne razumem najbolj kako je stvar zvezana, da se tako napaja, a to se pojavlja. Siceršnja poraba pedala (current draw) je 30-35 mA.

Pomaga tudi, če bi povedal kaj imaš v daisy chainu vezano zraven in ali si v teh treh letih, kar ga uporabljaš, kaj dodajal v verigo in se je šele sedaj pojavil problem (npr. da si šele pred kratkim začel sočasno uporabljat/vklapljat več pedalov kot prej).

Glede na to, da ti je komaj danes začel nagajat, je to novonastal problem, ki ga je težko diagnosticirat brez poznavanja verige pedalov in uporabe, prav tako je morda šlo za nihanje v napetosti, prenizek signal v pedal (volume knof zaprt), težave z delovanjem zaradi vročine (vreme)...

V skrajnem primeru se seveda lahko obrneš direktno na Korg :peace:

EDIT: In seveda - ne zadaj zamešat "POWER IN" in "POWER OUT" izhodov ter iz power outa ne navezat preveč drugih pedalov za napajanje. :mrgreen:
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2015, 00:10 

Hvala za obsežno pojasnilo Leon :peace: Sem pisal tudi direktno na Korg, bomo videli če bodo lahko kaj pojasnili. Načeloma nisem nikoli uporabljal pedala na baterijo, danes sem samo stestiral če bi mogoče tako delalo. Daisychain gre čez powersupply adapter, ki je 1000mA kar bi moralo biti več kot zadosti za napajanje. Pedalčke nisem nič kaj preveč menjaval ali prestavljal, večino časa je vezano kar tuner, fuzzface, crybaby, od808, noise supressor in dd3, s tem, da ima fuzzface svoj one spot powersupply. Pedala nisem nikoli uporabljal za napajanje drugih pedalov, tako, da je vedno samo power in.

Ni mi jasno zakaj lahko ostale strune uglasim, vendar ko picknem D ali G se zasliši klik in se pedal izklopi.

Še ena stvar glede pitchblacka, ki sicer ni povezana s tem problemom ampak mi vseeno ni jasna. Pedal oglašujejo kot truebypass vendar, ko je zadeva vklopljena se sliši "bleedthrough" (razlitje ali kako bi to pojasnil po slovensko). Vem, da je point true bypass-a da obide vezje, ko je pedal izklopljen, ampak to se mi dogaja, ko je pedal vklopljen in ko uglašujem kitaro. Sicer sem to opazil že ko sem pedal nabavil, ampak se mi nikoli ni zdelo zelo moteče, me pa zanima če je to pri tem pedalu normalno/pričakovano?
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 477
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2015, 00:38 

roxxx napisal/-a:
Še ena stvar glede pitchblacka, ki sicer ni povezana s tem problemom ampak mi vseeno ni jasna. Pedal oglašujejo kot truebypass vendar, ko je zadeva vklopljena se sliši "bleedthrough" (razlitje ali kako bi to pojasnil po slovensko). Vem, da je point true bypass-a da obide vezje, ko je pedal izklopljen, ampak to se mi dogaja, ko je pedal vklopljen in ko uglašujem kitaro. Sicer sem to opazil že ko sem pedal nabavil, ampak se mi nikoli ni zdelo zelo moteče, me pa zanima če je to pri tem pedalu normalno/pričakovano?


Je tu morda govora o šumu, ki se pojavi samo med brenkanjem strune? Nekaj takšnega se dogaja tudi z mojim polytunom v primeru, da je hkrati vezan na napajanje z ostalimi pedali, ki so v verigi za njim. Verjetno gre v tem primeru za slab filtering (ker se ob vklopu ledic zelo poveča poraba pedala). Do tega ne prihaja, če je tuner vezan zadnji od vseh pedalov, ki se napajajo iz istega vira. Preizkusi ga vezati zadnjega oz z ločenim napajanjem in boš videl, če je kaj razlike.
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2015, 09:41 

PaulDila napisal/-a:
Je tu morda govora o šumu, ki se pojavi samo med brenkanjem strune?
Točno to je bil problem, sem probal ravnokar še ločeno napajanje in zadeva izgine, očitno imajo res slab filtering. Je pa bil vezan vedno zadnji za napajanje iz iste verige tako, da v mojem primeru to ni delovalo. Počasi si bo treba omisliti nek fueltank, vedno bolj opažam kako napajanje vpliva na pedalčke. Hvala za info ;)
 
 
74 prispevkov • Stran 2 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: