*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
171 prispevkov • Stran 10 od 121 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 18 Nov 2012, 22:29 

Rebote ima mogoče malce daljši čas, veliko bolj organski, manj sterilen kot artec. Čakal sem arteca, ki se ga imel naročenega, v vmesnem času naredil rebote-a, in arteca sem sprobal 5 min, nato je šel direktno v prodajo. Itak oba bazirata na istih čipih, ampak je rebote veliko bolj v stilu deep blue delay-a.
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4337
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2012, 22:12 

Tenks, Rebote delay je že v nastanku :mrgreen:
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4337
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2013, 15:49 

Imam ponudbo da mojga t-rexovega twin boosta zamenjam za dd6. Zdaj za solaže imam v izdelavi rebote delay, za take bolj clean zadeve bi pa imel nek drug delay predvidevam? Pa v čem je res bistvena razlika med dd 6 in dd7?
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 23 Feb 2013, 20:36 

Jz sm razočaran nad dd-3. na hi gain bi rabil jasne ( enake ) odmeve powerchordov, pa kr neki hrešči in te odmevi niso nič proti tistem soundu ki ga igram. rabil bi tam po tri, štiri hitre odmeve ko odigram powerchord, ampak so odmevi na high gain z tem pedalom kr neki po domač povedan :? kr neki hrešči v ozadju, in je čist mim icon_eek . na cleanu vse okej, na distortionu več al manj crap nenene
Zadnjič spremenil LuKC, dne 23 Feb 2013, 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6100
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 23 Feb 2013, 20:39 

Ga imaš spredi al v loopu?
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 23 Feb 2013, 20:39 

V loopu !
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1283
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 04:46 

potem ga neznaš naštimat, jaz sem ga imel in še vedno imam spredi in zadi pa deluje povsod odlično
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3719
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 09:39 

Sem tudi imel dd3 in je z gainom čisto lepo zvenel v loopu
Spredaj mi ni bilo všeč....
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 16:18 

nevem sem sprobaval že vse možne nastavitve, na cleanu zveni kul, na hi gain pa ne tist ko bi hotel.. mogoče mam preveč distortiona, bom sprobal še z manj pa da vidmo kako se bo obnesl. bomo še mal sprobaval.. :)
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8944
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 17:34 

Za začetek napiši ojačevalec, napajanje in ostale efekte, ki jih zraven poganjaš. Brez več podatkov so nasveti bolj streljanje na slepo...

Na prvo žogo zveni kot da ga nimaš v loopu oziroma imaš pokvarjen/čuden FX loop.
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6100
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 18:00 

Hehe, ja po opisu je taman kokr da gre direkt v amp :)

Sicer tudi mene bossovi dd-ji pustijo hladnega, ampak tako drastične razlike med samimi delayi ni, da bi toliko vplivali na zvok.
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 18:02 

Je možno, da je signal iz predojačevalca tako močan, da spravi DD3 v clipping?
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 19:20 

Okej, bom navedel opremo, če kaj pomaga. Amp je Blackstar HT-5 in Orange PPC 112 kabinet.. z Vintage 30 zvočnikom. drugo kar je v loopu je še Boss Equalizer Ge-7 in TC Electronics Reverb, in oboje deluje kot mora na hi gain. pred ampom mam Bad Monkeya za boost, in Boss NS-2, pa nek Behringerjev tuner. BBE Supa Charger je napajalnik. patch kabli schulz, kvalitetni. in še bridge pickup SH6 Distortion. zadaj na ampu mam fx loop level na minus 10 dBv, je pa še možnost plus 4 dBv kar pa še nisem sprobal.. :? mogoče bi moral sprobat DD-3 na kakem drugem ampu, da vidm v čem je res problem ?
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
stompbox freak


Prispevkov: 8944
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 19:28 

Se ti pojavlja takšen problem?
http://www.thegearpage.net/board/archiv ... 24537.html

Očitno je že zasnova ojačevalca (oziroma njegovega loopa) zelo čudna, kot sem že prvotno sumil.

Torej - poskusi na bolj enotne nastavitve in ne na "vse do daske", pa bo bolje. Druge rešitve (razen fizične modifikacije drobovja) žal ni.

Lahko seveda sprobaš DD-3 na drugem ampu, ampak dvomim, da je v škatlici problem.
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2013, 20:47 

Nekaj podobnega, ja.. sem ugotovil da odmevi na drive kanalu samo hreščijo, ravno to me je zmotlo. hvala za razjasnitev, mogoče bom probal tisti mod, me pa tud precej zanima kako bi zvenel kak analogen delay pred tem ampom... :?
 
 
171 prispevkov • Stran 10 od 121 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
 
 
Pojdi na: