*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
7 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 785
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2011, 20:44 

Zaradi neskončnih problemov z mojim (pre)velikim pedal boardom sem začel razmišljat o prodaji in nakupu multiefekta ki bi ga uporabljal kot pedal board.
T.C. Nova System je zgledala idealna rešitev, nato sem odkril še Line 6 M13, ki prav tako deluje odlično. Zanima me če si kdo lasti katerega od teh dveh, ali je vsaj sprobal katerega ali celo oba?
Za tiste ki ju ne poznajo sta tu dva demo posnetka:
Nova System - http://www.youtube.com/watch?v=am7R_eZe7rg
M13 - http://www.youtube.com/watch?v=vuYEWYSnhnc

Razmišljal sem celo o G-systemu, vendar se mi ne zdi 1000€ boljši ali pač?(ne bi ga uporabljal v kombinaciji z analognimi pedalčki)
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 14 Feb 2011, 22:13 

Jaz imam Nova System.
Vtaknil sem ga v loop in tam dela točno to kar sem hotel:
-boosta signal za solaže
-rabim še; delay, reverb, chorus
-tuner

najprej sem mislil da bom nevem koliko presetov naštimal in da mi bojo 3 "takoj dostopni" preseti celo premalo, samo na koncu je tako da imam samo EN preset in potem na zgornji vrstici vklapljam in izklapljam delay, chorus ter boost (kot bi imel navadne pedalčke), reverb pa imam itak stalno vključen ker ga nimam na ampu.

Ko je vključen v loop se mi zdi tudi dokaj transparenten (seveda je odvisno tudi od ampa, kak loop ima) glede na zvok ko je loop sključen.

Na začetku sem se nekaj malega igral še pred ampom z njim. Drivi so spodobni, samo se ne morejo lih kosat z lapaškim drivom. Ima pa eno veliko slabost: namreč ko se pritisne na preset potem ima malo zamika da v resnici preklopi. Mene bi to močno motilo če bi imel en preset clean drugi pa drive in nebi prekloplo ko bi stopil na stikalo (sej vem kaj boste rekli: da se da temu navadit,...), samo za modulacijske efekte in boost me pa ne moti ker nimajo kakega drastičnega vpliva na osnoven zvok. Je pa možno da je to samo pri prvih programskih varjantah saj je moja Nova bila narejena dokaj na začetku in od takrat ni bila nič posodobljena (zadnje programske pakete maš na strani od TCja)

aja, to naj bi bil "talni" Gmajor, samo sem imel tudi gmajorja in meni se ta zadeva veliko bolj dopade ker je veliko bolj pregledana, tako pri nastavljanju kot pri temu da ko stopiš na en XY preset točno veš kaj je noter sprogramirano.

Z line6 nisem imel izkušen, samo kot sem bral naj bi bil Nova System boljši....
 
 
 
 
no_limit
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 785
Pridružen: 16 Jul 2005, 23:41
Kraj: Maribor/Graz


Odgovor Objavljeno: 15 Feb 2011, 22:00 

hvala za dober review, zanima me kako se obnese whammy če nova system uporabljaš v loopu? Jaz sem Whammy IV vedno postavil na začetek verige pred vse distorzije.
Prav tako me še zanima če je možno vsa stikala ki so na nova systemu sprogramirat da preklapljajo kanale na ferštu preko midija?
In kako je z uporabo G-switch-a, je potem možno uporabljat vsa stikala na nova systemu kot posamezne efekte in le G-switch za aktiviranje presetov?
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 16 Feb 2011, 11:17 

uf, zdaj si me pa dobil...skoraj na nič ti ne znam odgovorit:)

whammya ne uporabljam, G-switcha in midi izhoda pa tudi ne.
Jaz res čisto nič ne pogrešam G-switcha ker:
-lahko narediš tako da že ko menjaš preset lahko "vse izklapljaš in vklapljaš" preko stikal, se pravi tudi z tistimi stikali kjer imaš prvotno shranjene presete, samo potem je malo bolj komplicirano za dejansko prestavit naslednji preset.
-jaz uporablja drugi način, se pravi da imam spodnja 3 stikalca dejansko za takoj presete spremenit, ampak so ostala stikal res pametno/funkcjonalno razporejena, tako da imaš pod tistimi tremi stikali ki so za presete v bistvu reverb, compresor pa drive. Ker imam naštimano da mi dela v loopu potem avtomatsko ni driva, tako da tistega niti nimam kaj rabit, compresorja trenutno ne rabim, za reverb pa nimam kake potrebe da bi ga vklapljal in izklapljal, ostale stvari ki jih pa rabim izklapljat in vklapljat so pa dejansko na mestih kjer se to da (tako da res vsaka čast tistmu ki je to konstruiral, saj je za moje pojme lepo razporedil te stvari).
Če pa že rabiš nekje da je drugačen comp/reverb pa narediš nov preset pa je.

Glede MIDIja: če ti ima amp midi vhod po moje potem lahko vporabiš Novo tudi kot Midi controller. se mi zdi da lahko vsakemu presetu potem določiš tudi midi naslov. Je pa tako da nima relejev kot ima gmajor za preklapljanje kanalov na ampu.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 16 Feb 2011, 17:51 

Ima pa releje Behringerjev FCB... :idea:
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 16 Feb 2011, 20:14 

verjetno ti behringer nič ne pomaga če lahko uporabljaš Nova System kot midi controller :peace:
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4810
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 16 Feb 2011, 23:29 

je res.
 
 
7 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: