*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
780 prispevkov • Stran 51 od 521 ... 48, 49, 50, 51, 52
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 17 Maj 2016, 19:11 

ko gre signal čez procesor, pol tona al pa cela oktava ne igra več veze, je kar je. Ostanejo še zgolj nianse kako digitalno bo stvar zvnela
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4824
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 17 Maj 2016, 21:31 

Dolenc napisal/-a:
Hvala, je pa pri njih dražji kot če s tomana naročim :(


Omeni jim to, ti bodo šli na roke. Malo več jim lahko mirne duše daš na račun poštnine in na račun podpiranja slovenskega trga. ;)
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 444
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Maj 2016, 23:30 

Drugače pa poglej še za Morpheus DropTune pedal. Dosti podobna zadeva, nekaj časa nazaj se je en na bolhi prodajal, prečekiraj :D :peace:
 
 
 
 
miholin
bobnar


Prispevkov: 31
Pridružen: 20 Sep 2014, 20:31
Kraj: Železniki


Odgovor Objavljeno: 16 Jun 2016, 08:22 

Torej
Iščem en overdrive, tam nekje do 100 eur. Primarna uporaba bo kot boost za ojačevalec, ki začenja drivat. Ojačevalec je Blues Junior, kitara pa Squier strat z Bacchus magneti.
Zaenkrat sem gledal: Boss bd2, EH Soul food, Nobels odr-1, TC Electronic MojoMojo...
Firma ni pomembna.
 
 
 
 
Bruc
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 659
Pridružen: 07 Feb 2006, 11:16
Kraj: Tolmin - Šmarje Sap


Odgovor Objavljeno: 19 Jun 2016, 16:38 

Zanima me, koliko šuma se da znebiti z napajalnikom namesto daisy chaina?
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 19 Jun 2016, 20:47 

Odvisno od enega in drugega. Problem z daisy chain nastopi šele, ko se začno pedali med seboj tepst. Da začnjo pošiljat šum nazaj v omrežje. Ne nujno, lahko pa. Odvisno od tega kako je proizvajalec naredil pedal. To je najlažje rešit z uporabo napajalnika z ločenimi fazami. Če pa nimaš nobenega problematičnega pedala, je daisy chain čisto uporaben. Pigtronix je dolgo govoril, da lahko z enim klasičnim napajalnikom (ki ga dobiš zraven vsakega njihovega pedala) polniš skoraj celotno njihovo floto pedalov brez težav z napajanjem in šumom.

So pa razni napajalniki bolj verjetni, da bodo šumeli. Predvsem gre tu za kakšne napajalnike, ki so bili mišljeni bolj za digitalne pedale (napajalnik od whammy-ja doda ogromno šuma, če ga vežem na kak distortion; na delayu ne opazim razlike) ali nekateri univerzalni. Ti večinoma niso delani za audio zadeve in nimajo toliko filtriranja šuma.
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 444
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 10 Nov 2016, 21:58 

Iščem pedal s katerim bi lahko "sprožal" sample med komadi (za zapolnit tišino med tem, ko si uglašujemo kitare med komadi). Videl sem, da je to možno z Jamman looperjem pa me zanima na kak način? Je pedal ločeno vezan na PA? Ima kdo izkušnje s tem? Hvala
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2016, 02:26 

Verjetno imaš v mislih to za predvajanje nekih šumov, ambientalnih zvokov ... in ne zdaj neki komadov. Na ta način ti je najlažje samo dodat nek looper, ki shranjuje zvoke in ga vežeš normalno v kitarsko verigo. Lahko zadnjega, morda pa tudi pred delay, reverb in z njima oblikuješ prednasnet zvok. Ni pa potrebe po dodatni vezavi na PA. Samo dodatno delo, dodaten vhod ... Nekaj takšnega ima od Russian Circles (se sklicuješ nanj?).
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 444
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2016, 11:19 

Hvala, to sem mislil ja, uporabljal bi ga izključno za te zadeve ja. Za ambient zvoke, intro pred komadi itd. Ja, videl sem pri kar nekaj bendih, Bill kelliher - Mastodon uporablja to varianto z Jamman-om, vendar nisem nikjer videl na kakšen način.

Se da v te popularne looperje naložit zvoke? Prek pc, usb, sd? Zanima me za npr. ditto, boss rc...

Še nekaj, če bi looper vezal v fx loop, bi potem zvok preskočil preamp sekcijo in bi šel sample čez amp clean, tudi če je amp nastavljen na crunch/lead (higain) kanal? Clean-a live ne uporabljam.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2016, 13:29 

Če ima sd kartico ali usb lahko. Bi pa morda sam osebno rajši nasnel zvoke kitare. Predvsem ker jih lahko oblikuješ sam po potrebi svoje muzike in ker tudi zvokovno lažje padejo v kontekst. Poglej si na youtube ambient drone ali kaj na to temo. Odvisno na kakšen način zvoke iščeš. Seveda pa, ko imaš looper lahko probuješ en in drugi način. Za ambient zvoke so tudi zelo uporabne funkcije kot so reverse in half speed.
Ditto nima ravno teh opcij, da lahko shraniš zvoke (ditto x2 ima možnost samo enega). Boss in Digitech (razen rc1 in jamman express) imajo presete in tudi usb/sd, če se ne motim. EHX ima presete ampak vsaj ti cenejši nimajo možnosti nalaganja zvokov. Lahko pa vedno posnameš zvok fizično, torej preko inputa.
Če imaš looper vezan v fx loop od ojačevalca potem se zvok seveda ogne preampa. In če recimo doma predhodno posnameš neko clean kitaro bo seveda zvenela clean. Razen v primeru, če ti seveda distorzira tudi končna stopnja.
Se mi pa zdi, da je vsaj za live zelo priročno imet ločen gumb za stop. Ter potrebno je naredit nek tekoč preliv iz igranja v loop in nazaj v igranje.

To je nekako največ kar lahko povem brez da fizično pokažem. Upam, da sem ti podal kaj uporabnih smernic.
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 444
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Nov 2016, 20:13 

Hvala za tale obsežen odgovor. Točno to me je zanimalo, zdaj moram malo raziskat kaj je uporabnega na trgu, pa par različnih looperjev poiskusit...potem pa v nabavo ;)

Lahko mogoče iz izkušenj priporočaš kaj bi bilo najbolj primerno?
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 12 Nov 2016, 02:54 

Ne. Žal govorim na pamet. :mrgreen: Poznam looperje in jih uporabljam, ampak ne ravno na dotični način. Če pa že vprašaš:

- EHX 720, če želiš imeti malo več možnosti pri oblikovanju loopov. Ima 10 presetov (če ti je to zadosti), reverse in half speed ter stop funkcijo. Z zunanjim switchom dobiš tudi možnost nožnega menjavanja presetov.
- Boss RC-3 ali Digitech JamMan solo. Nimata efektov, imata pa možnost predvajat prednasnete posnetke (usb/sd). Če se ne motim nimata stop funcije tudi z zunanjim pedalom. Dobita pa tako možnost preklaplanja presetov.
- Digitech JamMan stereo, če želiš vse te funkcije, ki jih omogočata Boss in Digitech v enem kosu. Cenovno je zaradi starosti kar ugoden. Je pa kar velika škatla, ampak ima vse štiri potrebne switche: play, stop, loop up, loop down.
- EHX 360, če si na švoh z denarjem. Ima 11 loopov, ki jih lahko oblikuješ sam ali analogno nasnameš prednarejene posnetke. Presete preklapljaš ročno, za ustavljanje uporabljaš dvoklik.
Na bolhi pa vidim da se ta trenutek nahaja tudi originalni jamman, ki ga uporablja kitarist od Russian Circles. Play in stop funkcija ter preseti.
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1932
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 28 Dec 2017, 02:23 

Iščem pedalček, ki me bo "mutal" med uglaševanjem.

Tuner je Behringer BTR2000 v racku, signal dobiva direktno iz M/B Qada preko recording outa. Vedno je prižgan. Rad bi ohranil takšen setup (direkt iz recording outa v tuner), ne bi pa dodajal volume pedala ali dodatnih kablov med pedalboardom in rackom.

Rabim torej nekaj, kar bi šlo na pedal board in na kar bi stopil med uglaševanjem. Je to izvedljivo? Da signal pride iz kitare do predojačevalca, kljub temu, da je nekje vmes "utišan"?

EDIT: bo brskanju po internetu ugotavljam, ker sem nekako že vedel: če je tuner vključen v recording out preampa, signala v bistvu ne morem stišati. Opcije so torej: dodaten kabel med rackom in pedalom (footswitch v tuner na mute switch ali pa A/B box) ali pedal tuner ali pa clip-on tuner. Kakšni nasveti?
 
 
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1932
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 03 Jan 2018, 00:38 

Kateri pedal rabim za hitro prilagajanje nivoja jakosti kitaram z različnimi magneti? Da bi lahko ob menjavi kitare na koncertu sam hitro nastavil pravi nivo? Kitare so Gibson, Fender in ESP in je razlika v outputih opazna.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 464
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 03 Jan 2018, 02:19 

Nasvet za prvo stvar:
Pedal tuner. Še posebej, če že imaš pedalboard in druge pedale ne boš imel težav z napajanjem, pozicijo itd. Ter prišparaš eno mesto v racku. Osebno pri priporočal polytune, ker je le polifoničen in razmeroma ugoden.

Za drugo stvar:
https://www.thegigrig.com/three2one
Slika

Ne potrebuješ sploh vklapljat, izklapljat, samo premenaš kitaro, klik, in imaš že drugo kitaro ter ojačitev zanjo.
 
 
780 prispevkov • Stran 51 od 521 ... 48, 49, 50, 51, 52
 
 
Pojdi na: